TV or not TV

Ανοιχτά τα πάντα στο τηλεοπτικό τοπίο της Superleague – Σε στάση αναμονής NOVA και Cosmote TV

Ανοιχτά τα πάντα στο τηλεοπτικό τοπίο της Superleague – Σε στάση αναμονής NOVA και Cosmote TV

Στον «αέρα» βρίσκονται τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος για τη νέα σεζόν με τις ομάδες να μην υπογράφουν την προκήρυξη του, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Σχετικά Άρθρα

Με τη «μάχη» μεταξύ NOVA και Cosmote TV για την επικράτηση στο τηλεοπτικό τοπίο να παραμένει, η πλειοψηφία των ομάδων της Superleague αναμένουν τις εξελίξεις και αρνούνται να προχωρήσουν προτού καθαρίσει το «θολό» τοπίο.

Παρότι έχουν υπάρξει επαφές με τις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, φαίνεται πως δεν υπάρχει πρόθεση να προχωρήσει το σενάριο της κεντρικής διαχείρισης, γεγονός που οδήγησε τις 10 από τις 14 ομάδες να μην ψηφίσουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Οι τρεις ΠΑΕ που την υπέγραψαν ήταν ο Ολυμπιακός, ο Ατρόμητος, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Άρης ψήφισε «παρών».

Προς το παρόν, παρακολουθούνται από όλες τις πλευρές οι εξελίξεις γύρω από την Premier League που αναμένεται να καθορίσει και το μέλλον του ελληνικού πρωταθλήματος. Τα χρήματα που θα χρειαστεί να δαπανηθούν για να αποκτήσει κανείς τα δικαιώματα του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη θα φτάσουν σε μεγάλα ύψη, θα καθορίσουν τα μπάτζετ των δύο συνδρομητικών καναλιών και κατά συνέπεια τον πιο δυνατό «παίκτη» για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται πως η NOVA αποτελεί τον σημαντικότερο χρηματοδότη στα τηλεοπτικά δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος εδώ και είκοσι έξι χρόνια -ως Filmnet τότε- και μία ενδεχόμενη απόκτηση της Premier League, δεδομένα θα φέρει την αντίδραση της Cosmote TV, ώστε να αλλάξει τις ισορροπίες.

Το τηλεοπτικό τοπίο για τη σεζόν 2021-22 είναι διαμορφωμένο ως εξής:

Premier League: Cosmote TV

Primera Division: Novasports

Serie A: Cosmote TV

Ligue 1: Novasports

Bundesliga: Novasports

Champions League: Cosmote TV

Europa League: Cosmote TV

Europa Conference League: Cosmote TV

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης