TV or not TV

Ο Πάτρικ Ντέμπσι σώζει ζωές (και) εκτός τηλεόρασης

Ο Πάτρικ Ντέμπσι σώζει ζωές (και) εκτός τηλεόρασης

Γίνεται να ταιριάξουν σε μία πρόταση η ηθοποιία, η παγκόσμια οικονομική κρίση και η Ίντερ; Ναι, αν είσαι ο Πάτρικ Ντέμπσι.

Μπορεί οι περισσότεροι να τον γνωρίζουμε για τον ρόλο του δόκτορ Ντέρεκ Σέπερντ από την τηλεοπτική σειρά «Grey’s Anatomy», με τον 55χρονο να είναι ο πρωταγωνιστής για 11 σεζόν, ωστόσο ο Ντέμπσι επιτελεί ακόμα σπουδαιότερο έργο μακριά από το «γυαλί». Πλέον ο Αμερικανός έχει βγάλει οριστικά από πάνω του την ιατρική ποδιά, αυτή την φορά για ένα πανάκριβο κοστούμι.

Dempsey_Pompeo_1.jpg

Πρωταγωνιστεί στην, ιταλικής παραγωγής, σειρά «Devils», υποδύεται τον Ντόμινικ Μόργκαν, έναν αδίστακτο διευθύνοντα σύμβουλο της NYL (New York London Investment Bank). Το 2011 και κατά την διάρκεια της διεθνούς χρηματιστηριακής κρίσης, ο Μόργκαν αποφασίζει να μην κάνει δεξί του χέρι τον Μάσιμο Ρουτζέρο (Αλεσάντρο Μπόργκι), όταν το όνομα του μπλέκεται με ένα σκάνδαλο, το οποίο μοιάζει να είναι στημένο ώστε να τον βλάψει.

Αντ’ αυτού δίνει την θέση στον Έντουαρτ Στιούαρτ (Μπεν Μάιλς), άσπονδο εχθρό του Μάσιμο, ωστόσο όταν εκείνος προσπαθεί να εξερευνήσει το σκάνδαλο, ο Έντουαρντ πεθαίνει, με τον ίδιο να συνειδητοποιεί πως κάτι κρύβεται πίσω από όλα αυτά. Αργά ή γρήγορα θα κληθεί να αποφασίσει εάν σταθεί στο πλάι του Μόργκαν σε αυτό το «σκοτεινό» παιχνίδι και με όσους είναι μαζί του, ή αν θα βρεθεί απέναντι τους.

Devils -- Image Number: DVL_916501353.jpg -- Pictured (L-R): Patrick Dempsey as Dominic Morgan and Alessandro Borghi as Massimo Ruggero -- Photo: Antonello & Monte/©Sky Italia

Τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν γίνονται στην Ιταλία, εκεί όπου ο Ντέμπσι ήρθε σε επαφή με τον αντιπρόεδρο και θρύλο της Ίντερ, Χαβιέ Ζανέτι. Οι δύο άντρες συζήτησαν αρκετά, με τον Ζανέτι να δίνει στον Ντέμπσι μία υπογεγραμμένη φανέλα του συλλόγου με τον αριθμό 77 και το όνομα του. Ωστόσο ο λόγος της συνάντησης δεν ήταν ούτε η συμπάθεια του Ντέμπσι προς τον σύλλογο, ή το γεγονός ότι η σειρά γυρίζεται στην Ιταλία. Η μητέρα του 55χρονου διαγνώστηκε με καρκίνο το 1997, ο οποίος επέστρεψε συνολικά πέντε φορές, πριν εκείνη «φύγει» το 2019 σε ηλικία 79 ετών.

Dempsey_Zanetti.jpg

Με αφορμή την «μάχη» που έδινε η μητέρα του, ίδρυσε στο Λούιστον του Μέιν το «Patrick Dempsey Center», θέλοντας να βοηθήσει κόσμο που αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα. Μάλιστα το 2009 όταν διοργάνωσε το «Dempsey Challenge», για να συγκεντρωθούν χρήματα για τους καρκινοπαθείς, πήραν μέρος συνολικά πάνω από 3.500 ποδηλάτες και δρομείς. Η μητέρα του ήταν εκεί όταν εκείνος ολοκλήρωσε τον αγώνα των 80 χιλιομέτρων, ενώ συγκεντρώθηκαν συνολικά 1 εκατομμύριο δολλάρια.

Έκτοτε ο αγώνας έχει γίνει ένα ετήσιο γεγονός στο Λούιστον, όπου και συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες άτομα. Για τις δράσεις του κατά του καρκίνου και την δημιουργία του «Patrick Dempsey Center», έλαβε τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα το 2017 από το κολλέγιο του Μπέιτς στην γενέτειρα του, το οποίο βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο.

Dempsey_Center.jpg

Παράλληλα είχε λάβει και άλλο διδακτορικό δίπλωμα από το Κολλέγιο Μπόουντουιν το 2013 για το φιλανθρωπικό του έργο, ενώ ο χαρακτήρας του «Ντέρεκ Σέπερντ» είναι πλέον απόφοιτος του κολεγίου, μετά από μία αίτηση που υπέγραψαν 450 μαθητές.

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης