TV or not TV

Football’s Coming Home: Το τραγούδι-ύμνος της εθνικής Αγγλίας ακούγεται πιο δυνατά από ποτέ

Football’s Coming Home: Το τραγούδι-ύμνος της εθνικής Αγγλίας ακούγεται πιο δυνατά από ποτέ
Το “Three Lions” γνωστό κυρίως ως “Football’s Coming Home”, των κωμικών Frank Skinner και David Baddiel γράφτηκε πριν 25 ολόκληρα χρόνια. Κι όμως, παραμένει ζωντανό μέσα στις καρδιές των φίλων της εθνικής Αγγλίας, για τους οποίους η ελπίδα δεν πεθαίνει τελευταία αλλά είναι αθάνατη.
Σχετικά Άρθρα

Οι προσδοκίες είναι συνήθως μεγάλες για την εθνική Αγγλίας αλλά πάντα κάτι γίνεται και τα όνειρα για κατακτήσεις τροπαίων καταλήγουν σε φιάσκο. Οι απογοητεύσεις δεν αποθαρρύνουν τους φίλους της Αγγλίας, οι οποίοι πάντα πιστεύουν ότι θα έρθει η στιγμή που θα γίνει πραγματικότητα το “Football’s Coming Home”.
Το τραγούδι “Three Lions” (Football’s Coming Home) ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας των κωμικών Frank Skinner και David Baddiel μαζί με την μπάντα “The Lightning Seeds” του Ian Broudie. Βγήκε στην κυκλοφορία τον Μάιο του 1996, χρονιά που η Αγγλία διοργάνωνε το EURO και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Μοιραίος στη διαδικασία των πέναλτι ήταν ο σημερινός προπονητής των «Λιονταριών», Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος ξόρκισε το φάντασμα της Γερμανίας με τη χθεσινή πρόκριση στο Γουέμπλεϊ.

 

Η ερμηνεία που δίνεται για τη φράση It’s coming home είναι διπλή. Πρώτον ότι το ποδόσφαιρο επέστρεφε στο «σπίτι» του στη διοργάνωση του EURO που φιλοξενούσε η Αγγλία το 1996. Δεύτερον, η επιθυμία για την επανάληψη ενός θριάμβου όπως η κατάκτηση του Μουντιάλ το 1966 από τους Άγγλους. Μια μεγάλη κατάκτηση την οποία περιμένουν οι Άγγλοι εδώ και 55 ολόκληρα χρόνια χωρίς να χάνουν ποτέ την ελπίδα τους…
Η ιδιοσυγκρασία των Άγγλων οπαδών ταιριάζει τόσο μαεστρικά στο τραγούδι, κάνοντάς μας να αντιληφθούμε γιατί έχει αγαπηθεί τόσο πολύ. Από τους αρχικούς στίχους που εκφράζουν την σκληρή πραγματικότητα, ότι η Αγγλία για άλλη μια φορά δεν θα τα καταφέρει (England’s gonna throw it away, gonna blow it away), μέχρι την αντιστροφή της ψυχολογίας λόγω των αναμνήσεων και της πίστης στην ομάδα. Ξεχωρίζουμε τους παρακάτω στίχους του κομματιού και τον συμβολισμό τους:
Jules Rimet Still Gleaming: Αναφορά στο τρόπαιο του Μουντιάλ το οποίο κατέκτησε η εθνική Αγγλίας το 1966
But Ι still see that tackle by Moore: Το καθοριστικό στοπ του αρχηγού της Αγγλίας Μπόμπι Μουρ με αντίπαλο τον Ζαϊρζίνιο στο Μουντιάλ του 1970.
And when Lineker scored: Η ισοφάριση του Γκάρι Λίνεκερ απέναντι στη Δυτική Γερμανία στον ημιτελικό του Μουντιάλ του 1990.
Bobby belting the ball: Το φοβερό μακρινό γκολ του Μπόμπι Τσάρλτον απέναντι στο Μεξικό στο Μουντιάλ του 1966.
And Nobby dancing: Ο αξιομνημόνευτος χορός νίκης του Νόμπι Στάιλς με το τρόπαιο του Μουντιάλ το 1966.

Από χθες επικρατεί ένα ντελίριο ενθουσιασμού για τους Άγγλους φιλάθλους μετά την μεγάλη πρόκριση απέναντι στον κακό τους δαίμονα που λέγεται Γερμανία. Ο δρόμος για τον τελικό του Γουέμπλεϊ είναι μπροστά και αυτό που φωνάζουν όλοι πιο δυνατά από ποτέ είναι… Football’s Coming Home

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης