Τένις

Internazionali BNL D’ Italia: Ψύχραιμος ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νίκησε Μπερετίνι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του ATP τουρνουά της Ρώμης (video)

Internazionali BNL D’ Italia: Ψύχραιμος ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νίκησε Μπερετίνι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του ATP τουρνουά της Ρώμης (video)
Εμπόδιο στο δρόμο για τα ημιτελικά, είναι ο σπουδαίος Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπιασε και πάλι υψηλά στάνταρ απόδοσης και κατάφερε να επιβληθεί του «γηπεδούχου» Ματέο Μπερετίνι στο Internazionali BNL D’ Italia με 2-0 σετ (7-6 (3), 6-2). Ο Έλληνας τενίστας, με πάρα πολύ σοβαρή εμφάνιση, πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει το μεγαθήριο, Νόβακ Τζόκιβιτς.

Ο Ιταλός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο σετ, χάνοντας μόλις έναν πόντο σε έξι games στα οποία σέρβιρε, ενώ κέρδισε τα πέντε με love game. Ο, Στέφανος, ωστόσο παρέμεινε ήρεμος, οδηγώντας το σετ στο tie-break. Εκεί, ο 22χρονος άσος, με καθαρό μυαλό παρά την υποστήριξη του κόσμου στον Ιταλό αντίπαλό του, πήρε 6 σερί πόντους και με 7-3, κατέκτησε το πρώτο σετ.



Στο δεύτερο σετ ο Μπερετίνι είχε αποσυντονιστεί πλήρως, με συνέπεια να υποπέσει σε πολλά λάθη. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Στέφανος, με συνοπτικές διαδικασίες και με δύο συνολικά break, να φτάσει εύκολα στο 6-2, παίρνοντας το σετ και το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Να θυμίσουμε ότι ο Τσιτσιπάς έφτασε το 2019 στον ημιτελικό της Ρώμης και τώρα βρίσκεται ξανά ένα βήμα μακριά από τους τελευταίους «4» του τουρνουά. Ο συνολικός απολογισμός του στις αναμετρήσεις με αντίπαλο τον Τζόκοβιτς, είναι 4-2 υπέρ του Σέρβου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης