Sports Βusiness

Formula 1: «Πακτωλός» χρημάτων στα ταμεία της McLaren από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Formula 1: «Πακτωλός» χρημάτων στα ταμεία της McLaren από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Τεράστια οικονομικά κεφάλαια είναι έτοιμα να επενδυθούν στην κατασκευαστική εταιρία αυτοκινήτων και ομάδα της F1.

Το ταμείο επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (σ.σ. Public Investment Fund) φαίνεται το τελευταίο διάστημα να έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό τις συζητήσεις, έτσι ώστε να αποκτήσει ένα σημαντικό μερίδιο των μετοχών της McLaren ως μέρος αύξησης κεφαλαίων, η αξία των οποίων φτάνει συνολικά τα 644 εκατομμύρια ευρώ!

Ως μέρος της αύξησης, 551,7 εκατ. θα έλθουν από τη PIF και την εταιρία «κολοσσό», Ares Management, που ειδικεύεται στο να διαχειρίζεται εναλλακτικές επενδύσεις σε πιστωτικά, ιδιωτικά κεφάλαια και ακίνητα. Παράλληλα, το άλλο ποσό των 176 εκατομμυρίων ευρώ έχει ήδη μπει μπει στα ταμεία της κατασκευαστικής εταιρίας από τους υπάρχοντες μετόχους.

Η McLaren, -εκτός από τη συμμετοχή της στη Formula 1- στοχεύει στο να εισέλθει και στους αγώνες Extreme E series το 2022, έχοντας παράλληλα και την επιλογή να συμμετέχει στην Formula Ε από το 2022-2023.

Ωστόσο, οι ιθύνοντες του συλλόγου επιθυμούν... διακαώς να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα χρήματα, γι'αυτό και το τελευταί χρόνο έχουν προβεί σε κινήσεις όπως:

Τον Ιούλιο του 2020, η McLaren έλαβε -όπως προαναφέραμε- 176 εκατομμύρια ευρώ από τον μεγαλύτερο μέτοχό της, το Bahrain Mumtalakat Holding.

Το Δεκέμβρη, η MSP Sports Capital είπε ότι θα αγόραζε ένα μερίδιο της τάξης του 15% στο αγωνιστικό τμήμα της McLaren μέσα στο διάστημα δυο χρονών για 210 εκατ..

Τον Απρίλη, η McLaren πούλησε και εκμίσθωσε μακροπρόθεσμα το εργοστάσιό της στην Αγγλία για 200 εκατομμύρια ευρώ.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης