Τένις

Τσιτσιπάς: «Είμαστε πεινασμένοι… να βάλω φρένο στο όνειρο του Τζόκοβιτς»

Τσιτσιπάς: «Είμαστε πεινασμένοι… να βάλω φρένο στο όνειρο του Τζόκοβιτς»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μια μέρα πριν την έναρξη του Γουίμπλεντον, έστειλε… μήνυμα στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πριν από λίγες εβδομάδες βρέθηκε στον μεγάλο τελικό του Ρολάν Γκαρός αντιμέτωπος με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και θέλει να επαναλάβει στο Λονδίνο τον άθλο που έκανε στο Παρίσι, αυτή τη φορά σηκώνοντας εκείνος το τρόπαιο.

Ο Έλληνας τενίστας, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τον Αμερικανό Φράνσις Τιαφόε (θα παίξουν την Δευτέρα 27/6), για τον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον, μίλησε για τη φετινή διοργάνωση και έστειλε… μήνυμα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, δείχοντας αποφασισμένος να «πάρει το αίμα του πίσω» για την ήττα του με 3-2 σετ στο Παρίσι.

«Είναι ολοκληρωμένος παίκτης, μπορεί να τα καταφέρει», απάντησε ο Στέφανος, ερωτηθείς για το εάν μπορεί ο Τζόκοβιτς να κατακτήσει στο φετινό Γουίμπλεντον τον 20ο τίτλο γκραντ σλαμ στην καριέρα του. Στη συνέχεια όμως ο Τσιτσιπάς τόνισε ότι ο ίδιος και οι υπόλοιποι τενίστες της νέας γενιάς είναι εδώ για να σταματήσουν τον Σέρβο.

«Εμείς ως η νεότερη γενιά είμαστε πεινασμένοι και θέλουμε να πετύχουμε κάτι ανάλογο μια μέρα. Προφανώς και είμαστε εδώ για να τον σταματήσουμε. Είμαστε εδώ για να βάλουμε φρένο στο όνειρό του. Θα είναι δύσκολο, βέβαια. Για μένα είναι πρόκληση να τον αντιμετωπίσω. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών και δεν είναι τυχαίο. Δούλεψε σκληρά για να φτάσει ως εδώ. Πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος και γι’ αυτό παίζει έτσι. Έχει και αυτοπεποίθηση στο χορτάρι και παίζει καλά. Εγώ έχω πολύ δρόμο μέχρι να τον αντιμετωπίσω εδώ και δεν θα είναι εύκολο για κανέναν από τους δυο μας».

Για την σοκαριστική ήττα που είχε υποστεί πριν από δύο χρόνια από τον Τόμας Φαμπιάνο στον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον: «Καταρχάς, δεν ήμουν ο άνθρωπος που είμαι τώρα. Δεν είχα τόση αυτοπεποίθηση και τότε πόνταρα πολλά στην αυτοπεποίθηση. Και σίγουρα δεν είχα plan b ή plan c. Είχα στην ουσία έναν τρόπο παιχνιδιού. Ήταν και λόγω έλλειψης εμπειρίας, δεν ήμουν αρκετά στο tour. Ήμουν απογοητευμένος, ήμουν λίγο μίζερος εκείνη την περίοδο. Δεν αισθανόμουν καλά, δεν απολάμβανα αυτό που έκανα. Μου πήρε χρόνο να αναπροσαρμοστώ και να καταλάβω τον λόγο που είναι στο court, που παίζω αυτό το άθλημα που αγαπάω και έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Τώρα μπορώ να πω ότι είναι χαρούμενος κάθε μέρα. Είμαι ευγνώμων που μπορώ να κάνω αυτό που αγαπάω και να είμαι με ανθρώπους που θέλω να είναι μαζί μου. Το ταξίδι είναι υπέροχο. Δεν βλέπω διαφορά, στην προσωπική μου εξέλιξη, αν το κερδίσω ή φύγω νωρίς. Είμαι χαρούμενος άνθρωπος, ό,τι και αν γίνει. Είμαι ευγνώμων που ζω όπως ζω. Δεν υπάρχει λόγος για απογοήτευση ή δράμα».

Για το γεγονός ότι δεν έχει αγωνιστεί φέτος στο γρασίδι: «Δεν έχω παίξει πολύ στο χορτάρι. Προπονήθηκα μερικές φορές, έπαιξα μερικά σετ. Αισθάνομαι καλά, όμως. Θα μου πάρει μερικά ματς για να κερδίσω περισσότερη αυτοπεποίθηση. Για την ώρα θέλω να δω πώς θα πάει κάθε ματς που θα παίξω και τι ευκαιρίες θα έχω.

Το χορτάρι είναι επιφάνεια που αγαπώ. Πριν δύο χρόνια δεν είχα το αποτέλεσμα που περίμενα και αυτό με διέλυσε. Περιμένω κάτι καλύτερο. Δεν είναι και το τέλος του κόσμου, όμως. Βάζω σε προτεραιότητα τον εαυτό μου, να αισθάνομαι καλά στο γήπεδο, να είμαι χαρούμενος όταν παίζω, διότι είναι ένα τόσο παραδοσιακό και ιστορικό τουρνουά. Δεν έχουμε αυτή την ευκαιρία πολύ συχνά», κατέληξε ο Έλληνας τενίστας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης