Τένις

Ναδάλ: «Προσπαθώ να γίνω ανταγωνιστικός ξανά»

Ναδάλ: «Προσπαθώ να γίνω ανταγωνιστικός ξανά»

Ο Νο2 του ταμπλό στο τουρνουά του Τορόντο εκτιμά ότι θα παρουσιαστεί πιο δυνατός, σωματικά, στο National Bank Open, καθώς όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν από την πρεμιέρα του (Τετάρτη 11/8).

Ο 35χρονος Ισπανός, Ραφαέλ Ναδάλ, έχει κατακτήσει 5 φορές το 1000άρι τουρνουά του Τορόντο, ενώ έχει κάνει το back to back το 2018 και το 2019.

«Θέλω να βλέπω πως είμαι κάθε μέρα ξεχωριστά. Το κυριότερο είναι να προσπαθήσω να νιώθω ότι βελτιώνομαι και να νιώσω ότι παίζω καλύτερα. Αυτό είναι ουσιαστικά ο στόχος μου σε αυτό το τουρνουά.», δήλωσε.

«Πρέπει να περάσω μερικές εβδομάδες με λιγότερο πόνο για να μπορέσω να ανακτήσω την αυτοπεποίθηση στην κίνησή μου. Ήρθα εδώ για να προσπαθήσω να κερδίσω, αλλά και για να σκέφτομαι θετικά για το πόδι μου».

«Δεν είμαι ακόμα στην καλύτερη κατάσταση, αλλά προπονούμαι καλύτερα απ’ ότι έπαιξα στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα, οπότε είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσω να παίξω όσο καλύτερα μπορώ».

Ο Ναδάλ ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο πόδι, από τον περασμένο Ιούνιο όπου γνώρισε τον αποκλεισμό στον επικό ημιτελικό του Roland Garros, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Στο Citi Open μπορεί να ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο του Τζακ Σοκ, αλλά δεν έγινε το ίδιο και απέναντι τον Νοτιοαφρικανό Λόιντ Χάρις μένοντας εκτός συνέχειας.

«Μετά το Παρίσι δεν μπορούσα να προπονηθώ για μερικές εβδομάδες. Ήμουν περίπου 20 ημέρες χωρίς να πιάσω ρακέτα και προσπαθούσα να ανακάμψω. Ήταν δύσκολο πνευματικά».

«Την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, ο πρώτος γύρος ήταν αρκετά σκληρός για το πόδι μου, αλλά στον δεύτερο ένιωσα λίγο καλύτερα ακόμα κι αν έχασα. Έστω κι αυτή η μικρή βελτίωση ήταν θετική για μένα».

«Θα προσπαθήσω να βρω το ρυθμό μου στο κορτ. Προσπαθώ να γίνω ανταγωνιστικός ξανά. Χρειάζομαι να έχω την αίσθηση ότι παίζω χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα».

Ο Ναδάλ, αναμένεται να βρει και πάλι μπροστά του τον Λόιντ Χάρις, ο οποίος αγωνίζεται με τον Καναδό Μπράιντεν Σνουρ για τον 1ο γύρο του τουρνουά με τον νικητή να αντιμετωπίζει την Τετάρτη (11/8) τον 35χρονο.

«Πραγματικά είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι ένα μέρος όπου έχω πολλές επιτυχίες στο παρελθόν, αλλά και πολλές καλές αναμνήσεις».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης