Τένις

Roland Garros: Στα ημιτελικά του Παρισιού η μυθική Σάκκαρη! (video)

Roland Garros: Στα ημιτελικά του Παρισιού η μυθική Σάκκαρη! (video)

Επικρατώντας 2-0 σετ της Σφιόντεκ, η Σάκκαρη προκρίθηκε στους «4» του παριζιάνικου Grand Slam!

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros πήρε η Μαρία Σάκκαρη, συνεχίζοντας έτσι να γράφει ιστορία! Η Ελληνίδα επικράτησε 2-0 σετ (6-4, 6-4) της Ίγκα Σφιόντεκ και πήρε τον δρόμο για τους «4» του Παρισιού.

Στο πρώτο σετ η Σφιόντεκ έκανε γρήγορα το 2-0 με break, όμως η Σάκκαρη απάντησε εξίσου γρήγορα ισοφαρίζοντας σε 2-2. Στη συνέχεια η Πολωνή βρήκε τη λύση στο σερβίς της και πήρε προβάδισμα με 4-3, καθώς η Μαρία δεν μπόρεσε να βγάλει επιστροφή σε κανένα. Τα λάθη όμως της αντιπάλου της βοήθησαν την Ελληνίδα να βρει διεξόδους και να κάνει – χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα – το 6-4.

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη συνέχισε με την φόρα που είχε τελειώσει το πρώτο, κάνοντας πολύ γρήγορα το 2-0. Σε εκείνο το σημείο η Σφιόντεκ ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ και το ματς διεκόπη για λίγα λεπτά. Όταν οι δύο παίκτριες επέστεψαν στο court η Μαρία έκανε το 3-1 αλλά η Πολωνή με δύο winner μείωσε σε 3-2 και κρατήθηκε «ζωντανή» για λίγο ακόμα.

Η Ελληνίδα δεν άφησε περιθώρια καθώς δίχως να χάσει πόντο κράτησε το σερβίς της και έφτασε στο 4-2. Δύο αβίαστα λάθη της Μαρίας όμως έδωσαν την ευκαιρία στην 20χρονη αντίπαλό της να μειώσει σε 4-3 και να αναζωπυρώσει τις ελπίδες της. Τελικά η Ελληνίδα δεν χαρίστηκε, πήρε εύκολα τα επόμενα δύο game και προκρίθηκε στα ημιτελικά του παριζιάνικου Grand Slam!



Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης