Τένις

Rogers Cup: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «υπέταξε» τον Κάσπερ Ρουντ - έκλεισε θέση στα ημιτελικά του τουρνουά! (video)

Rogers Cup: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «υπέταξε» τον Κάσπερ Ρουντ - έκλεισε θέση στα ημιτελικά του τουρνουά! (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κινδύνευσε στιγμή απέναντι στον Κάσπερ Ρουντ και με περίσσεια άνεση, όπως δείχνει και το 2-0 σετ (6-1, 6-4) «τσέκαρε» το εισιτήριό του για τα ημιτελικά του Rogers Cup στο Τορόντο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ράιλι Οπέλκα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, παίρνοντας γρήγορα προβάδισμα με το break στο σερβίς του Ρουντ, μόλις στο δεύτερο game.

Κρατώντας με άνεση το δικό του, έφτασε σε ένα γρήγορο 3-0 και απλούστευσε ακόμη περισσότερο την νίκη του, όταν έκανε δεύτερο break στο 4ο game.

To Νο.6 στο ταμπλό του τουρνουά και Νο.12 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, Κάσπερ Ρουντ, δεν είχε απαντήσεις σε ολόκληρο το πρώτο σετ. Ο Έλληνας τενίστας είχε πολύ υψηλά ποσοστά σε πρώτο (83%) και δεύτερο σερβίς (86%), δεν κινδύνευσε καθόλου, αφού δεν έδωσε κανένα break point στον Νορβηγό, και έκλεισε με άνεση το πρώτο σετ με 6-1 σε μόλις 23 λεπτά!

Στο δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε με την ίδια ορμή, όμως, κατάφερε να σβήσει το break point που βρήκε ο Ρουντ στο δεύτερο game και να κρατήσει το σερβίς του. Στο αμέσως επόμενο game, παρότι ο Τσιτσιπάς είχε δύο break points, δεν κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου του και να πάρει σημαντικό προβάδισμα.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα, οι δύο παίκτες υπήρξαν πολύ συνεπείς στο σερβίς τους και δεν άφησαν περιθώρια για break, μέχρι που το παιχνίδι έφτασε στο 9ο game.

Με φοβερές επιστροφές και εκμεταλλευόμενος το double fault του Ρουντ, ο Τσιτσιπάς «έσπασε» το σερβίς του Νορβηγού και με ένα άνετο κράτημα του δικού του στο 10ο και τελευταίο game, έκλεισε την θέση του στα ημιτελικά με το άνετο σκορ του 2-0 σετ (6-1, 6-4), όπου θα αντιμετωπίσει τον Ράιλι Οπέλκα.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης