Τένις

«Σίφουνας» ο Στέφανος Τσιτσιπάς - έκλεισε θέση στα προημιτελικά του Τορόντο! (video)

«Σίφουνας» ο Στέφανος Τσιτσιπάς - έκλεισε θέση στα προημιτελικά του Τορόντο! (video)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με μία αψεγάδιαστη εμφάνιση, ξεπέρασε το εμπόδιο του ασημένιου Ολυμπιονίκη, Κάρεν Κατσάνοφ, με σκορ 2-0 σετ (6-3, 6-2) και έκλεισε το «εισιτήριό» του για τους «8» του Τορόντο!
Σχετικά Άρθρα
Ούτε το εμπόδιο του Κάρεν Κατσανόφ, ασημένιου Ολυμπιονίκη στο Τόκιο, στάθηκε ικανό να σταματήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά την ημέρα των 23ων γενεθλίων του.

Με πολύ σταθερό σερβίς, ακόμη και στα πιο κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, υπέταξε τον 25χρονο Ρώσο με 2-0 σετ (6-3, 6-2) και «πέταξε» για τα προημιτελικά του Rogers Cup στο Τορόντο.

Στο πρώτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να διατηρήσει τα ποσοστά επιτυχίας του πρώτου του σερβίς σε πολύ υψηλά επίπεδα (88%), ενώ το μπρέικ που κατάφερε να κάνει στο τέταρτο γκέιμ, του έδωσαν την απαραίτητη άνεση για να διαχειριστεί το παιχνίδι. 

Θα μπορούσε να είχε εκμεταλλευτεί ακόμη περισσότερο το κακό ποσοστό του Κατσάνοφ (63%) στο πρώτο σερβίς, όταν έχασε τρία μπρέικ πόιντ στο έκτο γκέιμ που διήρκησε οκτώ λεπτά! Παρόλα αυτά, με σταθερότητα και ηρεμία ακόμη κι όταν ο αντίπαλός του είχε μία ευκαιρία για μπρέικ, έκλεισε το πρώτο σετ με σκορ 6-3.

Στο δεύτερο σετ όλα έγιναν εύκολα εξ' αρχής, αφού πήρε το πολυπόθητο μπρέικ από το πρώτο γκέιμ. Βρίσκοντας 5 άσους συνολικά, κατάφερε να προστατέψει το σερβίς του και να διευρύνει το προβάδισμά του, όταν έκανε και δεύτερο μπρέικ στο 7ο γκέιμ

Παρότι έβαλε δύσκολα στον εαυτό του όταν σέρβιρε για το ματς, κατάφερε να σβήσει το μπρέικ πόιντ του Κατσάνοφ στο 30-40, και να κλείσει το παιχνίδι με 2-0 σετ (6-3, 6-2), εξασφαλίζοντας μία θέση στους καλύτερους οκτώ του τουρνουά του Τορόντο.

Εκεί θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κάσπερ Ρουντ, που νίκησε τον Ντούσαν Λάιοβιτς με 2-0 σετ (6-4, 6-3) Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης