Sports Βusiness

Οι ομάδες - MVP των μεταγραφών και εκείνοι που έμειναν με… άδεια χέρια

Οι ομάδες - MVP των μεταγραφών και εκείνοι που έμειναν με… άδεια χέρια

Από την μία οι ομάδες που έβαλαν… «βαθιά» το χέρι στην τσέπη και έκαναν την έκπληξη και από την άλλη, εκείνοι που κράτησαν χαμηλά την «μπάλα». Το BN Sports συνοψίζει όσα έγιναν μέσα στο καλοκαίρι.

Η μεταγραφική έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, αφού ο Αντουάν Γκριεζμάν επέστρεψε στην Ατλέτικο Μαδρίτης ως δανεικός από την Μπαρτσελόνα. Ένα καλοκαίρι που σπάνια μπορεί να βρούμε όμοιο του τα τελευταία χρόνια, με αποχωρήσεις, επιστροφές και τεράστια ποσά.

Από την μία ο Κριστιάνο Ρονάλντο που επέστρεψε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από την άλλη η ιστορική μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν και στη μέσα, η αίσθηση που προκάλεσαν Άστον Βίλα και Λειψία.

Παρί Σεν Ζερμέν

Αναμφίβολα η απόλυτη πρωταγωνίστρια της μεταγραφικής περιόδου. Η Παρί Σεν Ζερμέν δημιούργησε μία υπερομάδα το φετινό καλοκαίρι, με αποκορύφωμα την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός αστέρας ήταν το «θύμα» των οικονομικών προβλημάτων της Μπαρτσελόνα και αποφάσισε να αλλάξει στέγη για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Έπειτα, ως ελεύθεροι αποκτήθηκαν και οι Ντοναρούμα, Βαϊνάλντουμ και Σέρχιο Ράμος, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμός όλες τις γραμμές του γαλλικού συλλόγου. Μοναδικές δαπάνες, ήταν για τα δύο άκρα της άμυνας. Συγκεκριμένα, ο Ασράφ Χακίμι κόστισε 60 εκατ. ευρώ για να έρθει από την Ίντερ και ο Νούνο Μέντες, έβγαλε από τα ταμεία του συλλόγου επτά εκατ. ευρώ για το ενοίκιο ενός χρόνο και έχει οψιόν κοντά στα 40 εκατ. ευρώ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μπορεί να έκανε μόλις τρεις κινήσεις, αλλά ήταν αυτές που έπρεπε. Με τον άξονα γεμάτο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έλυσε το πρόβλημα των εξτρέμ αλλά και του στόπερ με τον καλύτερο τρόπο. Η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο έπειτα από 12 χρόνια, είναι αυτή που μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Ο Πορτογάλος αστέρας, ωστόσο, συνοδεύεται και από την απόκτηση του Τζέιντον Σάντσο, ο οποίος μετά από δύο καλοκαίρια γεμάτα μεταγραφικό ρεσιτάλ, φόρεσε τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» έναντι 85 εκατ. ευρώ. Τέλος, το θέμα της άμυνας, καλύφθηκε με έναν από τους κορυφαίους στόπερ στην Ευρώπη. Τον Ραφαέλ Βαράν, ο οποίος με 40 εκατ. ευρώ, άφησε ορφανή την άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ατλέτικο Μαδρίτης

Μπορεί ο Αντουάν Γκριεζμάν να έκανε το «μπαμ» την τελευταία μέρα των μεταγραφών, όμως η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν αρκετά κινητική μέσα στο καλοκαίρι. Από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Αργεντινής, ο Ροντίγκο Ντε Πολ κόστισε 35 εκατ. ευρώ και ανανέωσε την μεσαία γραμμή του Σιμεόνε. Από εκεί και πέρα, αίσθηση προκάλεσε και η μεταγραφή του Ματέους Κούνια.

Ο Βραζιλιάνος φορ αποκτήθηκε έναντι 30 εκατ. ευρώ από την Χέρτα και έδωσε μία επιπλέον λύση τόσο στην επίθεση όσο και στα «φτερά». Πέρα από αυτούς, ήρθε και η επένδυση στην περίπτωση το Μάρκος Πάουλο. Ο 20χρονος άσος είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Βραζιλίας και παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Φαμαλικάο ώστε να πάρει συμμετοχές. Τέλος, καλύφθηκε και το κενό πίσω από τον Γιαν Όμπλακ, με τον Μπένζαμιν Λεκόμ από την Μονακό

Λειψία

Μία από τις εκπλήξεις τις μεταγραφικής περιόδου. Η Λειψία είδε τον Μαρσέλ Σάμπιτζερ αλλά και τον Νταγιότ Ουπαμεκανό να αποχωρούν για την Μπάγερν Μονάχου. Ωστόσο, στις αγορές, έκανε τρομερή δουλειά. Συγκεκριμένα, αποκορύφωμα αποτελεί η μεταγραφή του Αντρέ Σίλβα των 45 γκολ σε 71 ματς από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης έναντι 23 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα, απέκτησε κάθε είδους ταλέντο από την Ευρώπη, γεμίζοντας το οπλοστάσιο της με τους ποδοσφαιριστές του «μέλλοντος». Συγκεκριμένα, απέκτησε το wonderkid της Κροατίας, Γιάσκο Γκβαρντιόλ από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τον Ιλάι Μορίμπα από την Μπαρτσελόνα και τον Μοχάμεντ Σιμακάν από το Στρασβούργο. Αμφότεροι κόστισαν συνολικά 50 εκατ. ευρώ, μαζί με το μεγάλο ταλέντο του Άγιαξ, Μπράιαν Μπρόμπι.

Άστον Βίλα

Μόλις τρεις κινήσεις. Αλλά και οι τρεις ήταν… «βόμβες». Η Άστον Βίλα είναι η έκπληξη της λίστας, καθώς δαπάνησε κοντά στα 100 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει στο έπακρο τις θέσεις που είχαν πρόβλημα. Η «ληστεία» της περιόδου. Η Άρσεναλ είχε σχεδόν συμφωνήσει με τον Εμιλιάνο Μπουεντία, όμως στο τέλος η Άστον Βίλα τον απέκτησε έναντι 38,4 εκατ. ευρώ.

Έπειτα, ήρθε η απόκτηση του Λέον Μπέιλι για 32 εκατ. ευρώ από τη Λεβερκούζεν αλλά και το «πολυβόλο» της Σαουθάμπτον, Ντάνι Ίνγκς για 30 εκατ. ευρώ. Δεν μπορεί να μείνει εκτός  η ελεύθερη μεταγραφή του Άσλεϊ Γιανγκ από την Ίντερ, η οποία προσθέτει εμπειρία και ποιότητα στα «φτερά».

Όλα αυτά, κόντρα στους… «θεατές» της μεταγραφικής περιόδου που σίγουρα, οι οπαδοί τους, θα έμειναν με το παράπονο. Πρώτη από όλους, η Ρεάλ Μαδρίτης. Μακριά από αυτά που μας έχει συνηθίσει με μόνο «σωσίβιο» τον Εντουάρντο Καμαβινγκά αλλά και την σίγουρη μεταγραφή του Εμπαπέ για το επόμενο καλοκαίρι.  Η Μπαρτσελόνα πήρε αλλά άφησε «τρύπες» σε ρόστερ, όπως και η Λάτσιο με την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Τέλος, δεν θα μπορούσε από την λίστα να λείπει η Λίβερπουλ.

Μπαρτσελόνα

Φάνηκε πως είναι έτοιμη να φτιάξει ένα εξαιρετικό σύνολο. Απέκτησε ως ελεύθερους του Έρικ Γκαρθία, Μέμφις Ντεπάι και Κουν Αγουέρο, όμως ποτέ δεν κάλυψε το τεράστιο κενό του Λιονέλ Μέσι. Φυσικά, ούτε ο Λουκ Ντε Γιονγκ πιάνει την ποιότητα που δεν θα προσφέρει ο Αντουάν Γκριεζμάν. Έκανε την αίσθηση με το μεγάλο ταλέντο, Γιουσούφ Ντεμίρ, ο οποίος μαζί με τους Πέδρι και Άνσου Φάτι, θα προσπαθήσουν να χτίσουν το μέλλον της ομάδας. Φυσικά, δεν λύθηκε ποτέ, ούτε το πρόβλημα της άμυνας.

55a47a71ca.jpg

Ρεάλ Μαδρίτης

Δεν μας έχει συνηθίσει σε τόσο… «φτωχά» καλοκαίρια. Η Ρεάλ Μαδρίτης, πέρα από την ελεύθερη μεταγραφή του Ντάβιντ Αλάμπα και τα 35 εκατ. ευρώ που δαπάνησε για τον Εντουάρντο Καμαβινγκά, δεν προχώρησε σε περεταίρω ενίσχυση. Μονοπώλησε η ιστορία με τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος όλα δείχνουν, πως θα αποκτηθεί το επόμενο καλοκαίρι ως ελεύθερος. Οι «τρανταχτές» αποχωρήσεις των Σέρχιο Ράμος και Ραφαέλ Βαράν, δεν έχουν καλύφθηκαν στην θέση των στόπερ.

camavinga-est-un-nouveau-joueur-du-real-madrid--besoccer.jpg

Λίβερπουλ

Μπορεί να έκανε την υπέρβαση στο κέντρο της άμυνας, με τον Ιμπραχίμα Κονατέ, όμως από εκεί και πέρα δεν πήρε… κανέναν. Οι «κόκκινοι» άφησαν αναπάντητη την αποχώρηση του Τζιορτζίνιο Βαϊνάλντουμ στον άξονα αλλά και την απόκτηση ενός καθαρόαιμου φορ στην κορυφή. Μένει να φανεί η εμπιστοσύνη και η απόδοση των νεαρών Έλιοτ και Γουίλιαμς σε εξτρέμ και μπακ αντίστοιχα.

ibrahima-konate_l1v56ui38bpo1541buhl7vn9u.jpg

Μπορούσια Ντόρτμουντ

Με τα προβλήματα στην άμυνα να είναι ολοφάνερα, η κίνηση του Μπορούσια Ντόρτμουντ να προσθέσει στην επιθετική της γραμμή τον Ντονιέλ Μάλεν έναντι 30 εκατ. ευρώ, ίσως να μην ήταν τόσο αναγκαία. Ταυτόχρονα, υπήρξε ενίσχυση και στα καρέ της ομάδας με τον Γκρέγκορ Κόμπελ από την Στουτγκάρδη με 15 εκατ. ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα θέματα στο αμυντικό μισό, έχουν καλυφθεί.

psv-en-borussia-dortmund-ronden-transfer-malen-voor-zon-30-miljoen-euro-af.webp

Λιλ

Η πρωταθλήτρια Γαλλίας είδε αρκετούς ποδοσφαιριστές να αποχωρούν, χωρίς να καλυφθούν ποτέ τα κενά τους. Συγκεκριμένα, μπορεί μεσοεπιθετικά να μην άλλαξαν πολλά, όμως από τη μέση και πίσω, έφυγαν σημαντικές μονάδες, όπως ο πορτιέρο Μενιάν και ο αμυντικός χαφ Σουμαρέ. Παρά τα 50 εκατ. ευρώ που μπήκαν στα ταμεία, δαπανήθηκαν μόλις 13 για την απόκτηση των Αμαντού Ονανά και Γκάμπριελ Γκουντμουσόν ενώ ως δανεικός, θα φορέσει την φανέλα της ο Ίβο Γκπμπριτς.

Desktop_2122_UK_L1_Lille_Grbic_signature.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης