Τένις

Roland Garros: Έκαμψε την αντίσταση του Ίσνερ και πέρασε στους «16» ο Τσιτσιπάς (video)

Roland Garros: Έκαμψε την αντίσταση του Ίσνερ και πέρασε στους «16» ο Τσιτσιπάς (video)
Με μία εξαιρετική εμφάνιση στο 4ο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 3-1 του Τζον Ίσνερ και προκρίθηκε στους «16» του Roland Garros.
Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες κράτησαν στο μεγαλύτερο μέρος το σερβίς τους, με κύριο όπλο του Ίσνερ το εξαιρετικό πρώτο σερβίς. Στο πρώτο σετ στις περιπτώσεις που ο 35χρονος περνούσε το μπαλάκι με την πρώτη προσπάθεια, είχε 90% ποσοστό επιτυχίας. Το σημείο - κλειδί του 1ου σετ ήταν το 11ο game, με τον Ίσνερ να κάνει το brek με love game, σερβίροντας για το πρώτο σετ.


Ο Αμερικανός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερη δυσκολία και με το δεύτερο συνεχόμενο love game πήρε το 1ο σετ του αγώνα με 1-0. Λίγο πριν ξεκινήσει το 2ο σετ ξεκίνησε να βρέχει στο γήπεδο, με το παιχνίδι να σταματά για λίγα λεπτά. Στην αρχή του 2ου Τσιτσιπάς και Ίσνερ συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, με αμφότερους να υπερασπίζονται το σέρβις τους και το ποσοστό πόντων του Αμερικανού πίσω από το πρώτο σέρβις να φτάνει το 92% (!).


Στο 7ο game το Νο34 της παγκόσμιας κατάταξης έφτασε μία ανάσα από το break (30-40), όμως ο Τσιτσιπάς με 3 συνεχόμενους πόντους έκανε το 4-3. Τελικά η απάντηση ήρθε από τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος στο επόμενο game κατάφερε να πάρει το break, το πρώτο του στον αγώνα, και βρέθηκε μπροστά με σκορ 5-3, σερβίροντας για το σετ. Στην συνέχεια έκανε το καθήκον του και με love game έκανε το 1-1 στα σετ.


Στο 3ο σετ του αγώνα ο Τσιτσιπάς έβαλε δύσκολα στον Ίσνερ, με τον Αμερικανό να βρίσκεται σε δύο περιπτώσεις στο 40-40, ωστόσο υπερασπίστηκε επιτυχημένα το σέρβις του, διαμορφώνοντας το 1-2 μετά από 3 game. Στην συνέχεια ο Έλληνας πρωταθλητής ισοφάρισε για άλλη μία φορά στο σετ, ωστόσο ο Ίσνερ με 3 συνεχόμενους άσους και λίγη τύχη έκανε το 2-3, έχοντας συνολικά 13 άσους.


Οι δύο συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό, με το 3ο σετ να οδηγείται στο tie break. Ο Τσιτσιπάς έκανε το 1-0, ωστόσο με 3 συνεχόμενους πόντους, εκ των οποίων ο ένας break, πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα με 3-1. Ο Ίσνερ δεν κατάφερε να καλύψει το χαμένο «έδαφος», με τον Τσιτσιπά να κάνει το 7-3 και να κάνει το 2-1 στα σετ και να παίρνει το προβάδισμα. `


Το 4ο σετ ξεκίνησε με εξαιρετικό τρόπο για το Νο5 της κατάταξης, κάνοντας πρώτα το 1-0 στο σέρβις και στην συνέχεια με εξαιρετικό backhand winner πήρε το break από τον Ίσνερ και κεφάλι στο σκορ με 2-0. Από εκεί και πέρασε ο Τσιτσιπάς επέβαλε τον δικό του ρυθμό στο 4ο σετ και με ένα σερί 4-1 διαμόρφωσε το τελικό 6-1 και 3-1 στα σετ, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «16» του Roland Garros, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (6/6, 12:00) τον Ισπανό Πάμπλο Καρρένο - Μπούστα.


Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης