Τένις

Internazionali BNL d'Italia: Πέρασε εύκολα το «εμπόδιο» του Τσίλιτς ο Τσιτσιπάς

Internazionali BNL d'Italia: Πέρασε εύκολα το «εμπόδιο» του Τσίλιτς ο Τσιτσιπάς
Ιδανική πρεμιέρα για τον Έλληνα πρωταθλητή στην Ιταλία, ο οποίος επικράτησε με 2-0 του Μάριν Τσίλιτς.
Στον 3ο γύρο του Rome Masters θα συνεχίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επικράτησε στην πρεμιέρα του στο τουρνουά του Τσίλιτς. Το πρώτο ανάμεσα στους 2 ήταν αρκετά αμφίρροπο, με τον Έλληνα πρωταθλητή να «σβήνει» τα 2 break point που είχε ο Κροάτης στο 9ο game.

Ο Τσιτσιπάς υπερασπίστηκε το σέρβις του και πήρε κεφάλι στο σκορ με 5-4, παρά την πίεση του Τσίλιτς, ενώ στο 5-6 εκμεταλλεύτηκε το αδύναμο service game του αντιπάλου του. Προηγήθηκε του Τσίλιτς με 40-0, έχοντας τριπλό break point, προτού κλείσει το game και κατακτήσει το πρώτο σετ με 7-5.

Στο 2ο σετ ξεκίνησε ιδανικά, καθώς υπερασπίστηκε το σέρβις και «έσπασε» αυτό του Κροάτη, παίρνοντας προβάδισμα με 2-0. Ο Τσίλιτς προσπάθησε να απαντήσει με break στο break, κάτι που δεν κατάφερε, με το σκορ να γίνεται 3-0. Η συνέχεια ήταν εύκολη για τον πρωταθλητή του ATP Finals το 2019, καθώς με άλλο ένα break αργότερα έφτασε στο 6-2 και πήρε τη νίκη με 2-0.

Με αυτή τη νίκη έφτασε φέτος τις 28 στο φετινό tour, έχοντας παράλληλα και 7 ήττες, όσες έχει και ο Αντρέι Ρούμπλεφ. Ωστόσο δύσκολο θα είναι το έργο του και στα προημιτελικά, εκεί που θα βρει απέναντι του τον Ματέο Μπερετίνι, ο οποίος έχασε πριν από λίγες μέρες στον τελικό του Mutua Madrid Open από τον Σάσα Ζβέρεφ.

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης