TV or not TV

«Gone mom»: Η εξαφάνιση που οδήγησε τον επιχειρηματία και πρώην αθλητή του ΝΟΒ, Φώτη Ντούλο, στην αυτοκτονία! (video)

«Gone mom»: Η εξαφάνιση που οδήγησε τον επιχειρηματία και πρώην αθλητή του ΝΟΒ, Φώτη Ντούλο, στην αυτοκτονία! (video)
Η τραγική ιστορία της εξαφάνισης της πρώην συζύγου του ομογενή, Φώτη Ντούλο, Jennifer, μετράει αντίστροφα για την πρεμιέρα στην μικρή οθόνη στις 5 Ιουνίου.
Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται για μια τηλεταινία με τίτλο «Gone mom» («Εξαφανισμένη μητέρα») σε παραγωγή της Lifetime Television που ανήκει στην Disney, και θα προβληθεί από το συνδρομητικό καλωδιακό κανάλι DISNEY+ που μετράει πάνω από 100 εκατομμύρια συνδρομητές. 

Η υπόθεση που συντάραξε την Αμερική και απασχόλησε έντονα την χώρας μας, καθώς ο Ντούλος κατηγορήθηκε για την ανθρωποκτονία της, παρότι τα στοιχεία ήταν ελλιπή και μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί το πτώμα της, το κυνήγι από τα ΜΜΕ, η φυλάκιση και τέλος η αυτοκτονία του πρώην αθλητή water ski του ΝΟΒ και σπουδαίου επιχειρηματία μπαίνουν στο στόχαστρο της ταινίας, σ’ ένα σενάριο βγαλμένο από αστυνομικό μυθιστόρημα!

Αθλητής του ΝΟΒ

Ο Ντούλος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Μαζί με τους γονείς του και τη μεγαλύτερη αδελφή του μετακόμισαν έπειτα από μερικά χρόνια στην Ελλάδα. Έμεναν στο κέντρο της Αθήνας και κάθε Σαββατοκύριακο κατέβαιναν στη Βουλιαγμένη. Εκεί, γύρω στα 10 του, δοκίμασε για πρώτη φορά θαλάσσιο σκι, στο οποίο φάνηκε αμέσως πως είχε κλίση.

Ήταν ένας απίστευτα πειθαρχημένος αθλητής (για χρόνια ξυπνούσε χαράματα για να προπονηθεί) που γρήγορα ξεχώρισε. Όχι μόνο για τις διακρίσεις που έλαβε (μεταξύ άλλων βαλκανιονίκης παίδων και εφήβων) αλλά γιατί πάντα χαμογελούσε. «Ακόμα και όταν έχανε σε κάποιο αγώνα, ποτέ δεν θα τον έβλεπες θυμωμένο ή να κάνει φασαρία για μια βαθμολογία που θεωρούσε πως τον αδικεί», θυμάται ο Δήμος Αλεξόπουλος που ήταν κριτής σε αγώνες στους οποίους είχε συμμετάσχει ο Ντούλος ως ενήλικας.

Φώτης Ντούλος και το επιχειρηματικό «δαιμόνιο»

Ο Ντούλος ξεκίνησε να φοιτά το 1975 στο δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών, από το λύκειο του οποίου αποφοίτησε το 1986. Ακολούθησαν σπουδές στις ΗΠΑ, ένα καλοκαίρι στο Harvard με μαθήματα στα Οικονομικά, πτυχίο στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Brown στο Rhode Island το 1989, ενώ πήρε MBA στα Χρηματοοικονομικά από το Columbia Business School το 1997. Στο πανεπιστήμιο Brown γνώρισε την κατά ένα χρόνο μικρότερή του Jennifer Farber.

Η Jennifer, γέννημα θρέμμα της Νέας Υόρκης, σπούδαζε στο Brown δημιουργική γραφή και αποφοίτησε το 1990. H μητέρα της Gloria Farber είναι γνωστή φιλάνθρωπος, ενώ ο πατέρας της, Hilliard Farber, ήταν γνωστός τραπεζίτης και αντιπρόεδρος της Chase Manhattan Bank, με δική του χρηματιστηριακή εταιρεία, την Hilliard Farber & Co., ο οποίος απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2017.

Ο Φώτης Ντούλος εργάστηκε από το 1989 και μέχρι το 1995, στην εταιρεία Petros Doulos & Co, του πατέρα του, και στην εταιρεία Cap Gemini Ernst & Young από το 1997 έως το 2004.

Το 2004, παντρεύτηκε την Jennifer, και ίδρυσε την κατασκευαστική εταιρεία Fore Group Inc. στο Κονέκτικατ. Μια εταιρεία, που κατασκεύαζε πολυτελείς κατοικίες στις περιοχές Farmington Valley και Fairfield County, για την ίδρυση της οποίας δανείστηκε από τις τράπεζες, ενώ τον βοήθησε και ο πεθερός του με μια κατάθεση ύψους 1 εκατ. δολαρίων, χρήματα τα οποία ο Ντούλος τού επέστρεψε με σχετική ευκολία, αφού τα σπίτια που έχτιζε πωλούνταν αμέσως. Πολύ σύντομα ο Έλληνας επιχειρηματίας διακρίθηκε για τη σκληρή δουλειά του και τις ικανότητες επικοινωνίας του. Η εταιρεία του έγινε γρήγορα γνωστή, κερδίζοντας αρκετά βραβεία και πολλά εκατομμύρια.

Οικογένεια Ντούλος

Τόσο η Jennifer όσο και ο Φώτης, αγαπούσαν πολύ τα παιδιά και φρόντισαν να φτιάξουν μια μεγάλη οικογένεια. Μάλιστα απέκτησαν δύο φορές δίδυμα (δύο αγόρια και έπειτα ένα αγόρι και ένα κορίτσι), ενώ την οικογένεια τους συμπλήρωσε ένα ακόμη κοριτσάκι.

Στις αρχές του 2012 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του δικού τους σπιτιού 1.500 τ.μ., όπου μετακόμισαν ως επταμελής οικογένεια: «Ανάμεσα σε κούτες, φάγαμε πίτσα και κοιμηθήκαμε και οι επτά μαζί στο ίδιο κρεβάτι», είχε γράψει σε ένα μπλογκ που διατηρούσε η Jennifer. Για περίπου τέσσερα χρόνια κατέγραψε εκατοντάδες απλές στιγμές οικογενειακής ευτυχίας. Με χιούμορ και τρυφερότητα έγραφε συχνά για τον σύζυγό της λέγοντας πως του άρεσε να κοιμούνται αγκαλιά, διοργάνωνε εκδρομές και τα καλύτερα πάρτι-έκπληξη για τη Γιορτή της Μητέρας.

Επιπλέον η οικογένεια με κάθε ευκαιρία ερχόταν στην Ελλάδα –πολλές φορές δίχως την Jennifer– για διακοπές ή κάποιο αγώνα του σκι. Όλοι θαύμαζαν το απίστευτο δέσιμο που είχε με τα παιδιά του, το πόσο τα φρόντιζε και τη χαρά του που και εκείνα είχαν λατρέψει το θαλάσσιο σκι. Ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη του Ντούλου για το άθλημα αλλά και την πατρίδα του, που το 2014 ζήτησε από τον Έλληνα προπονητή του να μετακομίσει για κάποιους μήνες σπίτι τους στο Κονέκτικατ. Το όφελος ήταν διπλό, με τα παιδιά του να κάνουν καθημερινή προπόνηση αλλά και να εξασκούν τα ελληνικά τους. Το ίδιο έγινε και το επόμενο καλοκαίρι. Η εικόνα που είχε μεταφέρει ο προπονητής σε κοινούς τους φίλους όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ήταν πως ο Φώτης είχε μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Η αρχή της κατάρρευσης

Το πρωί της 24ης Μαΐου 2019 ήταν η τελευταία φορά που εθεάθη η Jennifer, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται μέχρι και σήμερα. Η υπόθεση παρότι άρχισε ως εξαφάνιση, σύντομα πήρε άλλη τροπή και οι αρχές έκαναν λόγω για ανθρωποκτονία.

Ο Ντούλος στοχοποιήθηκε εξ αρχής λόγω του δύσκολου διαζυγίου που είχε το ζευγάρι, της διαμάχης για την επιμέλεια των παιδιών αλλά και της εξωσυζυγικής του σχέσης με την Μισέλ Τροκόνις, η οποία κατηγορήθηκε ως συνεργός του.

Έχοντας συγκεντρώσει αρκετά ενοχοποιητικά στοιχεία, ο Ντούλος συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με μία τεράστια εγγύηση που άγγιζε τα 6 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο για την τελική του καταδίκη έλειπε ένα πάρα πολύ βασικό στοιχείο, το σημαντικότερο σε κάθε πιθανή υπόθεση δολοφονίας που εκδικάζεται σε οποιοδήποτε δικαστικό σύστημα του κόσμου: το πτώμα.



Η αυτοκτονία

Ο 52χρονος Φώτης Ντούλος, επέμενε από την πρώτη στιγμή στην αθωότητά του και μετά την πληρωμή της εγγύησης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στις 28 Ιανουαρίου του 2020. Κάθισε στο αυτοκίνητο του έχοντας τοποθετήσει μπροστά του τις φωτογραφίες των παιδιών του, τα οποία είχε να δει πάνω από έναν χρόνο, και σιγά σιγά έχασε τις αισθήσεις του εισπνέοντας μονοξείδιο του άνθρακα. Όταν τον βρήκαν ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου δύο 24ωρα αργότερα έφυγε από τη ζωή.

Στο σημείωμα αυτοκτονίας που άφησε μέσα στο αυτοκίνητό του ανέφερε ότι: «Αν διαβάζετε αυτό την επιστολή σημαίνει ότι δεν είμαι πια εδώ. Αρνούμαι να περάσω έστω και μια ώρα στη φυλακή, για κάτι με το οποίο δεν έχω καμία σχέση. Αν χρειάζεται να μου πάρετε το κεφάλι για να τελειώνει όλο αυτό, κάντε το», συμπληρώνοντας: «Παρακαλώ ενημερώστε τα παιδιά μου ότι τα αγαπώ, θα έκανα τα πάντα για εκείνα, αλλά δυστυχώς όλοι έχουμε τα όριά μας».
dulos.jpg


Plot twist?

«Τον έβγαλαν ένοχο με ενδείξεις και έωλα στοιχεία. Δεν έψαξαν ποτέ το ιστορικό της Τζένιφερ που νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρικές κλινικές και ήταν σοβαρά άρρωστη. Τον κυνήγησαν από την αρχή κι ας φώναζε ότι ήταν αθώος», δήλωσε μετά τον θάνατο του η αδερφή του κατηγορώντας τις αρχές αλλά και τα ΜΜΕ για την τραγική κατάληξη του.

Tο πτώμα της εξαφανισμένης Jennifer αποτελεί μυστήριο, με την δικηγόρο του Ντούλου να εξακολουθεί να επιμένει στον αρχικό ισχυρισμό της, σύμφωνα με τον οποίο η όμορφη Αμερικανίδα και μητέρα πέντε παιδιών, είναι ζωντανή και έχει σκηνοθετήσει μόνη της την εξαφάνιση της. Μάλιστα, ως βασικό επιχείρημα χρησιμοποιεί το γεγονός πως όταν ήταν ακόμα φοιτήτρια είχε γράψει μία νουβέλα που θύμιζε σε πολλά σημεία την ιστορία του διάσημου μυθιστορήματος και κινηματογραφικής ταινίας, «Gone Girl», όπου μία γυναίκα σκηνοθετεί με αλάνθαστο τρόπο την εξαφάνιση της προκειμένου να εκδικηθεί τον πρώην σύζυγό της.

Ηθοποιοί

Η Annabeth Gish υποδύεται την 50χρονη Jennifer, η οποία χάθηκε στις 24 Μαΐου 2019, ενώ η αστυνομία βρήκε ίχνη αίματός της στο γκαράζ του σπιτιού της στο Νιου Κάνααν του Κονέκτικατ, ενώ ο Warren Christie μπαίνει στο πετσί του ρόλου του Φώτη Ντούλου, ο οποίος έζησε το «αμερικάνικο όνειρο» και έχτισε περιουσία εκατομμυρίων ως επενδυτής ακινήτων, όταν μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Ελλάδα.


Ευτυχία Γιαπουτζή 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης