Τένις

Hamburg Open: Επέστρεψε δριμύτερος ο Τσιτσιπάς! (video)

Hamburg Open: Επέστρεψε δριμύτερος ο Τσιτσιπάς! (video)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά την απογοητευτική παρουσία του στο Wimbledon, κερδίζοντας τον Ντόμινικ Κέπφερ, στο ντεμπούτο του στο 500αρι τουρνουά του Αμβούργου.

Ο Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς, δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Νο59 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντόμινικ Κέπφερ, όμως παίζοντας ψύχραιμο τένις στις κρίσιμες στιγμές, έφυγε νικητής από το court μετά από μια ώρα και 46 λεπτά αγώνα.

Με σκορ 7-6(2), 6-3, ο 22χρονος Έλληνας απέκλεισε τον «γηπεδούχο» Γερμανό και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Σέρβο, Φίλιπ Κραϊνοβιτς.

Ο Στέφανος «πληγώθηκε» πολύ από τα 3/14 break points και αναγκάστηκε να βγάλει το καλύτερό του παιχνίδι στις δύσκολες στιγμές, ώστε να αφήσει εκτός συνέχειας τον Κέπφερ.

Θα μπορούσε να επικρατήσει πιο εύκολα, όμως δεν είχε την επιτυχία που ήθελε στις break point ευκαιρίες και μοιραία κράτησε για πολύ τον Γερμανό στην διεκδίκηση του παιχνιδιού. Τελικά, πάτησε γκάζι κερδίζοντας τα τέσσερα τελευταία games του ματς και κατέκτησε ελεγχόμενα τη σημαντική νίκη.

Στο εναρκτήριο set ο Κέπφερ προηγήθηκε με break (0-1), το οποίο πήρε γρήγορα πίσω ο Τσιτσιπάς (1-1) και ανέβασε την απόδοσή του, για να πιέσει πολύ στο 12ο game του αγώνα, ώστε να κάνει το 1-0 χωρίς να χρειαστεί το tie-break.

Ο Γερμανός στάθηκε ικανός και έσωσε τέσσερα set points του Στέφανου, για να στείλει το set στο tie-break.

Εκεί, ο καλύτερος τενίστας από τους δυο στο court, φάνηκε. Παρά τα… νεύρα του, ο Τσιτσιπάς «έχτισε» στο παιχνίδι του από τη βασική γραμμή και έκανε το 1-0 με 7-2, εκμεταλλευόμενος και μερικά αβίαστα λάθη του αντιπάλου του.

Στο 2ο set ο Στέφανος βρέθηκε πίσω με 2-3, όμως πάτησε γκάζι, κέρδισε τα επόμενα τέσσερα games και «καθάρισε» την υπόθεση νίκη με 6-3.

Με 43/61 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Έλληνας τενίστας, που κέρδισε 30/35 πίσω από το 1ο σερβίς του.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης