World Sports

Πρωταθλήτρια Ευρώπης με πανελλήνιο ρεκόρ η Άννα Ντουντουνάκη!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης με πανελλήνιο ρεκόρ η Άννα Ντουντουνάκη!

Ιστορία έγραψε η Άννα Ντουντουνάκη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξάγεται στο Βουκουρέστι, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στα 100μ πεταλούδα!

Ιστορική χαρακτηρίζεται η χθεσινή ημέρα για τη ελληνική κολύμβηση, καθώς η Ελληνίδα αθλήτρια, Άννα Ντουντουνάκη, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βουκουρέστι, στα 100 μέτρα πεταλούδα.

Αναλυτικότερα, στην δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η πρωταθλήτρια από τα Χανιά, στην τρίτη της συμμετοχή στην συγκεκριμένη διοργάνωση, πραγματοποίησε πανελλήνιο ρεκόρ και αποτελεί την πρώτη Ελληνίδα κολυμβήτρια που ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η κούρσα της ήταν εξαιρετική, παρότι δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς έφτασε στα πρώτα 50 μέτρα, αλλά στην συνέχεια, η θέλησή της έκανε τη διαφορά.

Η Άννα Ντουντουνάκη τα έδωσε όλα, ξεπέρασε την Λουίζ Χάνσον που ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και με χρόνο 57.37, έθεσε νέο ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με το προηγούμενο να ανήκει και πάλι σε αυτήν (57.77 το 2018)!

Η πρώτη θέση της Ντουντουνάκη βεβαίως αποτελεί μία άκρως ευχάριστη είδηση για ολόκληρη την ελληνική κολύμβηση, καθώς είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια, και συνολικά το τέταρτο που επιτυγχάνεται στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Είχαν προηγηθεί άλλωστε τα δύο χρυσά του Άρη Γρηγοριάδη  (2008, 2012 σε 50μ και 100μ ύπτιο) και άλλο ένα του Ανδρέα Βαζαίου, το 2016 στα 200μ μικτή ατομική.

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης