TV or not TV

Το ντοκιμαντέρ - αφιέρωμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τον άθλο του Wembley! (Vid)

Το ντοκιμαντέρ - αφιέρωμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τον άθλο του Wembley! (Vid)

Μία εξαιρετική ψηφιακή έκθεση που περιλαμβάνει τα πάντα σχετικά με την μεγάλη πορεία του Παναθηναϊκού έως τον τελικό του Wembley πριν από 50 χρόνια έχουν ετοιμάσει οι άνθρωποι της ΠΑΕ με  πλάνα και φωτογραφίες που δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Η ψηφιακή έκθεση (στη διεύθυνση www.50yearswembley.gr) είναι πραγματικά ένα αριστούργημα. Όλη την επιμέλεια είχε ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου της ομάδας Σταμάτης Γαρρής και έβαλαν τον καλύτερο εαυτό τους πολλοι άνθρωποι που  εργάστηκαν για μεγάλο διάστημα.

Ο Παναθηναϊκός για  το ντοκιμαντέρ που είναι ήδη στην πλατφόρμα του ERTFLIX (Δείτε ΕΔΩ το ντοκιμαντέρ)  προλογίζει επίσημα  ως εξής: «Δεν λείπει κανείς! Δομάζος, Αντωνιάδης, Καμάρας, Οικονομόπουλος, Σούρπης, Ελευθεράκης, Γραμμός, Φυλακούρης, Τομαράς, Βλάχος, Καψής, Κωνσταντίνου, Αθανασόπουλος, Δεληγιάννης, Γονιός, Μητρόπουλος, Ροκίδης, Πανόπουλος, συνεργάτες του Φέρεντς Πούσκας, φίλαθλοι, δημοσιογράφοι, ιστορικοί και δύο… εκπλήξεις από τον Άγιαξ!

Συνολικά, 38 άνθρωποι παρουσιάζουν μέσα από τις εξιστορήσεις τους προσωπικά βιώματα, αλλά και γεγονότα της εποχής, το καθένα με ξεχωριστή σημασία σε όλη αυτή τη διαδρομή.
E2268ZyXIAAC6W4_1_1.jpg

Και βέβαια εκτός από την εξιστόρηση των γεγονότων, μια ταινία τεκμηρίωσης βασίζεται στα οπτικά ντοκουμέντα. Για πρώτη φορά στα χρονικά παρουσιάζονται πλάνα από την προετοιμασία των ποδοσφαιριστών και τις ημέρες προετοιμασίας των αγώνων και μάλιστα επιχρωματισμενα! 

Το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να μεταφέρει τον θεατή στην ατμόσφαιρα των αρχών της δεκαετίας του ’70, σε ένα ημι-επαγγελματικό έως ερασιτεχνικό ελληνικό ποδόσφαιρο και μια ιδιόμορφη πολιτικοκοινωνικά περίοδο για την Ελλάδα.

Στόχος να μάθουν οι νέοι, να θυμηθούν -αλλά και να πληροφορηθούν επιπλέον στοιχεία- οι παλαιότεροι για τη μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο και βέβαια να αναδειχθούν όλες οι πτυχές του αθλητικού θαύματος.

Ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο συναισθήματα. Γέλιο και συγκίνηση, χαρά και λύπη, νοσταλγία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης