Τένις

Roland Garros: Πρεμιέρα με το δεξί για τον Στέφανο Τσιτσιπά (video)

Roland Garros: Πρεμιέρα με το δεξί για τον Στέφανο Τσιτσιπά (video)

Ο Τσιτσιπάς δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Σαρντί, παίρνοντας την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του τουρνουά με 3-0 σετ (7-6(6), 6-3, 6-1).

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς τις υποχρεώσεις του στο Παρίσι. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε εύκολα του Ζερεμί Σαρντί 3-0 σετ (7-6(6), 6-3, 6-1) έπειτα από αγώνα διάρκειας 2 ωρών και 5 λεπτών και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Roland Garros.

Στο πρώτο σετ ο Στέφανος ισοφάρισε σε 1-1 με love service game και χωρίς να χάσει πόντο με break προηγήθηκε με 2-1. Έπειτα ο Γάλλος ισοφάρισε στο 6ο game σε 3-3 και παρέμεινε μπροστά χάρη στο σερβίς του. Ο 22χρονος κατάφερε να βγει από τη δύσκολη θέση και στο tie-break ανέτρεψε το 1-4 και το 4-5, έφτασε πρώτος στο set point (6-5) και με τη δεύτερη ευκαιρία πανηγύρισε το πρώτο σετ με 8-6.

E2qhzpUXoAA9xuS.jpg

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος προηγήθηκε με το σερβίς του με 2-1 και στη συνέχεια με 3-2 με love service game. Το καλό του σερβίς τον έφερε στο 6-3 και του χάρισε παράλληλα το δεύτερο σετ.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ ο 22χρονος εκμεταλλεύτηκε τα σφάλματα του 34χρονου αντιπάλου του και με ευκολία κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε αρχικά με break και με δεύτερο, έφτασε στο 3-0. Στη συνέχεια ο Γάλλος αποσυντονίστηκε αρκετά, υπέπεσε σε πολλά λάθη και συνεπώς ο Έλληνας τενίστας έκανε εύκολα το 6-1. Αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη πρόκριση του Στέφανου σε 2ο γύρο ενός Grand Slam τουρνουά.



Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης