Τένις

Έμα Ραντουκάνου: Η 18χρόνη σταρ του τένις έχει ως τελευταίο εμπόδιο για τη δόξα… τη Σάκκαρη!

Έμα Ραντουκάνου: Η 18χρόνη σταρ του τένις έχει ως τελευταίο εμπόδιο για τη δόξα… τη Σάκκαρη!

Η «θαυματουργή» Έμα Ραντουκάνου που μέχρι πριν τρεις μήνες ήταν στο νούμερο 338 της παγκόσμιας κατάταξης, μετράει ήδη μια εντυπωσιακή πορεία μέχρι τις «8» του Wimbledon και θέλει να γράψει ιστορία στο US Open απέναντι στην Μαρία Σάκκαρη.

Η 18χρονη Βρετανίδα, Έμα Ραντουκάνου, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 150η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά απόλαυσε ένα παραμυθένιο ταξίδι στα γήπεδα του Wimbledon τον περασμένο Ιούλιο.

Όχι μόνο κέρδισε τον θαυμασμό του κόσμου με το «ατρόμητο» τένις της, αλλά επιβίωσε την πρώτη εβδομάδα του τουρνουά, ενώ έγινε η νεότερη Βρετανίδα που έφτασε στον γύρο των 16.

Με την έναρξη του US Open η Έμα κέρδισε ξανά την προσοχή του κόσμου σε μία από τις μεγαλύτερες σκηνές του αθλήματός της.

Η Ραντουκάνου είναι έτοιμη να προσπαθήσει να γράψει περισσότερη ιστορία στον κόσμο του τένις μιας και έφτασε στα ημιτελικά του τουρνουάόμως θα βρει απέναντι της την δική μας, Μαρία Σάκκαρη.


Τι πρέπει να ξέρετε για την νεαρή τενίστρια

  • Έμα Ραντουκάνου μια σύντομη βιογραφία


Η Έμα Ραντουκάνου γεννήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2002 στο Τορόντο του Καναδά από την Ρενέ και τον Ίαν Ραντουκάνου. Ενώ η μητέρα της είναι Κινέζα και ο πατέρας της Ρουμάνος , το «θαύμα» του τένις αγωνίζεται για τη βρετανική σημαία μετά τη μετακόμισή της από τον Καναδά στο Bromley, στο νότιο Λονδίνο, σε ηλικία δύο ετών.

Ως μοναχοπαίδι, οι γονείς της την ώθησαν σε κάθε είδους εξωσχολικές δραστηριότητες, όπως μπαλέτο, κλακέτες, καρτ, μοτοκρός και γκολφ. Σε ηλικία πέντε ετών, πήρε την πρώτη της ρακέτα στο Κέντρο Αντισφαίρισης Bromley και έπειτα τα άλλα χόμπι της υποχώρησαν γρήγορα αφού πήρε την απόφαση να αφοσιωθεί πλήρως στο τένις.

  • Ιστορία στα γήπεδα του Wimbledon


Αν το τένις διδάσκει κάτι, είναι ότι ο αθλητισμός αφορά την αξιοποίηση ευκαιριών. Στην παρθενική της εμφάνιση στα Grand Slam, η Ραντουκάνου έκανε ακριβώς αυτό.

Μετά την εντυπωσιακή πορεία της στο ITF 100K στο Νότιγχαμ, όπου η Βρετανίδα έφτασε στα προημιτελικά, η AELTC επιβράβευσε την νεαρή αθλήτρια με main-draw wildcard για το Wimbledon.

Η κίνηση αυτή έστειλε την Έμα στη δεύτερη εβδομάδα του τουρνουά, όπου απέκλεισε την τότε Νο45 Σοράνα Κιρστέα και την φιναλίστ του Roland Garros 2019 Μαρκέτα Βοντρούσοβα.

Στο US Open η 18χρονο ξεπέρασε όλα τα εμπόδια! Συγκεκριμένα απέκλεισε τις Στέφανι Φογκέλε, Τσανγκ Σουάι, Σάρα Σορίμπες Τόρμο, Σέλμπι Ρότζερς αλλά και τη χρυσή Ολυμπιονίκη Μπελίντα Μπέντσιτς, για να κλείσει θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης κόντρα στην Μαρία Σάκκαρη!


Ούτε οι γονείς της δεν περίμεναν τέτοια επιτυχία:

«Είναι αστείο γιατί όταν ετοίμαζα τα πράγματα μου για να πάω στο τουρνουά, οι γονείς μου είπαν “Δεν πήρες πάρα πολλές εμφανίσεις;”» Είπε τότε η Ραντουκάνου.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να πλύνω απόψε, αλλά νομίζω ότι έχουν υπηρεσία πλυντηρίου στο ξενοδοχείο, οπότε είμαι καλά».

  • Τα είδωλά της στο τένις είναι η Σιμόνα Χάλεπ και η Λι Να


Υπάρχουν δύο γυναίκες που εμπνέουν το παιχνίδι της: Σιμόνα Χάλεπ και Λι Να. Πιο συγκεκριμένα, ξεχωρίζει την αθλητικότα της Χάλεπ, ενώ υπάρχει μια πλήρης λίστα για την Λι:

«Έχει απίστευτη εκρηκτικότητα. Έκανε τα πάντα και επίσης ήταν πολύ αθλητική με πιο επιθετικό τρόπο», είπε η Βρετανίδα συμπληρώνοντας: «Μου αρέσει η νοοτροπία της, δεν παραπονέθηκε ποτέ. Αυτό είναι κάτι που φιλοδοξώ να μοιάσω».

  • Έσπασε ένα βρετανικό ρεκόρ 42 ετών

Η Ραντουκάνου έγινε η τέταρτη Βρετανίδα έφηβη που πέρασε στους 16 του Wimbledon στο Open Era και, σε ηλικία 18 ετών και 239 ημερών, έγινε και η νεότερη.

Πριν το ντεμπούτο της Έμα στο Wimbledon, η νεότερη Βρετανίδα που έφτασε σε αυτό το στάδιο ήταν η Ντέμπι Τζέβανς το 1979 (19 ετών, 48 ημερών). Οι δύο άλλες έφηβες που το έκαναν ήταν η Γκλίνις Κόουλς το 1973 (19 ετών, 138 ημερών) και η Λόρα Ρόμπσον το 2013 (19 ετών, 166 ημερών).

 
E-oNpGwXIAUdbkE.jpg

  • Πιστεύει ότι είναι σπουδαία για την τακτική της οξυδέρκεια στο γήπεδο

Η Ραντουκάνου μόλις τελείωσε το σχολείο στο Newstead Wood στο Λονδίνο και η παραμονή επτά χρόνια εκεί θεωρεί ότι την βοήθησε στην ανάπτυξη του μυαλού της και των κοινωνικών της δεξιοτήτων στο τένις.

«Νομίζω ότι η παραμονή στο σχολείο σίγουρα με βοήθησε όσον αφορά το να έχω ένα άλλο σύνολο φίλων στους οποίους μπορώ να στηριχθώ. Ήταν ένας διαφορετικός τρόπος ζωής. Είναι επίσης μια απόδραση για μένα. Για να έχω κάτι άλλο δίπλα στο τένις μου, μου έχει κρατήσει το μυαλό απασχολημένο.

Όταν προπονείσαι, προπονείσαι μόνο μια συγκεκριμένη ώρα την ημέρα. Έχεις ακόμα πολύ χρόνο για να γεμίσεις. Σίγουρα με βοήθησε να κρατήσω το μυαλό μου ενεργό. Πιστεύω ότι πραγματικά με βοήθησε στην καριέρα μου, στο γήπεδο με τον τρόπο που μπορώ να απορροφήσω πολλές πληροφορίες. Νιώθω ότι στο γήπεδο στην τακτική είμαι πιο έξυπνη από κάποιους άλλους».

 

  • Έχει υψηλούς ακαδημαϊκούς στόχους

Η Έμα πρόσφατα έφτασε στο τελευταίο επίπεδο στα μαθηματικά και στα οικονομικά με βαθμολογία Α. Έχει τη φήμη ότι περιμένει το καλύτερο από τον εαυτό της, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

«Όλοι πιστεύουν ότι είμαι απόλυτα φανατική με τα αποτελέσματα του σχολείου μου, ότι έχω τόσο διογκωμένο εγώ για αυτό. Νομίζω ότι οι γονείς μου απλά πιστεύουν ότι είμαι τρελή. Δεν θα δεχτώ τίποτα λιγότερο από ένα αστέρι Α. Νομίζω ότι αυτό πιστεύουν οι άνθρωποι γύρω μου για μένα. Νιώθω επίσης ότι πρέπει να ανταποκριθώ σε αυτήν την προσδοκία τώρα. Αυτό είναι γιατί εργάζομαι τόσο σκληρά για να προσπαθήσω να πάρω αυτούς τους βαθμούς. Δεν είμαι σίγουρη που θα καταλήξω άλλα έκανα το καλύτερο που μπορούσα».

Ευτυχία Γιαπουτζή

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης