Sports Βusiness

NFL: «Αγκάλιασε» το στοίχημα και πλέον… εξαργυρώνει!

NFL: «Αγκάλιασε» το στοίχημα και πλέον… εξαργυρώνει!
Το NFL έχει… «αγκαλιάσει» το στοίχημα και ήδη βγάζει ένα αρκετά καλό και σταθερό ποσό σε χορηγίες.

Το NFL είχε πρωτοστατήσει στο παρελθόν στο να ηγηθεί του νομικού αγώνα κατά των αθλητικών στοιχημάτων στις ΗΠΑ, την στιγμή που τα sportsbooks, θα μπορούν να διαφημίζονται κατά τη διάρκεια των αγώνων για πρώτη φορά.

Αν και οι λεπτομέρειες δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η λίγκα θα επιτρέψει έξι τηλεοπτικές διαφημίσεις αθλητικών στοιχημάτων ανά παιχνίδι, με τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς CBS, NBC, FOX και ESPN να είναι ελεύθεροι παράλληλα να διαπραγματεύονται με χορηγούς.

Το NFL πέτυχε συμφωνίες χορηγίας με τους FanDuel, Caesars Entertainment και DraftKings τον Απρίλιο, επιτρέποντας σε αυτές τις εταιρείες να προβάλλουν το περιεχόμενο του στις εφαρμογές τους, ενώ οι συμφωνίες πενταετίας που έχουν υπογραφεί, αξίζουν συνολικά περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Το πρωτάθλημα επιτρέπει επίσης στις WynnBET, BetMGM, PointsBet και Fox Bet να διαφημίζονται κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η Αμερικανική Ένωση Τυχερών Παιχνιδιών υπολόγισε το 2018 ότι τα αθλητικά στοιχήματα θα μπορούσαν τελικά να προσθέσουν 2 δισεκατομμύρια ευρώ στα ετήσια έσοδα του NFL.

Επιπλέον, η βιομηχανία διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών, η οποία περιλαμβάνει αθλητικά στοιχήματα και παιχνίδια τύπου καζίνο, ενδέχεται να φτάσει τα 34 εκατ. ευρώ στις ΗΠΑ την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης