Sports Βusiness

MLS: Ρεκόρ πενταετίας στο μεταγραφικό «παζάρι»!

MLS: Ρεκόρ πενταετίας στο μεταγραφικό «παζάρι»!
Μέχρι και την τελευταία ημέρα των μεταγραφών οι ομάδες του MLS διαμόρφωναν το ρόστερ τους και τα νούμερα που παρουσίασαν οδηγούν σε ένα ρεκόρ της τελευταίας πενταετίας!

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος στο Major League Soccer ολοκληρώθηκε και τα ποσά που καταγράφηκαν, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες των υπογραφών, καθιστούν τα φετινά «παράθυρα» ένα από τα πιο δαπανηρά της πενταετίας.

Οι ομάδες του MLS αγόρασαν 16 παίκτες με πλήρεις μεταγραφές, ξοδεύοντας συνολικά 50,83 εκατομμύρια δολάρια αυτό το καλοκαίρι. Η συγκεκριμένη συνθήκη αφορά 4 ποδοσφαιριστές και περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από ό, τι σε οποιαδήποτε δευτερεύουσα μεταγραφική περίοδο που χρονολογείται από το 2017.

Ο παρακάτω πίνακας και οι αριθμοί που παρουσιάζει σχετικά με τις αγορές του 2020, φανερώνουν την ανάκαμψη που υπήρξε κατά την τελευταία μεταγραφική περίοδο, η οποία… αποβάλει από πάνω της τις συνέπειες της πανδημίας.

Καλοκαιρινά παράθυρα

Αριθμός παικτών

Ποσό (εκατομμύρια)

2021

16

$50.83

2020

9

$20.25

2019

12

$31.25

2018

8

$14.73

2017

7

$14.17


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται οι ομάδες του MLS αγόρασαν περισσότερους παίκτες, ξόδεψαν περισσότερα χρήματα σε αυτούς και πλήρωσαν περισσότερα τέλη τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου δολαρίων το καλοκαίρι του 2021 από ό,τι σε οποιοδήποτε από τα τελευταία καλοκαιρινά «παράθυρα». Αυτή η συνθήκη, μάλιστα, λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο, όπου σύλλογοι σε όλο τον κόσμο μείωσαν δραματικά τις μεταγραφικές τους δαπάνες.

Στην μεταγραφική περίοδο, πρωτοπόρος υπήρξε η Atlanta United, η οποία λίγο πριν τη λήξη της διορίας, κατόρθωσε να εντάξει στο δυναμικό της ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην επιθετική της γραμμή. Ο Βραζιλιάνος, Λουίς Αραούχο, συμφώνησε σε όλα με τον σύλλογο και μετέβη σε αυτόν όντας Πρωταθλητής Γαλλίας με τη Λιλ την περσινή σεζόν.

Πρόκειται για την πιο ακριβή μεταγραφή που ανέρχεται σε ένα ποσό μεγαλύτερο από τα 10 εκατομμύρια δολάρια!

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης