World Sports

World League Super Final: «Λύγισε» από τις ΗΠΑ με 16-9 η ελλιπής Εθνική Γυναικών στην πρεμιέρα

World League Super Final: «Λύγισε» από τις ΗΠΑ με 16-9 η ελλιπής Εθνική Γυναικών στην πρεμιέρα

Μία πολύ δύσκολη κατάσταση είχε να διαχειριστεί στον πρώτο της αγώνα στο 17ο World League Super Final τη Δευτέρα (14/6) η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών.

Εκτός από το ότι έπαιζε απέναντι στο μεγαθήριο, την ανίκητη τα τελευταία χρόνια ομάδα των ΗΠΑ, που σαρώνει παντού τους τίτλους, η Εθνική αναγκάστηκε να αγωνιστεί και ελλιπής, με σημαντικές απουσίες.

Οι Ελευθεριάδου, Νίνου και Μυριοκεφαλιτάκη ήταν εκτός λόγω τιμωρίας. Μοιραία, λοιπόν, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, παρότι πάλεψε γερά, κάποια στιγμή άρχισε να λυγίζει και γνώρισε την ήττα με 16-9 στην πρεμιέρα της στον Α’ Όμιλο της διοργάνωσης και κοιτάει τα επόμενα ματς με Ισπανία και Καζακστάν.

Οι Ελληνίδες, πάντως, το πάλεψαν γερά στα δύο πρώτα οκτάλεπτα, αλλά έπεσαν πάνω στη σκληρή άμυνα των Αμερικανίδων, οι οποίες -από τη δική τους πλευρά- ήταν σχεδόν ανίκητες στην παίκτρια παραπάνω και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στα κορίτσια μας, αφού από κάποια στιγμή και μετά, όταν άρχισαν να φορτώνονται με ποινές, η Ελλάδα δεν είχε πλέον εναλλακτικές λύσεις. Οι ΗΠΑ, με κορυφαίες τις Μιούσελμαν (που αναδείχθηκε και MVP του αγώνα), Φαττάλ και Χαραλαμπίδη άρχισαν να χτίζουν μεγάλη διαφορά από το τρίτο οκτάλεπτο και έφτασαν στο τελικό 16-9.

ΗΠΑ – ΕΛΛΑΔΑ: 16-9

Οκτάλεπτα: 4-3, 4-2, 4-2, 4-2

ΗΠΑ (Άνταμ Κρικόριαν): Τζόνσον, Μιούσελμαν 3, Σίντμαν 1, Φαττάλ 3, Χοστσάιλντ, Στέφενς 2, Χαραλαμπίδη 3, Ράνεϊ 1, Φίσερ Α., Τζιλκράιστ 1, Φίσερ Μ., Γουίλιαμς 2, Λόγκαν

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 1, Τριχά, Πλευρίτου Μ. 3, Ξενάκη 2, Πάτρα, Τορνάρου, Πλευρίτου Β. 2, Πλευρίτου Ελ. 1, Σωτηρέλη

Διαιτητές: Ζβαρτ (Ολλανδία), Βοεβόντι (Ρωσία)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης