Retro Stories

Και όμως δέκα χρόνια πριν ο ΠΑΣ Γιάννενα απέρριψε τον Σαούλ της Ατλέτικο Μαδρίτης!

Και όμως δέκα χρόνια πριν ο ΠΑΣ Γιάννενα απέρριψε τον Σαούλ της Ατλέτικο Μαδρίτης!

Όσο απίθανο και αν μοιάζει, ο Σαούλ Νίγκεθ της Ατλέτικο Μαδρίτης είχε φάει «πόρτα» από τον ΠΑΣ Γιάννενα το 2011, αφού ο τότε προπονητής, ο Βέλγος, Στέφαν Ντεμόλαποφάνθηκε πως δεν ειναι κάτι ιδιαίτερο! Έτσι το BN Sports έψαξε περισσότερο και θυμάται για εσάς την απίστευτη ιστορία.

Ένα από τα σημαντικότερα «γρανάζια» στο δυναμικό της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο άνθρωπος ορχήστρα στη μεσαία γραμμή των «ροχιμπλάνκος», ο 26χρονος σήμερα Σαούλ Νίγκεθ, είχε δεχθεί «άκυρο» από τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Συγκεκριμένα, με βάση όσα εγραψε η αγγλική ιστοσελίδα «Goal», o περί ου ο λόγος στα 17 του χρόνια, μειράκιο ακόμα, είχε μεταβεί στα Γιάννενα, με σκοπό να πραγματοποιήσει δοκιμαστικές προπονήσεις με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» σε μια προσπάθεια να πείσει τους υπευθύνους να του δώσουν μια ευκαιρία. Σημειωτέον, ότι στα Γιάννενα τον είχε συνοδέψει ο πρόεδρος-προπονητής της Κονγκρέσο (ομάδα δ’ κατηγορίας) με μια νοικιασμένη A Class και επέστρεψαν αμφότεροι στην πατρίδα τους. 

Όσο για τις συστάσεις που τον συνόδευαν; Εξαιρετικές, με τους συνεργάτες τότε της ΠΑΕ και μάνατζερ ποδοσφαιριστώνΒαγγέλη Αγγελή και Βασίλη Στάχτιαρη, που τον ανακάλυψαν και τον έφεραν στην πόλη, να επιμένουν πως πρόκειται για σπουδαία περίπτωση. «Το παιδί ήταν μικρό, είχε πάρα πολλές δυνατότητες, ωστόσο και το γήπεδο στο οποίο μπήκε να παίξει δεν ήταν ιδιαίτερα καλό και τον έβαλαν μπακ, αλλά τα στοιχεία του ήταν πολλά και καλά, ωστόσο ο Βέλγος προπονητης που είχε ο ΠΑΣ δεν ήθελε να το κρατήσει» μας είπε ο Βαγγέλης Αγγελής σε επικοινωνία μας. 

Πράγματι, συμμετείχε στην προπόνηση της 17ης Νοεμβρίου του 2011 και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε σε ένα δίτερμα στη θέση του δεξιού και μετά αριστερού μπακ. Ωστόσο, ο Βέλγος τεχνικός της ομάδας εκείνη την εποχή, Στέφαν Ντεμόλ, δεν θαμπώθηκε ιδιαίτερα από τις ικανότητές του. Έτσι, παραμένοντας αμετακίνητος όσον αφορά στην αρχική του εκτίμηση, του έδειξε με συνοπτικές διαδικασίες την έξοδο. Δεν τον κράτησε ούτε καν για να τον εντάξει στη δεύτερη ομάδα!

Το εκπληκτικό  της ιστορίας για την ελληνική ομάδα έγκειται στο ότι δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή διαθέσιμος κανένας άνθρωπος της διοίκησης, προκειμένου να κατορθώσει να τον μεταπείσει. Σαν από μία ειρωνεία της τύχης μέχρι και ο τότε βοηθός προπονητή, Γιάννης Χριστοπουλος, ήταν απασχολημένος, καθώς επιχειρούσε να σβήσει τη φωτιά που είχε ανάψει ανάμεσα στον Ντεμόλ και τον παίκτη του κλαμπ, Πολ Κεϊτά, οι οποίοι λίγο πριν είχαν έρθει σε διένεξη.    

Παρότι αναφέρεται πάντως στο δημοσίευμα, σε επικοινωνία μαζί του ο Γιάννης Χριστόπουλος μας είπε πως δεν μπορεί να θυμηθεί αντίστοιχη περίπτωση. 
Εικόνα


Παράλληλα, ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Δημήτρης Νιαρχάκος, επίσης ηταν μακριά εξαιτίας μιας υποχρέωσης, η οποία του είχε ανατεθεί  από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕΓιώργο Χριστοβασίλη.

Αν μη τι άλλο, εντύπωση προξενεί πως την απόφαση για το επικείμενο «κόψιμο» είχε αναλάβει να γνωστοποιήσει καποιος που σύμφωνα με το δημοσίευμα ήταν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ

Ο μοναδικός που συνειδητοποίησε ότι μπροστά του είχε ένα θησαυρό, την ίδια στιγμή που οι άλλοι τον νόμιζαν για… άνθρακα, υπήρξε ο κάπτεν του ΠΑΣ τη συγκεκριμένη περίοδο Τάσος Πάντος. Παρόλα αυτά, η πεποίθησή του δεν μέτρησε σε μεγάλο βαθμό στις αποφάσεις.   

Για την οικονομία της συζήτησης, απλώς να επισημανθεί ότι η αναφορά γίνεται για έναν ποδοσφαιριστή, διεθνή με την εθνική Ισπανίας, που η τωρινή χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 40.000.000 βάσει του έγκυρου Transfermarkt, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 είχε εκτιναχθεί ως τα 90.000.000. Παράλληλα,έχει απασχολήσει μεταγραφικά τις ΜπαρτσελόναΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Γιουβέντους, καθώς και άλλα μεγαθήρια

Φυσικά, όλα αυτά ακροβατούν μεταξύ της πραγματικότητας και του θρύλου μερικές φορές, ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση είναι δεδομένο πως συνέβη και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έγιναν ποτέ σε εκτίμηση από ελληνική ομάδα !

 E9of_biXsAEq5-U.jpg

Παναγιώτης Ιωάννου
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης