Sports Βusiness

Mercedes-Benz: Επενδύει 47 δισ. δολάρια με στόχο την παραγωγή πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030

Mercedes-Benz: Επενδύει 47 δισ. δολάρια με στόχο την παραγωγή πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030

Επενδύει στο μέλλον η γερμανική εταιρία επιδιώκοντας την καθιέρωση της στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σχετικά Άρθρα

Ηχηρό μπάσιμο στην αγορά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων ετοιμάζεται να κάνει η Mercedes-Benz. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει 47 δισεκατομμύρια δολάρια με στόχο την παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Μέχρι στιγμής φαίνεται πως έχει χάσει έδαφος συγκριτικά με τους ανταγωνιστές της που έχουν ήδη παρουσιάσει μοντέλα υψηλών επιδόσεων σε εκθεσιακούς χώρους και πίστες αγώνων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ferrari που επισημοποίησε τον περασμένο Απρίλιο ότι μέσα στο 2025 θα κυκλοφορήσει το πρώτο της ηλεκτρικό supersport αυτοκίνητο.

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πως το 2030 θα σταματήσει να βελτιώνει τους βενζινοκινητήρες της, όντας έτοιμη να ενταχθεί στη νέα εποχή. Ο CEO της, Ola Kallenius, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η στιγμή της αλλαγής πλησιάζει. Θα είμαστε έτοιμοι μόλις η αγορά θα μπορεί να υποδεχτεί τα εξολοκλήρου ηλεκτρικά αυτοκίνητα».


Τέλος, δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι στο πρωτάθλημα της Formula E, που συμμετέχουν μόνο ηλεκτροκίνητα μονοθέσια, αυξήθηκαν οι προβολές κατά 125% στις πολύ εμπορικές αγορές της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, κάτι που ενδεχομένως επηρέασε και το business plan της Mercedes-Benz, που συμμετέχει στην εν λόγω λίγκα από το 2019.

Πάνος Σταμούλης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης