Πρόσωπα

Ο «ήρωας» Σιμάνσκι, η ΑΕΚ και το ματς της ζωής του (video)

Ο «ήρωας» Σιμάνσκι, η ΑΕΚ και το ματς της ζωής του (video)

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι με το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Αγγλία στο 92’ έγινε το πρόσωπο των ημερών στην Πολωνία – Η θέση του στην ΑΕΚ, η αποθέωση και η συγκίνησή του.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Σέντρα του Ρόμπερντ Λεβαντόφσκι από αριστερά, ο Νταμιάν Σιμάνσκι σηκώνεται με δύναμη από το χορτάρι, κερδίζει στον αέρα τον Σο και με καρφωτή κεφαλιά στο 92’ κάνει το Πολωνία – Αγγλία 1-1, χθες βράδυ, για τα προκριματικά του Μουντιάλ! Ντελίριο! Δευτερόλεπτα μετά το γκολ του ο χαφ της ΑΕΚ βγάζει την μπλούζα του, γίνεται «ένα» με συμπαίκτες και κόσμο, πανηγυρίζοντας αυτή την επιτυχία του βουρκωμένος!

Από χθες (8/9) το βράδυ ο Νταμιάν Σιμάνσκι βιώνει μοναδικές στιγμές. Έγινε ο «ήρωας» της Πολωνίας. Έτσι τον χαρακτηρίζει ο Τύπος, με τα αφιερώματα να έχουν ήδη ξεκινήσει: «Ο Σιμάνσκι έγινε ο ήρωας του Πολωνία – Αγγλία. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι αρχικά ο Σιμάνσκι δεν επρόκειτο να ήταν στον χθεσινό αγώνα! Κλήθηκε ως έκτακτη λύση ανάγκης, όταν μερικοί κεντρικοί χαφ δεν μπορούσαν να μπουν στην αποστολή λόγω τραυματισμού! Η παράσταση του με τον αετό στο στήθος και το γκολ κόντρα στην Αγγλία έδωσε μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια στον Νταμιάν», γράφουν χαρακτηριστικά οι Πολωνοί και συνεχίζουν: «Ο Νταμιάν Σιμάνσκι παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα και την ΑΕΚ Αθηνών. Σε δύσκολες, αλλά και όμορφες στιγμές στρέφεται στον Θεό, καθώς δηλώνει βαθιά θρησκευόμενο άτομο. Το μότο ζωής του, όπως το γράφει στο προφίλ του στο instagram είναι: “Θεός στην πρώτη θέση”. Όταν πέρυσι τραυματίστηκε, δημοσίευσε μία εικόνα από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου στο λαιμό του μπορεί να δει κανείς έναν σταυρό, τον οποίο ποτέ δεν αποχωρίστηκε: “Θα επιστρέψω πιο δυνατός και καλύτερος”, είχε γράψει τότε».

 

 

Ειδική αναφορά κάνουν οι Πολωνοί και στην οικογενειακή κατάσταση του Σιμάνσκι, τονίζοντας ότι είναι οικογενειάρχης και ερωτευμένος με την Ολίβια Ζούρεκ, η οποία είναι φοιτήτρια στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Λούμπλιν. Ένα κορίτσι που είναι χαμηλών τόνων και που δεν είναι τόσο ενεργή στα social media. Αντίθετα επικεντρώνεται στον εαυτό της, τον Νταμιάν και την οικογένειά τους.

«Νιώθω ευτυχισμένος, το πιο όμορφο παιχνίδι στην καριέρα μου»

Μετά το παιχνίδι με την Αγγλία ο Σιμάνσκι πόσταρε στο instagram του πανηγυρικές φωτογραφίες γράφοντας: «Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα». Πολλά συναισθήματα έβγαλε ο χαφ της ΑΕΚ και στις δηλώσεις του: «Είναι απίστευτο συναίσθημα! Είμαι χαρούμενος, δεν ξέρω τι να πω πραγματικά. Νιώθω ευτυχισμένος που καταφέραμε να σκοράρουμε ένα γκολ στα τελευταία λεπτά. Τα όνειρα γίνονται πραγματικά, δούλεψα σκληρά για να έρθει αυτή η στιγμή. Νομίζω πως αυτό είναι το πιο όμορφο παιχνίδι στην καριέρα μου, αλλά ελπίζω να έρθουν κι άλλα σαν αυτό.

Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ο προπονητής μου έδωσε την ευκαιρία, μου έδειξε σε ποια σημεία του γηπέδου είμαι πιο επικίνδυνος, ο Ρόμπερτ (σσ. Λεβαντόφσκι) μου έδωσε μια υπέροχη μπαλιά και κατάφερα να σκοράρω. Το παιχνίδι πήγαινε καλά στο πρώτο μέρος, είχαμε ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο η Αγγλία μας πίεσε, η στιγμή που μπήκα στο γήπεδο δεν ήταν και η πιο εύκολη. Είμαι ευτυχισμένος που κατάφερα να δικαιώσω την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Έχουμε τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου στην ομάδα μας, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και πρέπει να κερδίζουμε κάθε φορά», είπε ο Νταμιάν.

 

 

Η θέση του στην ΑΕΚ

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι ήρθε στην ΑΕΚ τον Γενάρη του 2020, ως δανεικός αρχικά από την Ακχμάτ Γκρόζνι, με την Ένωση να έχει οψιόν αγοράς. Το καλοκαίρι του 2020 κι αφού πρώτα ο Πολωνός διεθνής είχε ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του, η ΑΕΚ έκανε χρήση της οψιόν, έδωσε 1,3 εκατ. ευρώ και τον έκανε δικό της, μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Η περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη για τον Νταμιάν. Μέσα στο καλοκαίρι ένα σοβαρό πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα τον έβαλε στο χειρουργείο. Στις 20 Αυγούστου του 2020 έκανε την επέμβαση και έμεινε εκτός δράσης για περίπου 3 μήνες. Δύσκολη περίοδος. Την άφησε πίσω του όμως. Γύρισε και πήρε ξανά φανέλα βασικού. Η κακή ΑΕΚ όμως της περσινής σεζόν τον οδήγησε κι αυτόν στη μετριότητα. Όπως συμβαίνει δηλαδή με τους περισσότερους παίκτες, όταν μία ομάδα δεν είναι στα καλά της

Πρόκειται για παίκτη που έχει πολλά να δώσει: Ένας box to box χαφ, με πολλά τρεξίματα στο γήπεδο, με πάθος και τις περισσότερες φορές καλές τοποθετήσεις, η ΑΕΚ πρέπει να βρει αγωνιστικό τρόπο να εκμεταλλευτεί καλύτερα (και) τον Σιμάνσκι. Να πάρει απ’ αυτόν στο κέντρο το πάθος του, τα κλεψίματά του, τα ανεβάσματά του και το γεγονός ότι του αρέσει να κινείται συνεχώς χωρίς τη μπάλα. Και μόνο το γεγονός ότι ο Σιμάνσκι έχει αποδείξει ότι είναι ο μοναδικός παίκτης της ΑΕΚ στο κέντρο που τρέχει τόσα χιλιόμετρα στα παιχνίδια, όντας ένας ακούραστος εργάτης, επιβάλλεται να πάρει από τον Πολωνό περισσότερο ουσία και αποτελεσματικότητα. Ο Μιλόγεβιτς δείχνει πως θέλει να δημιουργήσει μία ΑΕΚ που να πιέζει ψηλά τον αντίπαλο. Ειδικός γι’ αυτό μπορεί να γίνει ο από χθες το βράδυ «ήρωας της Πολωνίας». Για την ιστορία να θυμίσουμε πως ως τώρα ο Σιμάνσκι μετράει με την ΑΕΚ 50 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, πέντε γκολ και δυο ασίστ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης