Τένις

US Open: Η εξαιρετική Γραμματικοπούλου πέταξε έξω την Μπλίνκοβα και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο!

US Open: Η εξαιρετική Γραμματικοπούλου πέταξε έξω την Μπλίνκοβα και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο!

Την προσωπική της ιστορία συνεχίζει να γράφει η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, παίρνοντας την πρόκριση στον 2ο γύρο του US Open καθώς πέρασε το εμπόδιο της Άννα Μπλίνκοβα με 2-0 σετ.

Την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του US Open πήρε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου! Η Ελληνίδα τενίστρια, κάνοντας μια εκπληκτική εμφάνιση, επικράτησε 2-0 σετ (6-3, 6-2) της Άννα Μπλίνκοβα και πέρασε στην επόμενη φάση – για πρώτη φορά στην καριέρα της. Αυτή ήταν η 4η διαδοχική νίκη για την 24χρονη η οποία μετράει και 3 από τα προκριματικά!

Στο πρώτο σετ η Ελληνίδα, έφτασε αρχικά σ’ ένα μεγάλο hold «σβήνοντας» 2 break-points (1-1). Στη συνέχεια κατέκτησε τα 4 από τα επόμενα 5 games και με 2 break έφτασε στο 5-2! Το μοναδικό «λάθος» που θα μπορούσε να καταλογιστεί στο 1ο σκέλος ήταν στο 8ο game όπου δεν κατάφερε να κλείσει το σετ, καθώς δέχθηκε break, ωστόσο απάντησε και πάλι με break «πληγώνοντας» για μια ακόμη φορά το προβληματικό 2o σερβίς της Ρωσίδας, η οποία κέρδισε μόλις 5 πόντους (5/13).

Στο δεύτερο σετ το Νο 234 του ταμπλό συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με βαθιές μπάλες και σωστές προσεγγίσεις στο φιλέ, φτάνοντας και πάλι πρώτη σε break (2-0), με το σερί των games στο σετ να αυξάνεται (3-0) μετά από ένα δύσκολο hold της Ελληνίδας τενίστριας που χρειάστηκε να «σβήσει» διπλό break-point της Μπλίνκοβα!

Στο 5ο και game η Μπλίνκοβα πήρε πίσω το χαμένο της σερβίς (3-2), αλλά η Γραμματικοπούλου συνέχισε να πιέζει, καταφέρνοντας να κάνει νέο break (4-2) love game στη συνέχεια να φτάσει στο 5-2! Στο τελευταίο game η Ελληνίδα έκλεισε τον αγώνα στο σερβίς της Μπλίνκοβα μετά από 4 match-points, φτάνοντας στο 6-2 και στην πρόκριση στην επόμενη φάση. Εκεί θα αντιμετωπίσει μια εκ τις Ελίζε Μέρτενς και Ρεμπέκα Πέτερσον.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης