Retro Stories

Η αρχή του τέλους για Ντιέγκο: Η μέρα που έπαιξε ξύλο για τον αδερφό του στο κέντρο της Ρώμης λίγο πριν το τελικό του Μουντιάλ!

Η αρχή του τέλους για Ντιέγκο: Η μέρα που έπαιξε ξύλο για τον αδερφό του στο κέντρο της Ρώμης λίγο πριν το τελικό του Μουντιάλ!

Κάποια πλάνα ενός τηλεοπτικού καναλιού, μια βόλτα με Ferrari, ο αδερφός του Ντιέγκο Μαραντόνα και μια ιστορία πριν 31 χρόνια που αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή εκείνη την εποχή που παρότι σε εκείνο το Μουντιάλ οδηγώντας στην Αργεντινή μέχρι τον τελικό ήταν πρωταγωνιστής, την προπαραμονή του αγώνα εναντίον της Γερμανίας θα έπαιζε στα πρωτοσέλιδα όλου του κόσμου για ένα εξωαγωνιστικό ζήτημα!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Αργύρης Κωστούρος

Στο «Σάν Πάολο» της Νάπολι, η Αργεντινή κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, προκρίνεται στον τελικό του Μουντιάλ, αποκλείοντας την διοργανώτρια Ιταλία. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα βρισκόταν στο μάτι του κυκλώνα. Οι δηλώσεις του πριν το ματς στον Τύπο και στην τηλεόραση, διχάζουν τους Ναπολιτάνους και την σχέση τους με την «Mama Italia». «Η Νάπολι δεν είναι Ιταλία», «ο κόσμος εδώ είναι μαζί μου, ο Βορράς δεν σας θεωρεί Ιταλούς» ήταν μερικές από τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ντιέγκο που έβαζαν φωτιά στον ημιτελικό, επηρεάζοντας το συναίσθημα των Ναπολιτάνων που τον λάτρευαν σαν Θεό .

Οι οπαδοί των Παρτενοπέϊ απαντούν με την τακτική των ίσων αποστάσεων! «Μαραντόνα, η Νάπολι σ’ αγαπάει, αλλά η Ιταλία είναι η πατρίδα μας». Το ματς δεν πάει καλά για τους Ιταλούς και η ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι θα δώσει τελικά την πρόκριση στην Αργεντινή, με τον Γκοϊκοετσέα να αναδεικνύεται σε ήρωα και τον Ντιέγκο να πανηγυρίζει έξαλλα!

thumbnail_maradona_4.jpg

Απίστευτο σκηνικό που θύμιζε… Φαρ Ουέστ!

Η αποστολή της Αργεντινής είχε καταλύσει στην Τριγκόρια, ένα όμορφο προάστειο της Ρώμης, όπου κυριαρχούσε το πράσινο και τα δέντρα. Ο δρόμος που οδηγούσε μέχρι το ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι Αργεντινοί διεθνείς ήταν γεμάτο ανηφόρες και κατηφόρες. Ήταν κάτι που γνώριζε ο Ντιέγκο, γι’ αυτό και φρόντισε να φέρει μαζί του τις δύο πανάκριβες Ferrari του, διότι ήθελε να νοιώθει σαν το σπίτι του και θα τον αποφόρτιζε από την ψυχολογική πίεση των αγώνων.

Ο Κάρλος Μπιλάρδο δεν θα μπορούσε να αρνηθεί στη βεντέτα της ομάδας, αυτή την επιθυμία.

Παρασκευή 6 Ιουλίου. Η Αργεντινή προετοιμαζόταν για τον μεγάλο τελικό με τη Δυτική Γερμανία, αποδεκατισμένη από τραυματισμούς και τιμωρίες καρτών, αισιόδοξη όμως, και με μία αξιοζήλευτη πίστη για τη νίκη, με εμψυχωτή τον Μαραντόνα που ήθελε να στεφτεί παγκόσμιος πρωταθλητής στη χώρα που για έξι χρόνια έφερε τα πάνω κάτω, αλλάζοντας τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Η Τριγκόρια είχε πάψει πια να είναι ο παράδεισος για τον Μαραντόνα και η αφορμή που άναψε τη σπίθα της εκδίκησης των Ιταλών δεν άργησε να φανεί.

Ο αδελφός του Ντιέγκο, ο Λάλο, πήρε την Ferrari του Nτιέγκο για να κάνει μία βόλτα στα περίχωρα της Τριγκόρια, μαζί με τις κόρες του, την Ντάλμα και την Τζιανίνα, τον ξάδελφο του και τον κουνιάδο του Ντιέγκο, έναν θηριώδη τύπο που τον έλεγαν Μόρσα Εσπόζιτο και ήταν ικανός «να σκοτώσει ή να σκοτωθεί» εάν μπλεχτεί σε καυγά.

thumbnail_maradona_6.jpg

Λίγα μέτρα μετά την έξοδο της Ferrari, με οδηγό τον Λάλο, μία ομάδα αστυνομικών και στρατιωτών σταματάει το όχημα, ζητώντας την άδεια οδήγησης και διάφορα πιστοποιητικά. Εκείνος τους απάντησε πως τα είχε αφήσει στο σπίτι του Ντιέγκο στη Νάπολι και αν ήθελαν μπορούσαν να ρωτήσουν τους ανθρώπους του αθλητικού κέντρου για να βεβαιωθούν πως πράγματι πρόκειται για τον αδελφό του Ντιέγκο . Οι στρατιώτες πήγαν στην Τριγκόρια, αλλά δεν ήθελαν να απελευθερώσουν τον Λάλο .

Αρχικά, παρενέβη η Κλαούντια, η σύζυγος του Μαραντόνα, επιβεβαιώνοντας πως ο Λάλο είναι ο αδελφός του Ντιέγκο και τα πιστοποιητικά του βρίσκονταν στο σπίτι του στη Νάπολι.

Και εκεί ανάβει η σπίθα. Το αυτοκίνητο κατάσχεται και μεταφέρεται στο γκαράζ της αστυνομικής διεύθυνσης της Ρώμης. Ο Μαραντόνα ενημερώνεται από την φρουρά του αθλητικού κέντρου και εκνευρισμένος, κατεβαίνει κάτω, μαζί με τον κουνιάδο του και τον ξάδελφο του, ζητώντας τον λόγο. Η μία φράση έφερε την άλλη, η Τριγκόρια μεταβλήθηκε σε πεδίο μάχης που θύμισε σκηνές από ταινία Φαρ Ουέστ. Επί μισή ώρα, τρεις άνθρωποι έπαιζαν ανελέητο ξύλο, έχοντας απέναντι τους στρατιώτες και αστυνομικούς. Ο Μαραντόνα φαινόταν τόσο εκνευρισμένος, ώστε χρειάστηκε να πέσουν επάνω του 20 άνθρωποι της φρουράς του ξενοδοχείου για να τον απεγκλωβίσουν. Ένας από αυτούς δήλωνε.. «Δεν είχα ξαναδεί άνθρωπο με τόσο πάθος και δύναμη να χτυπά κάποιον άλλο, ήταν ασυγκράτητος και τρία άτομα προσπαθούσαμε να τον συγκρατήσουμε, χωρίς αποτέλεσμα».

thumbnail_maradona_3.jpg

thumbnail_maradona_2.jpg

Ένα κανάλι έκανε τη ζημιά!

Οι φύλακες έκλεισαν τις πόρτες για να μην ειδοποιηθούν τα τηλεοπτικά συνέργεια για να καλύψουν το γεγονός. Όμως, το κανάλι TeleMonteCarlo που βρισκόταν από νωρίς στην Τριγκόρια για να καλύψει ένα ρεπορτάζ πριν τον τελικό, είχε προλάβει να βιντεοσκοπήσει μερικά πλάνα. Την ίδια ώρα, δύο στρατιώτες μεταφέρονταν στο νοσοκομείο του «Αγίου Ευγένιου» σε σοβαρή κατάσταση, ενώ θέλησαν να υποβάλουν μήνυση στον Μαραντόνα, τον ξάδελφο του και τον κουνιάδο του, γιατί η μεταφορά τους στην κλινική, δημιούργησε αυτόματα την υποχρέωση της δίωξης των τριών. Όμως, η επέμβαση της Ομοσπονδίας της Αργεντινής και του πρόξενου της χώρας αποσόβησαν τα χειρότερα, ζητώντας, επιτακτικά, να μην πάρει έκταση το θέμα.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Κάρλος Μπιλάρδο που παρακολούθησε άναυδος το συμβάν από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου και ο Μαραντόνα προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τα γεγονότα, μειώνοντας τους τόνους, όμως η αστυνομία απαιτούσε την δημόσια συγγνώμη του παίκτη για να λήξει το θέμα. Ο Ντιέγκο αρνήθηκε και τελικά μηνύθηκαν και οι τρεις για αντίσταση κατά της αρχής και σωματικές βλάβες σε ένστολους.

Η Αργεντινή έχασε στον τελικό, ο Μαραντόνα ξέσπασε σε κλάματα την ώρα της απονομής, μπροστά στα μάτια εκατομμύριών τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο, με το θλιβερό επεισόδιο της Τριγκόρια να σηματοδοτεί την αρχή του τέλους στη μεγάλη καριέρα του Ντιέγκο στη Μέκκα του ποδοσφαίρου.

thumbnail_maradona_5.jpg

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης