Πρόσωπα

Καζίμ Λάτσι: Από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού εξελίχθηκε σε «μαέστρο» της Εθνικής Αλβανίας

Καζίμ Λάτσι: Από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού εξελίχθηκε σε «μαέστρο» της Εθνικής Αλβανίας

Από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ολυμπιακού, στους συνεχής δανεισμούς και την «Ιθάκη» στην ομάδα της Αζαξιό και από εκεί, στο παρθενικό του τέρμα με την Εθνική Αλβανίας.

«Είναι όνειρό μου να γυρίσω στον Ολυμπιακό» είχε αναφέρει πριν από ένα χρόνο, ο εκ των μεγάλων ηγετών της Αζαξιό τις τελευταίες σεζόν. Ένας ποδοσφαιριστής που έκανε την μεγάλη διαφορά στις ακαδημίες του Ολυμπιακού αλλά η υπεροπλία στον «ερυθρόλευκο» άξονα δεν του επέτρεψε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Ο Καζίμ Λάτσι άρπαξε την ευκαιρία που του πρόσφερε η Αζαξιό, μετατράπηκε στους κορυφαίους χαφ της Ligue 2 και κόντρα στο Σαν Μαρίνο πέτυχε και το πρώτου του τέρμα με την Εθνική Αλβανίας. Οι συνεχής δανεισμοί, η παρουσία των Καμπιάσο και Τσόρι αλλά και το όνειρο που… περιμένει να πραγματοποιηθεί.

Το μεγάλο ταλέντο των «ερυθρόλευκων» ακαδημιών και οι δανεισμοί!

Στα μέσα του 2015, ο Ολυμπιακός έκανε επαγγελματίες συνολικά εννέα ποδοσφαιριστές από την Κ19. Ανάμεσά τους, ήταν και ο Καζίμ Λάτσι, ο οποίος αποτελούταν και από τους κορυφαίους των «ερυθρόλευκων» ακαδημιών στη θέση του άξονα. Η δυνατότητα να αγωνιστεί ως αμυντικός χαφ αλλά και ως μεσοεπιθετικός, έκαναν τον Βίτορ Περέιρα να σχηματίσει εξαιρετική εικόνα για εκείνον.

Ωστόσο, μόλις άλλαξε η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, ο Αλβανός άσος έμεινε στο περιθώριο, με τις παρουσίες των Τσόρι Ντομίνγκες, Εστεμπάν Καμπιάσο και Κώστα Φορτούνη, να μην αφήνει πολλές πιθανότητες να έχει χρόνο συμμετοχής. Έτσι, αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δανεικός στον ΑΠΟΕΛ για τη σεζόν 2016/17.

Το γεγονός πως δεν μέτρησε ούτε λεπτό συμμετοχής, έκανε τους «ερυθρόλευκους» να τον επαναφέρουν στις τάξεις τους, έξι μήνες μετά. Λίγα 24ωρα αργότερα, ο Λεβαδειακός έδωσε τα χέρια με την ομάδα του Πειραιά για τον δανεισμό του νεαρού μέσου. Οι 11 συμμετοχές δεν έπεισαν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού πως μπορεί να σταθεί σε τέτοιο επίπεδο και η επιστροφή στο Ρέντη, σήμαινε νέος δανεισμός.

3760888.jpg

Η κατάλληλη ευκαιρία της Αζαξιό…

Αρκετές ομάδες της Superleague ενδιαφέρθηκαν για τον νεαρό άσο, όμως ο ίδιος ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο της μεταγραφή του Παπέ Αμπού Σισέ, η Αζαξιό έρχεται σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για τον μονοετή δανεισμό του Καζίμ Λάτσι. Μία κίνηση που δεν είχε σχέση με τον Σενεγαλέζο στόπερ αλλά αποτέλεσε την «γέφυρα» για τον Αλβανό χαφ.

Με 25 συμμετοχές στην παρθενική του σεζόν, ο Λάτσι κέρδισε ένα συμβόλαιο με την Αζαξιό, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί παράλληλο ένα ποσοστό στο 25%. Έπειτα από μία γεμάτη τετραετία στο γαλλικό πρωτάθλημα, ο διεθνής άσος εξελίχθηκε σε έναν ηγέτη της μεσαίας γραμμής. Μάλιστα, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους χαφ της Ligue 2, παρότι δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει την άνοδο.

Η καθιέρωση με το εθνόσημο!

Τον Σεπτέμβρη του 2020, ο Εντοάρντο Ρέγια αποφασίσει να συμπεριλάβει τον 24χρονο άσο στα πλάνα του για την Εθνική Αλβανίας. Ήταν η πρώτη του φορά με τους άνδρες και κόντρα στην Λιθουανία για το Nations League, βρέθηκε στο βασικό σχήμα. Από τότε, δεν άφησε ξανά τη μεσαία γραμμή της χώρας του, είτε ως βασικός, είτε ως αλλαγή. Ήταν παρών σε πολύ κρίσιμα παιχνίδια, όπως αυτό με την Αγγλία ενώ σε κάθε ματς, αποδείκνυε το μεγάλο ταλέντο και ποιότητα που διαθέτει.

Το αποκορύφωμα, ήρθε κόντρα στο Σαν Μαρίνο. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής κουβάλησε τη μπάλα από το κέντρο, έφτασε λίγο έξω από την περιοχή και με ωραίο δεξί πλασέ πέτυχε το παρθενικό του τέρμα. Γενικά, η εμφάνισή του ήταν τρομερή και έδειξε πως ως μεσοεπιθετικός λειτουργεί υπέρ των επιδόσεών του.

Το περασμένο καλοκαίρι, ήταν έτοιμος για το επόμενο βήμα, όμως η πρόταση που περίμενε δεν ήρθε ποτέ. Έχει ξεκινήσει με δύο γκολ σε πέντε ματς την φετινή σεζόν και ο στόχος είναι η άνοδος στα μεγάλα σαλόνια της Γαλλίας. Ο Καζίμ Λάτσι έχει ως όνειρο την επιστροφή στον Ολυμπιακό αλλά προέχει το επόμενο βήμα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης