Τένις

Wimbledon: Σοκαριστικός αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά από τον Τιαφόε με 3-0!

Wimbledon: Σοκαριστικός αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά από τον Τιαφόε με 3-0!

Σε ένα πιθανώς από τα χειρότερα ματς της καριέρας του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε μέσα σε δύο ώρες και πέντε λεπτά, από τον Τιαφόε με 3-0 σετ (6-4, 6-4, 6-3) και έμεινε εκτός από την συνέχεια του Wimbledon.

Στο άκουσμα της είδησης της αναμέτρησης του Στέφανο Τσιτσιπά με τον Φρανσίς Τιαφόε, το φίλαθλο ελληνικό κοινό του τένις, έμοιαζε ικανοποιημένο. Επρόκειτο άλλωστε για το νούμερο 57 της Παγκόσμιας κατάταξης, ο οποίος δεν είχε μέχρι και σήμερα επικρατήσει ποτέ του Έλληνα αθλητή, στις δύο συναντήσεις τους, σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Στέφανος μάλιστα δεν είχε χάσει κανένα σετ από τον Τιαφόε μέχρι και σήμερα, με την παράδοση να «μηδενίζεται» στην πρώτη αναμέτρηση του Έλληνα στο Wimbledon. Ο Τσιτσιπάς πραγματοποίησε ένα από τα χειρότερα ματς της καριέρας του, ο Αμερικάνος ήταν εξαιρετικός, το μυαλό του Έλληνα τενίστα δεν ήταν καθαρό σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και η ήττα με 3-0 σετ αποτέλεσε την χειρότερη δυνατή εξέλιξη.
E4-2ke1WQAAgXm9_1.jpg

Εντυπωσιακό είναι μάλιστα το γεγονός πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατόρθωσε σε κανένα από τα τρία σετ να διατηρήσει αλώβητο το σερβίς του, με τον Τιαφόε να σημειώνει από ένα break σε κάθε σετ, και δύο σε αυτό που σήμανε και την ολοκλήρωση της αναμέτρησης!

Με αυτή του την ήττα, ο Νο3 του ταμπλό συνέχισε τις απογοητευτικές εμφανίσεις του στο Wimbledon, μιας και η σημερινή του αποτυχία είναι η τρίτη που λαμβάνει χώρα στην πρώτη του αναμέτρηση, στις τέσσερις φορές που έχει πάρει μέρος στην εν λόγω διοργάνωση!

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Ο Τιαφόρ ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι, κάνοντας break στο σερβίς του Τσιτσιπά στο πρώτο κιόλας game. Ο Έλληνας τενίστας δεν ανέμενε αυτή την εξέλιξη, άργησε να βρει ρυθμό, μείωσε σε 3-2 στο 5ο game, αλλά δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να πλησιάσει στο πολυπόθητο break, ώστε να φέρει σε απόλυτη ισορροπία το παιχνίδι, με άμεση συνέπεια να μείνει πίσω στο σκορ.

Ανάλογη ήταν η εξέλιξη της αναμέτρησης και στο δεύτερο σετ, με τον Τσιτσιπά να παρουσιάζεται αποφασισμένος να απαντήσει, αλλά τον αντίπαλό του να κατορθώνει να οδηγεί την αναμέτρηση στον ρυθμό που ο ίδιος επιθυμούσε.
E4-2cmWWQAU7wJg_1.jpg

Το πρώτο break του δεύτερου σετ έλαβε χώρα στο 9ο game του παιχνιδιού, με τον Αμερικάνο και πάλι να πετυχαίνει τον στόχο του, αντέχοντας παράλληλα και στην έντονη πίεση που άσκησε ο Τσιτσιπάς στο επόμενο! Ο Έλληνας αθλητής δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί καμία από τις τρεις του ευκαιρίες, ο Τιαφόε διατήρησε το σερβίς του και το 2-0 αποτέλεσε γεγονός.

Όλα έδειχναν πως η βραδιά δεν θα έκλεινε με θετικό πρόσημο για τον Τσιτσιπά. Ο Τιαφόε είχε πάρει ένα δίκαιο, πλην όμως ανέλπιστο προβάδισμα, και ο Στέφανος παρουσιάστηκε τόσο ξαφνιασμένος, όσο και ανέτοιμος να το αντιμετωπίσει.

Ο Τιάφο κατάφερε να διατηρήσει το σερβίς του και σε αυτό το σετ, μέχρι το τέλος , σημειώνοντας μάλιστα και δύο break! Ο Τσιτσιπάς δεν μπορούσε να επιστρέψει στην διεκδίκηση του ματς, οι δύο συνεχόμενοι πόντοι του στο τελευταίο game δεν μπόρεσαν να αποφέρουν κάτι, και το 6-3 του Αμερικάνου σκόρπισε απογοήτευση στο «ελληνικό στρατόπεδο»!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης