Τένις

Roland Garros: Ο «killer» Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους «8» του Παρισιού! (video)

Roland Garros: Ο «killer» Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους «8» του Παρισιού! (video)
Έδειξε πάθος, ποιότητα, έκανε την ανατροπή και πέταξε εκτός τουρνουά τον Μπούστα με σβηστό 3-0 σετ.
Ο εκπληκτικός Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 7-5) του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα και εξασφάλισε μια θέση στους «8» του Roland Garros! Ο 22χρονος ήταν σχεδόν αλάνθαστος, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι 41 winners και μόλις 17 αβίαστα λάθη.

Στο πρώτο σετ ο Στέφανος μπήκε με... τέρμα τα γκάζια, κάνοντας πολύ γρήγορα το 3-0 στα games! Ο Μπούστα μείωσε σε 3-1, αλλά ο Έλληνας δεν άφησε περιθώρια, κάνοντας γρήγορα το 4-1. Ο Ισπανός έφτασε σε 2 break point όμως ο Τσιτσιπάς απάντησε ξανά, σβήνοντάς τα και τα δύο και σημειώνοντας το 5-2. Εν τέλει η δουλειά του Τσιτσιπά δεν ήταν δύσκολη, αφού «τελείωσε» το σετ με 6-3, παρ’ όλο που ο αντίπαλός του είχε κάνει νωρίτερα το 5-3 με love service game.

Στον ίδιο δρόμο βάδισε και στο δεύτερο σετ ο Στέφανος. Πολύ γρήγορα και εύκολα κατάφερε να προηγηθεί με 4-0, με τον Μπούστα να μειώνει σε 5-2 και να έχει break point στο 8ο game. Ο 22χρονος, ωστόσο, το έσβησε κι αυτό, για να πανηγυρίσει εν τέλει την κατάκτηση του δεύτερου σετ με 6-2.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ ο Έλληνας τενίστας έκανε τα αδύνατα δυνατά! Οι ρόλοι είχαν αλλάξει καθώς ο Ισπανός ήταν εκείνος που προηγήθηκε αυτή τη φορά με 3-0, με τον Στέφανο να… αγχώνεται. Με love service game ο 22χρονος έκανε το 4-1, ενώ με break στη συνέχεια μείωσε σε 4-3. Έπειτα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5, με διπλό break point να προηγηθεί με 6-5 και με την ψυχολογία του στα ύψη, να πάρει το σετ με 7-5!

Αυτή ήταν η 13η νίκη του Στέφανου σε 17 αναμετρήσεις συνολικά στην καριέρα του στο Roland Garros (13-4) και η 12η στα τελευταία 14 παιχνίδια του στο Παρισινό Grand Slam. Την Τρίτη (08/06) θα διεκδικήσει την είσοδό του στα ημιτελικά του τουρνουά, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, απέναντι στον Ρώσο Daniil Medvedev.



Ξανθίππη Δασκαλάκη 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης