World Sports

Λοράντος: «Θα αποδείξουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε πολλά»

Λοράντος: «Θα αποδείξουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε πολλά»
Αισιόδοξος ενόψει της συνέχειας εμφανίστηκε ο προπονητής της Εθνικής Γυνακών στο πόλο, Τεό Λοράντος, παρά την ήττα στην πρεμιέρα του 17ου World League Super Final.

Οι παίκτριες του Λοράντου είχαν να παλέψουν όχι μόνο με την γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ, αλλά και με τους τραυματισμούς, καθώς παρατάχθηκαν με σημαντικές απουσίες. Η πρεμιέρα είδε την Ελλάδα να ηττάται με σκορ 16-6 από τις Αμερικανίδες, ωστόσο αυτό δεν φάνηκε να πτοεί τον Λοράντο.

«Το ξέραμε ότι τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολα στα δύο πρώτα παιχνίδια απέναντι στην πρώτη και δεύτερη ομάδα της παγκόσμιας κατάταξης (ΗΠΑ και Ισπανία), ειδικά όταν είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε με 10 παίκτριες, λόγω της τιμωρίας τριών αθλητριών. Έχουμε πράγματα να διορθώσουμε για τη συνέχεια του τουρνουά»

«Όταν θα χρειαστεί όμως μέσα στους αγώνες να πάρουμε την ευκαιρία μας για να προχωρήσουμε, θα το κάνουμε. Θα αποδείξουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε πολλά. Έχω μεγάλες απαιτήσεις και πολλές προσδοκίες από αυτή την ομάδα. Είμαστε εδώ όχι μόνο για το μέλλον, αλλά και για το παρόν. Περιμένουμε την ευκαιρία μας και θα προχωρήσουμε ψηλά», είπε κλείνοντας ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Την ίδια ώρα, με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τη Εθνική ο προπονητής των ΗΠΑ, Άνταμ Κρικόριαν: «Καθόλου εύκολη δεν ήταν η επικράτηση μας, ειδικά απέναντι σε μια τόσο ποιοτική ομάδα, όπως είναι η ελληνική. Μην ξεχνάμε ότι αγωνίστηκαν με 10 παίκτριες, εκ των οποίων οι 2 ήταν τερματοφύλακες. Στόχος της ομάδας μου είναι να παραμείνει στην κορυφή του κόσμου, αλλά δεν είμαστε μόνοι σε αυτή την προσπάθεια. Υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να μας υπερσκελίσουν.

Συγκεκριμένα πιστεύω ότι 8 - 9 ομάδες στον κόσμο μπορούν να κερδίσουν ένα μετάλλιο σε μεγάλες διοργανώσεις. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να μείνουμε στην κορυφή. Πολλοί θεώρησαν έκπληξη τη νίκη του Καναδά επί της Ρωσίας λίγο νωρίτερα, αλλά για μένα δεν υπάρχει τίποτα πλέον που να με εκπλήσσει».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης