Retro Stories

Μάρκο Σιμοντσέλι: Η μέρα που ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού πάγωσε!

Μάρκο Σιμοντσέλι: Η μέρα που ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού πάγωσε!

23 Οκτωβρίου 2011: Η μέρα που κόπηκε το νήμα της ζωής του ανερχόμενου ταλέντου στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η εικόνα του 24χρονου οδηγού του Moto GP, Μάρκο Σιμοντσέλι, αναίσθητο στην άσφαλτο… παγώσε το χρόνο.

Ο Μάρκο Σιμοντσέλι είναι ένα παιδί που ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, στην ηλικία των 9 ετών, στις κατηγορίες των mini-moto. Μάλιστα, ξεχώρισε γρήγορα, καθώς το 1999 και 2000 βγήκε νικητής συνεχόμενα νικητής.

Το 2002 κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην κατηγορία των 125cc και συμμετείχε επίσης σε έξι αγώνες, της ίδιας κατηγορίας, του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του, όπως είχε… διαγνώσει ο «Γιατρός», Βαλεντίνο Ρόσι. Μάλιστα, ο θρυλικός οδηγός είχε χρίσει τον νεαρό ως «διάδοχο του».

Μετά από την απαραίτητη εμπειρία στις κατώτερες κατηγορίες, το 2010 παίρνει την μεγάλη άνοδο της πρώτης κατηγορίας. Το πιο χαρακτηριστικό του στοιχεία ήταν το επιθετικό στυλ οδήγησης. O Χόρχε Λορένθο σε μια συνέντευξη τύπου κατηγορείσαι ευθέως τον Μάρκο Σιμοντσέλι, όντας σε έξαλλη κατάσταση: «Το είδα ζωντανά πάνω από το μηχανάκι. Είναι ακόμα πολύ απερίσκεπτος. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα. Ειλικρινά, αν δεν αλλάξει στάση, θα τραυματίσει αρκετούς αθλητές».
maxresdefault_9.jpg
Δυστυχώς τα λόγια του Χόρχε Λορένθο έμοιαζαν με... προφητεία, και επιβεβαιώθηκαν στις 23 Οκτωβρίου του 2011, στην Μαλαισία.

Στον δεύτερο γύρο του αγώνα, στην πίστα της Μαλαισίας, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας στην προσπάθεια του να γλιτώσει μία πτώση. Ο Βαλεντίνο Ρόσι και ο Κόλιν Έντουαρτς ήταν οι δύο αθλητές που ακολουθούσαν. Οι δυο αναβάτες, χωρίς να υπάρχει χρόνος αντίδρασης περνάνε πάνω από το σώμα του Μάρκο Σιμοντσέλι. Ο 24χρονος αναβάτης βρίσκεται στην άσφαλτο χωρίς να έχει τις αισθήσεις του και μεταφέρεται στο κέντρο υγείας όπου και επιβεβαιώνεται ο θάνατος του.

178599-simoncelli.jpg

Ένα μαύρο πέπλο πένθους σκέπασε τον μηχανοκίνητο κόσμο και όχι μόνο. Στην Ιταλία η είδηση σόκαρε, όπως και παγκοσμίως. Στη χώρα του ο κόσμος έκλαιγε.

Ο πατέρας του άτυχου οδηγού αγώνων, μέσα στη θλίψη του, μιλούσε για τον γιό του: «Ο Μάρκο δεν έκανε τίποτα για τα χρήματα. Ήθελε τα απολύτως αυτονόητα, έλεγε: «Μπορούμε να αγοράσουμε φαγητό χωρίς να δούμε την τιμή; Τότε είμαστε πλούσιοι», αυτός ήταν ο γιός μου»
hqdefault_2.jpg

Ο μέντορας και κολλητός του φίλος Βαλεντίνο Ρόσι ήταν συντετριμμένος. Είχε περάσει πάνω από το κεφάλι του φίλου του με την μοτοσυκλέτα. «Αν έχεις μια μονομαχία, ένας με έναν με τον Μάρκο, είναι σαν να έχεις να κάνεις με μια τεράστια γροθιά ενός βραχύσωμου άνδρα: θα βγει πάντα νικητής».

Η κηδεία του νεαρού, μεταδόθηκε από τρία ιταλικά κανάλια, ο τελευταίος χαιρετισμός στον «Super Sic» έγινε ανάμεσα σε χιλιάδες μοτοσυκλέτες. Ο κόσμος που παρευρέθηκε στο τελευταίο αντίο του Μάρκο υπολογίζεται πως ήταν πάνω από 60.000.
11ff2a984311084c92beb52ed8531e16.webp

Ο Σιμοντσέλι λέγεται, πως θα μπορούσε να έχει διανύσει μια λαμπρή καριέρα στις πίστες του Moto GP, αλλά στάθηκε άτυχος και έχασε την ζωή του στα 24 (μόλις) χρόνια του.

Δημήτρης Φεραδούρος 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης