Τένις

Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος - στον τελικό ο Οπέλκα!

Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος - στον τελικό ο Οπέλκα!

Δυστυχώς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό γύρο του Rogers Cup. Τα δύο πρώτα σετ οδηγήθηκαν στο tie break, και οι δύο αντίπαλοι κέρδισαν από ένα. Με σκορ 2-1 σετ (6-7 (2), 7-6 (4), 6-4), ο Ράιλι Οπέλκα προκρίθηκε στον τελικό. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή από το ζευγάρι Μεντβέντεφ-Ίνσερ.

O Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.3) αντιμετώπισε τον Ράιλι Οπέλκα (Νο.32) στον ημιτελικό του Rogers Cup, στο Τορόντο.

Οι δύο τους είχαν βρεθεί ξανά ως αντίπαλοι μόνο μια φορά, τον περασμένο Αύγουστο, στην προημιτελική φάση του Σινσινάτι, εκεί που ο Αμερικανός είχε αποχωρήσει τραυματίας και ο Στέφανος πέρασε στην ημιτελική φάση.

Οι δύο τενίστες, στο πρώτο σετ, υποστήριξαν το σερβίς τους χωρίς να κάνουν πολλά λάθη. Ο Οπέλκα είναι ένας παίκτης με δυνατό χαρακτηριστικό του το σερβίς. Ο Στέφανος κατάφερε για πρώτη φορά στο 10ο game να απειλήσει το σερβίς του αντιπάλου του, αλλά δεν τα κατάφερε, δίχως να κάνει το μπρέικ. Το 12ο game οδηγήθηκε σε 2 ισοπαλίες και έτσι το σετ πήγε σε tie break.

Το tie break είχε πρωταγωνιστή, το Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος επικράτησε με σκορ 7-2 και 7-6 στα game. Το σημαντικό για τον Στέφανο ήταν πως η απόδοση του βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια του σετ σε ανοδική πορεία. Χρειάστηκαν 54 λεπτά για να ολοκληρωθεί το πρώτο σετ, με προβάδισμα για τον Έλληνα τενίστα.

Στο δεύτερο σετ, η αυταπάρνηση των δύο αθλητών να κρατήσουν το σερβίς τους συνεχίστηκε. Ο Στέφανος στο 4ο game καρδιοχτύπησε, καθώς ο Οπέλκα έφτασε ένα πόντο κοντά στο πρώτο μπρέικ του παιχνιδιού. Ο Τσιτσιπάς συγκεντρώθηκε και με δύο καλά σερβίς έκλεισε το game.

Ούτε το δεύτερο σετ βρήκε νικητή στην κανονική διάρκεια και έτσι το σετ κρίθηκε στο tie break. Αυτή τη φορά νικητή είχε τον Ράιλι Οπέλκα  ο οποίος έκλεισε το σετ, με σκορ στο tie break 7-4. Ο Στέφανος νευριασμένος πέταξε τη ρακέτα του και το παιχνίδι οδηγήθηκε σε τρίτο σετ.

Εκεί ο Τσιτσιπάς είχε το πλεονέκτημα του σερβίς, καθώς ξεκίνησε πρώτος. Περιθώρια λάθους δεν υπήρχαν και οι δύο τενίστες ήταν πολύ προσεκτικοί, παίζοντας με ασφάλεια και προστατεύοντας τα σερβίς τους.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Στέφανου ήρθε στο έκτο game, όπου έφτασε για πρώτη φορά στο παιχνίδι σε μπρέικ πόιντ, αλλά ο Οπέλκα έδειξε την ικανότητά του στο να σερβίρει, φτάνοντας στο 3-3.

Ο Οπέλκα στο έβδομο game έφτασε στο πρώτο μπρέικ του παιχνιδιού και έκανε το σκορ 4-3, με το Στέφανο να σημειώνει το 7ο διπλό του λάθος.

Κάπου εκεί για τον Οπέλκα ο αγώνας κρίθηκε και κατάφερε να βγει νικητής σε όλα τα σερβίς του κλείνοντας το ματς με σκορ 6-4.

Ο Αμερικανός τενίστας θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο του τουρνουά απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Μεντβέντεφ-Ίνσερ που αγωνίζονται σήμερα τα ξημερώματα (15/8, 03:00).

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης