Τένις

Wimbledon: Βασίλισσα στο Λονδίνο η Μπάρτι (video)

Wimbledon: Βασίλισσα στο Λονδίνο η Μπάρτι (video)

Η Άσλεϊ Μπάρτι είναι η νέα πρωταθλήτρια στο Wimbledon, επικρατώντας της Καρολίνα Πλίσκοβα με 2-1 στον μεγάλο τελικό, κατακτώντας το 2ο Grand Slam της καριέρας της.

Η 25χρονη Αυστραλή έγραψε ιστορία στο Centre Court, καθώς έγινε η πρώτη τενίστρια από την χώρα της που κατακτά τον τίτλο, μετά την Ίβον Γκούλαγκονγκ Κόουλι από το 1980. Σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες, η Μπάρτι πήρε τη νίκη με 2-1 (6-3, 6-7 [4], 6-3) και τον δεύτερο Grand Slam τίτλο της από το Roland Garros του 2019.

Η Μπάρτι μπήκε «φουριόζα» στο πρώτο σετ και έφτασε να προηγείται με 4-0, προτού η Πλίσκοβα καταφέρει να μειώσει σε 5-3. Τελικά η Αυστραλή «έκλεισε» το σετ και έκανε το 1-0 στον τελικό με love service game. Στο δεύτερο σετ και πάλι η Μπάρτι βρέθηκε μπροστά, καθώς πήρε break και έκανε το 3-1. Η Τσέχα είχε την απάντηση και ισοφάρισε σε 3-3, ενώ στο 11ο game η Μπάρτι βρήκε πάλι break και έφτασε ένα game από τη νίκη.

Η Πλίσκοβα πήρε πίσω το break και πήρε και το σετ με σκορ 7-4 στο tie break. Στο 3ο σετ η Μπάρτι επανέλαβε το ίδιο καλό ξεκίνημα και βρέθηκε μπροστά με 3-0. Το Νο13 δεν είχε απάντηση αυτή την φορά, με την 25χρονη να παίρνε το σετ με 6-3 και να είναι η νέα πρωταθλήτρια του Wimbledon.

Πλέον η Μπάρτι θα φτάσει τους 9.635 βαθμούς και θα αυξήσει την διαφορά από την Ναόμι Οσάκα, ενώ άλμα 6 θέσεων θα κάνει η Πλίσκοβα και θα βρεθεί στο Νο7.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης