TV or not TV

Τηλεοπτικός σταθμός της Ν.Κορέας απολογείται για τις προσβλητικές εικόνες που μετέδωσε στην τελετή έναρξης!

Τηλεοπτικός σταθμός της Ν.Κορέας απολογείται για τις προσβλητικές εικόνες που μετέδωσε στην τελετή έναρξης!

Το MBC, ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Νότιας Κορέας, απολογήθηκε δημόσια για τις εικόνες που επέλεξε για να… «παρουσιάσει» τις χώρες που συμμετείχαν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Σχετικά Άρθρα

Ένα κομμάτι πίτσας για την Ιταλία, το Τσέρνομπιλ για την Ουκρανία και ένα σολομό για την Νορβηγία.

Με αυτές τις εικόνες επέλεξε το κανάλι του MBC στη Νότια Κορέα να συνοδεύσει την είσοδο των αθλητών της κάθε χώρας στο στάδιο που πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, για να «προσδιορίσει» καλύτερα στον τηλεθεατή περί ποιας χώρας πρόκειται.

Προφανώς, η επιλογή αυτή σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ωστόσο, το προσβλητικό περιεχόμενο δεν σταμάτησε εκεί.

Οι νήσοι Μάρσαλ αναφέρθηκαν ως «ο τόπος που χρησιμοποιούσαν κάποτε οι ΗΠΑ για πυρηνικές δοκιμές», η Συρία ως «η χώρα που ο εμφύλιος διαρκεί εδώ και 10 χρόνια» και η Αϊτή ως «ένα έθνος με σκιώδες πολιτικό πεδίο και δολοφονημένο πρόεδρο».

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι επιλογές του τηλεοπτικού καναλιού πήραν διαστάσεις και μετά την παγκόσμια κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το δίκτυο εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε:

«Οι ανάρμοστες φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκαν για να εντάξουν τον τηλεθεατή στην ιστορία της κάθε χώρας. Θέλουμε να απολογηθούμε σε αυτά τα έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας».

Ωστόσο, το γεγονός φαίνεται πως δεν θα «καταλαγιάσει» άμεσα, με τις αντιδράσεις να είναι  εντονότατες, ενώ αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση της Ολυμπιακής Επιτροπής επί ενός τόσο ευαίσθητου θέματος.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης