Τένις

Roland Garros: «Αεράτα» στον 3ο γύρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς (video)

Roland Garros: «Αεράτα» στον 3ο γύρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς (video)
Ο Τσιτσιπάς έπαιξε με… ποιότητα, επικράτησε 3-0 σετ του Ισπανού Μαρτίνεθ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του τουρνουά.
Στον 3ο γύρο του Roland Garros προκρίθηκε για 3η συνεχόμενη φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 22χρονος τενίστας επικράτησε 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-3) του Πέδρο Μαρτίνεθ, σ’ ένα παιχνίδι που πρόσφερε εξαιρετικό θέαμα.

Στο 1ο σετ ο Μαρτίνεθ έφτασε σε τριπλό break point στο 3ο game, όμως ο Στέφανος τα έσβησε όλα και βγήκε μπροστά με 2-1. Ο Ισπανός πήρε το πρώτο break του αγώνα και έφτασε στο 3-2 όμως ο Έλληνας αντέδρασε ξανά, παίρνοντάς το πίσω και κάνοντας το 3-3. Ο 22χρονος δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, κάνοντας το 6-3 και πανηγυρίζοντας το σετ.

Στο 2ο σετ ο Ισπανός έφτασε με break στο 2-0, αλλά ο Στέφανος μείωσε γρήγορα σε 2-1. Στη συνέχεια ο Έλληνας έφτασε σε τριπλό break point στο 5ο game, με τον Ισπανό να τα σβήνει και τα 3. Σ’ εκείνο το σημείο το ηθικό του Μαρτίνεθ αναπτερώθηκε αφού τα καλά του σερβίς τον έβαλαν μπροστά με 4-3. Με την 2η ευκαιρία ο Στέφανος «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου του για το 5-4 και ένας άσος θα του χαρίσει εν τέλει το σετ.

Στο 3ο σετ ο Τσιτσιπάς μπήκε με σπασμένα τα γκάζια και έκανε πολύ γρήγορα το 3-0! Ο Ισπανός έφτασε σε τριπλό break point και θα πήρε πίσω το ένα από τα δυο break για να μειώσει το 4-2. Το ματς ολοκληρώθηκε με 5 διαδοχικά break, 3 για τον Στέφανο και 2 για τον Μαρτίνεθ, με τον Ισπανό να μειώνει σε 4-2 και σε 5-3. Ο Στεφ, όμως, έκανε το 5-2 και το 6-3 αντίστοιχα, «σφραγίζοντας» με αυτόν τον τρόπο τη νίκη.



Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης