TV or not TV

China Media Group: Εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι το 2032

China Media Group: Εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι το 2032

ΔΟΕ και CMG ανακοίνωσαν την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Σχετικά Άρθρα

Το κινέζικο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μέσων μαζικής ενημέρωσης, China Media Group, επέκτεινε τη συνεργασία του με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνοντας πως θα προβάλει τα τέσσερα επόμενα μεγάλα Ολυμπιακά τουρνουά τόσο στην Κίνα, όσο και στο Μακάου.

Αναλυτικότερα, η συμφωνία περιλαμβάνει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 και του 2032 σε Λος Άντζελες και Μπρίσμπεϊν,  αλλά και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026 (Μιλάνο-Κορτίνα) και 2030 (δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα ο τόπος διεξαγωγής). Παράλληλα, για το ίδιο χρονικά διάστημα θα μπορεί να προβάλει και όλες τις Ολυμπιάδες Νέων.

Η προηγούμενη συνεργασία ΔΟΕ και CMG –που είχε κοστίσει 465 εκατομμύρια ευρώ- ξεκίνησε το 2018 έχοντας ισχύ για τα επόμενα έξι χρόνια. Το κανάλι που θα προβάλει τα ολυμπιακά προγράμματα θα είναι το πρώτο παγκοσμίως που θα μπορεί να προσφέρει άριστη ποιότητα εικόνας (4K και HD) καθ'όλη τη διάρκεια της μετάδοσης. Ωστόσο, οι καινοτόμες υπηρεσίες του CMG δεν σταματούν εδώ, αφού ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για παροχή εικόνες σε ανάλυση 8Κ.  

«Η China Media Group και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απολαμβάνουν πλέον μια μακροχρόνια φιλική σχέση. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, το δίκτυο μας είχε 800 απεσταλμένους που κάλυψαν το event με απόλυτη επιτυχία παρά τις αντίξοες συνθήκες. Η ανανέωση των δικαιωμάτων μετάδοσης στην Κίνα, όχι απλά επιβεβαιώνει τις καλές σχέσεις CMG και ΔΟΕ, αλλά πρόκειται να δημιουργήσει μια σταθερή βάση συνεργασίας που στοχεύει στην ευρύα προώθηση των Ολυμπιακών Αγώνων», δήλωσε ο πρόεδρος της CMD, Σεν Ζαϊσόν.

Πάνος Σταμούλης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης