Πρόσωπα

Σάββας Σιατραβάνης: Άφησε την Ελλάδα στα 28 του για την Αυστραλία και τη Νιούκαστλ Τζετς, δίχως να έχει πραγματοποιήσει συμμετοχή στην Super League!

Σάββας Σιατραβάνης: Άφησε την Ελλάδα στα 28 του για την Αυστραλία και τη Νιούκαστλ Τζετς, δίχως να έχει πραγματοποιήσει συμμετοχή στην Super League!
Μία μεταγραφή που διαφοροποιεί σε μεγάλο βαθμό την καριέρα του, εξασφάλισε ο 28άχρονος Σάββας Σιατραβάνης, ο οποίος μεταβαίνει για πρώτη φορά στο εξωτερικό, για λογαριασμό της Νιούκαστλ Τζετς, θέτοντας ως στόχο την επιστροφή στα γκολ, που… τόσο του έλειψαν πέρυσι!

Μία ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τον ίδιο, φαίνεται πως βιώνει την δεδομένη χρονική στιγμή ο Σάββας Σιατραβάνης, ο οποίος στα 28 του χρόνια, ολοκλήρωσε την πρώτη του μεταγραφή στο εξωτερικό, αλλάζοντας όχι μόνο χώρα, αλλά και… Ήπειρο.

Η μεταγραφή του Σιατραβάνη στη Νιούκαστλ Τζετς και ο… Ολιβιέ Μπουμάλ

Συγκεκριμένα, ο πολυταξιδεμένος, εντός ελληνικού χώρου, επιθετικός, μετέβη στην Αυστραλία και υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Νιούκαστλ Τζετς, η οποία καταρτίζει το ρόστερ της ενόψει της νέας σεζόν, καθώς πέρυσι ολοκλήρωσε μία «κακή» για αυτήν χρονιά στην 11η θέση.

Ο Σιατραβάνης θα συναντήσει στην Αυστραλία τον επίσης γνώριμο από την θητεία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Ολιβιέ Μπουμάλ, ενώ η νέα του ομάδα (στην οποία αγωνίστηκε και ο Σταματελόπουλος για έναν χρόνο) τον υποδέχθηκε γεμάτη ενθουσιασμό, επισημαίνοντας στην ανακοίνωσή της πως η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα, η τεχνική του κατάρτιση και οι καλές του τοποθετήσεις, θα αποδειχθούν «πονοκέφαλος» για τις υπόλοιπες 11 ομάδες της A-League.

 

 

Οι αριθμοί του Έλληνα επιθετικού σε επτά διαφορετικές ομάδες, η περσινή σεζόν και οι «μηδέν» συμμετοχές στην Super League

Παρόλα αυτά, και ενώ το ταλέντο του Σιατραβάνη έχει πιστοποιηθεί και με την «βούλα» στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας αγωνιστεί σε επτά διαφορετικές ομάδες (Ηρακλής, Απόλλων Σμύρνης, Παναχαϊκή, Ξάνθη, Κέρκυρα, Λάρισα, Λαμία) οι αριθμοί του δείχνουν πως οι τελευταίες του σεζόν δεν θυμίζουν επί της ουσίας τον πρότερο ποδοσφαιρικό του βίο.

Στην Ξάνθη άλλωστε σε έναν χρόνο αγωνίστηκε 29 φορές σε όλες τις διοργανώσεις σκοράροντας μόλις μία φορά, πράγμα που αποτελεί την χειρότερή του επίδοση την τελευταία δεκαετία, μιας και όταν βρέθηκε στις τάξεις της Λάρισας το 2009, δεν βρήκε δίχτυα, με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής.

Ακόμη όμως και αν η περσινή σεζόν δεν αποδείχθηκε ιδανική, ο Σάββας Σιατραβάνης «κέρδισε» ένα νέο συμβόλαιο, και μία καινούργια πρόκληση στην καριέρα του.

FOOTBALL LEAGUE / Pϋ˙͠ӌՑ͇Ӡ- ԑɊK(ȁ́ӇӠć̏ЏՋϓ / Eurokinissi Sports)

Έφυγε από την Ξάνθη, άφησε πίσω του τα 42 γκολ σε 256 ματς επί ελληνικού εδάφους, με την καλύτερή του χρονιά να λαμβάνει χώρα το 2016 με την φανέλα του Απόλλων (10 γκολ και 5 ασίστ σε 28 ματς) και αναχώρησε μαζί με τους συμπαίκτες του στην μέχρι πρότινος ομάδα του, Μπέκα Μικελτάτζε και  Ματ Γιούρμαν, για την Αυστραλία.

Ίσως άλλωστε αυτός να είναι και ο ιδανικός τρόπος για να καταγράψει και την πρώτη του συμμετοχή στην Super League! Η ηλικία είναι ένας αριθμός, ο Σάββας Σιατραβάνης έχει την τεχνογνωσία, και η Νιούκαστλ Τζετς του παρέχει την ευκαιρία να επανέλθει στο επίπεδο που τον… έχουμε συνηθίσει, σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, απέχοντας από τα ελληνικά δεδομένα.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης