Τένις

Γράφει ιστορία η Τζαμπέρ: Η πρώτη εκπρόσωπος του αραβικού κόσμου που φτάνει στα προημιτελικά του Wimbledon!

Γράφει ιστορία η Τζαμπέρ: Η πρώτη εκπρόσωπος του αραβικού κόσμου που φτάνει στα προημιτελικά του Wimbledon!

Η Τυνήσια, Ονς Τζαμπέρ, έγινε η πρώτη τενίστρια με αραβική καταγωγή που φτάνει στις «8» του Wimbledon.

Η ανατροπή της Τζαμπέρ απέναντι στην Ίγκα Σφιόντεκ με σκορ 5-7, 6-1, 6-1, σήμανε κάτι πολύ μεγαλύτερο από μία πρόκριση στα προημιτελικά του Wimbledon.

Κατάφερε να «σπάσει» μια αρνητική παράδοση που κρατούσε 47 χρόνια και ήθελε τενίστες και τενίστριες αραβικής καταγωγής, να μην φτάνουν ως αυτό το σκαλί της διοργάνωσης. Τελευταία φορά που επετεύχθη ήταν από τον Αιγύπτιο, Ισμαήλ Ελ Σαφέι, το 1974!

Μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς την πορεία της ως τα προημιτελικά της φετινής διοργάνωσης, καταλαβαίνει πως το στοιχειωμένο ρεκόρ απειλείται! Η 26χρονη τενίστρια έχει μπει με αγριεμένες διαθέσεις, καθώς άφησε εκτός τρεις κατόχους τίτλου Grand Slam.

Αρχικά, τη Βένους Ουΐλιαμς, πέντε φορές νικήτρια του Wimbledon, έπειτα την πολύπειρη Γκαμπρίνε Μουγκουρούθα και το τελευταίο της «θύμα», την Ίγκα Σφιόντεκ, που κατέκτησε το Roland Garros το 2020.

Υπενθυμίζεται πως η Τζαμπέρ υπήρξε η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που κέρδισε τίτλο της WTA, λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει το Wimbledon, κατά την προετοιμασία της στο γρασίδι του Μπέρμιγχαμ.

jabar.jpg

Επόμενη αντίπαλός της θα είναι το Νο.2 του ταμπλό του τουρνουά, Αρίνα Σαμπαλένκα, από τη Λευκορωσία, την οποία και θα αντιμετωπίσει αύριο (06/07), με την Τζαμπέρ να επιδιώκει να σπάσει το προσωπικό της ρεκόρ σε τουρνουά Grand Slam, όταν έφτασε στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν το 2020.

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης