Τένις

Wimbledon: Η «Next Generation» κόντρα στον Novak Djokovic

Wimbledon: Η «Next Generation» κόντρα στον Novak Djokovic

Ο Σέρβος είναι ο βασικός αντίπαλος των «μικρών» στα βρετανικά court αυτό το καλοκαίρι.

Σχετικά Άρθρα

Λίγες ώρες απέμειναν από το πρώτο σερβίς του φετινού Wimbledon. Έπειτα από την αποχώρηση του Rafael Nadal, το μεγαλύτερο φαβορί της διοργάνωσης είναι αδιαμφισβήτητα ο Novak Djokovic.

Η φετινή πορεία του Djokovic στα Grand Slam έχει θέσει πολύ υψηλά τον πήχη για το τι πρόκειται να κάνει στα βρετανικά court. Μέχρι στιγμής ο Σέρβος έχει σηκώσει τα τρόπαια τόσο του Australian Open, όσο και του Roland Garros και τώρα πάει φουριόζος για το τρίτο.

«Ελπίζω να θυμηθώ πώς είναι να έχουμε 20 Grand Slam σε λίγες μέρες. Είναι το μεγάλο κίνητρο της καριέρας μου - να έχω όσα περισσότερα μπορώ», τόνισε το Νο 1 της Παγκόσμια Κατάταξης. Την ίδια στιγμή ο Roger Federer, ο έτερος εκπρόσωπος του «Big Three», θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί απέναντι στα «μικρά» παιδιά του τουρνουά καθώς δεν βρίσκεται στην καλύτερή του φόρμα έπειτα από τις δύο χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί.

Διψασμένοι για... εκδίκηση

Ο πρώτος που θέλει να πάρει εκδίκηση από τον Σέρβο είναι σίγουρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε στον τελικό του Roland Garros από τον 34χρονο πριν από δύο εβδομάδες, έπειτα από ένα συναρπαστικό ράλι, και όπως τονίζει ο ίδιος θέλει να βάλει «στοπ» στο μεγαθήριο του Nole.

«Εμείς ως η νεότερη γενιά είμαστε πεινασμένοι και θέλουμε να πετύχουμε κάτι ανάλογο μια μέρα. Προφανώς και είμαστε εδώ για να τον σταματήσουμε. Είμαστε εδώ για να βάλουμε φρένο στο όνειρό του. Θα είναι δύσκολο, βέβαια. Για μένα είναι πρόκληση να τον αντιμετωπίσω. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών και δεν είναι τυχαίο. Δούλεψε σκληρά για να φτάσει ως εδώ. Πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος και γι’ αυτό παίζει έτσι. Έχει και αυτοπεποίθηση στο χορτάρι και παίζει καλά. Εγώ έχω πολύ δρόμο μέχρι να τον αντιμετωπίσω εδώ και δεν θα είναι εύκολο για κανέναν από τους δυο μας».

Οι πιθανότητες οι δυο τους να συναντηθούν στο φετινό Wimbledon είναι αρκετές καθώς βρίσκονται στην ίδια πλευρά της κλήρωσης του τουρνουά. Συνολικά τα στατιστικά στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι υπέρ του Σέρβου μετρώντας 6 νίκες έναντι 2 του Στέφανου. Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός πως 22χρονος δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει τον Νο 1 σε τελικό!

Μαζί με τον Τσιτσιπά, ο Danil Medvedev θέλει κι εκείνος να πάρει το αίμα του πίσω. Ο Ρώσος ηττήθηκε από τον Djokovic στον τελικό του Australian Open τον περασμένο Φεβρουάριο και αναζητά κάτι καλύτερο στα βρετανικά court.

«Νομίζω ότι ο Wimbledon, οι Ολυμπιακοί και το US Open θα είναι διασκεδαστικοί γιατί θα παρακολουθούμε τον Novak να παίζει και να δίνει τα πάντα. Τότε είναι ο ισχυρότερος. Ταυτόχρονα, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια υπερβολική πίεση, την οποία θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας».

Το παρελθόν ανάμεσα στους δύο δεν διαφέρει από εκείνο με του Έλληνα τενίστα. Συγκεκριμένα ο Σέρβος έχει πανηγυρίσει 5 νίκες έναντι 3 του Ρώσου, ενώ έχει επικρατήσει και στον μόνο τελικό που έχουν συναντηθεί (AUS Open).

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης