World Sports

Αλφόνσο Ντέιβις για την Παραολυμπιακή ομάδα προσφύγων: «Η πιο θαρραλέα στον κόσμο»

Αλφόνσο Ντέιβις για την Παραολυμπιακή ομάδα προσφύγων: «Η πιο θαρραλέα στον κόσμο»

Τον θαυμασμό του εξέφρασε προς την Εθνική Παραολυμπιακή ομάδα προσφύγων ο ποδοσφαιριστής της Μπάγερν Μονάχου, Αλφόνσο Ντέιβις.

Ο νεαρός σταρ της Μπάγερν Μονάχου, Αλφόνσο Ντέιβις εξέφρασε τον θαυμασμό του για την Εθνική Παραολυμπιακή ομάδα προσφύγων, τονίζοντας πως είναι η πιο «θαρραλέα στον κόσμο». Άλλωστε, ο τρομερά εξελίξιμος αριστερός μπακ των Βαυαρών -καταγωγή του οποίου είναι από την Γκάνα- πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του σε ένα προσφυγικό καμπ, πριν εκείνος μαζί με την οικογένεια του μεταβούν στον Καναδά.

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι ικανοί να αλλάξουν τον κόσμο και λίγοι μπορούν να καταλάβουν το ταξίδι το οποίο έχουν πραγματοποιήσει στη ζωή τους», ανέφερε ο 20χρονος ο οποίος είναι πρεσβευτής για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και συνέχισε λέγοντας τα εξής:

«Διάβασα τις ιστορίες σας και έμαθα τα πάντα για όσα έχετε βιώσει. Είστε με διαφορά η πιο θαρραλέα ομάδα στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Αποτελείτε είδωλα και έχετε τη δύναμη να εμπνέετε τους άλλους.

Όσα καταφέρετε στο Τόκιο μπορούν να αλλάξουν τις ζωές αρκετών ανθρώπων, καθώς κι άλλοι πρόσφυγες θα σας δουν και θα πιστέψουν πως και εκείνοι μπορούν να τα καταφέρουν».

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες 2020 ξεκινούν την Τρίτη 24 Αυγούστου και θα περιλαμβάνουν περισσότερους από 4.400 αθλητές που θα διαγωνιστούν σε 19 αθλήματα.

Η Παραολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων αποτελείται από έξι αθλητές. Τον μαχητή ταεκβοντό Παρφέ Ακιζιμανά, τον συριακής καταγωγής αθλητή στο κανό Αλ Καλιφά, τον κολυμβητή Αλ Χουσείν, την Αλία Ίσα, τον Ιράνό γεννημένο Σχαράντ Νεσατζμπούρ και τον κολυμβητής Αμπάς Καρίμι.

Οι δύο αθλητές του Αφγανιστάν, ο διαγωνιζόμενος στο Ταεκβοντό Ζακία Κούνταντι και ο αθλητής στίβου Χοσεΐν Ρασούλι, έχουν σταματήσει να αγωνίζονται στους Αγώνες λόγω αναταραχών στη χώρα.

Η ομάδα προσφύγων πιστεύει ότι η παρουσία τους μπορεί να προσφέρει ελπίδα και αλληλεγγύη σε όσους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, από την περίοδο που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν τον έλεγχο της χώρας, λέει η σεφ της αποστολής και πρώην Παραολυμπιονίκης κολυμβήτρια Ιλεάνα Ροντρίγκεζ.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης