Sports Βusiness

Η Amazon τα… «σκάει» στο Ράγκμπι: Ιστορικό «deal» 12 εκατομμυρίων με την Εθνική Ζηλανδίας

Η Amazon τα… «σκάει» στο Ράγκμπι: Ιστορικό «deal» 12 εκατομμυρίων με την Εθνική Ζηλανδίας
Στα «σκαριά» βρίσκεται η μεγαλύτερη χορηγική συμφωνία στην ιστορία του Ράγκμπι.
Σχετικά Άρθρα

Μια τεράστια χορηγική συμφωνία βρίσκεται -σύμφωνα με πληροφορίες- προ των πυλών και αν πραγματοποιηθεί αναμένεται να αποτελέσει τη μεγαλύτερη οικονομικά στην ιστορία του ράγκμπι.

Η εταιρία «κολοσσός» Amazon βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Εθνική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας, έτσι ώστε να μπει ως κεντρικός χορηγός στη φανέλα των «All Black’s», αντικαθιστώντας παράλληλα την ασφαλιστική εταιρία AIG.

Εάν το «deal» ολοκληρωθεί, τότε το συμφωνηθέν ποσό -μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών- θα αγγίζει τα 12 εκατομμύρια ευρώ, κάνοντας αυτομάτως τη συμφωνία τη μεγαλύτερη οικονομικά που έχει συμφωνηθεί ποτέ στο άθλημα.

Μπορεί ορισμένοι να εκπλαγούν από την εμπλοκή της Amazon στο ράγκμπι, ωστόσο η κορυφαία εταιρία έχει εμπλακεί ξανά στο παρελθόν στο χώρο του αθλητισμού:

  • Τον περασμένο Μάρτιο συμφώνησε με το NFL για 1 δισεκατομμύριο ευρώ τη σεζόν, ώστε να αποκτήσει αποκλειστικά τα δικαιώματα μετάδοσης του «Thursday Night Football».
  • Τον Μάιο εξασφάλιση το δικαίωμα να μεταδώσει 16 αγώνες από το πρωτάθλημα WNBA.
  • Μόλις τον προηγούμενο μήνα (σ.σ. τον Ιούνιο) η Amazon συμφώνησε να μεταδίδει για 3 χρόνια αγώνες του Γαλλικού πρωταθλήματος (Ligue 1, Ligue 2), με τη συνολική συμφωνία να φτάνει και τα 282 εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμα, όμως, και στο άθλημα του ράγκμπι, το όνομα της Amazon δεν είναι εντελώς… άγνωστο. Το χειμώνα του 2020 αγόρασε τα δικαιώματα για το Nations Cup, ενώ προηγουμένως ανέλαβε και την παραγωγή του ντοκιμαντέρ του 2017 «All or Nothing», που εμπεριείχε και στιγμές της Εθνικής Ζηλανδίας.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης