Πρόσωπα

Χρήστος Τζόλης: Ένας μήνας βγαλμένος από παραμύθι!

Χρήστος Τζόλης: Ένας μήνας βγαλμένος από παραμύθι!
Τον καλύτερο μήνα της ποδοσφαιρικής του ζωής ολοκλήρωσε με τη νίκη της Εθνικής ομάδας απέναντι στην Σουηδία με 2-1 ο Χρήστος Τζόλης, ο οποίος πρόλαβε σε λιγότερο από μισή ώρα αγώνα να πιστοποιήσει τον λόγο που οι φίλοι της Νόριτς… πανηγυρίζουν που τον έκαναν δικό τους!
Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται αναμφίβολα για έναν από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που προέκυψαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έναν εξαιρετικό χειριστή της μπάλας, ο οποίος αρέσκεται να βρίσκει δίχτυα και χαρακτηρίζεται από ένα δυσεύρετο ποδοσφαιρικό θράσος, που αξιοποιήθηκε στον ΠΑΟΚ και τον οδήγησε στην Αγγλία και την Premier League.

Η Νόριτς άλλωστε, δεν φοβήθηκε να ξοδέψει. Τον έκανε δικό της στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, έχοντας πιθανώς συμβουλευτεί και τον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Γιαννούλη, και τα πρώτα συμπεράσματα έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Τα 11 εκατομμύρια λίρες που δόθηκαν, αποτελούν ρεκόρ για τον σύλλογο. Και όμως! Μία ομάδα που χαρακτηρίζεται για την αστάθεια της στην παραμονή σε μία κατηγορία για περισσότερο από έναν χρόνο, αποφάσισε να επενδύσει πάνω του. Και ο Τζόλης αποδεικνύει διαρκώς τον λόγο.

Ένα μήνα πριν (9/9) πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τα «καναρίνια». Βρέθηκε στο βασικό σχήμα της Νόριτς στο ματς του Λιγκ Καπ απέναντι στην Μπόρνμουθ και επιλέχθηκε από τον Ντάνιελ Φάρκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Η απόδοσή του; Εξαιρετική και… ιστορική! Η Νόριτς επικράτησε με 6-0 και ο Χρήστος Τζόλης συμμετείχε είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο στα τέσσερα από τα έξι γκολ που πέτυχε η ομάδα του στο Κάροου Ρόουντ (δύο γκολ, δύο ασίστ), όντας ο πρώτος Έλληνας που το καταφέρνει στην εν λόγω διοργάνωση του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Παρόλα αυτά, εκεί που βρήκε ρυθμό, δεν κατάφερε να συνεχίσει τις εμφανίσεις του. Ένα χτύπημα που αποκόμισε του στέρησε την συμμετοχή από τις επικείμενες αναμετρήσεις της Νόριτς απέναντι σε Μάντσεστερ Σίτι και Λέστερ, με αποτέλεσμα ο Τζόλης να αναβάλλει το ντεμπούτο του στην Premier League, και να μην παρέχει στον Τζον Φαν’τ Σχιπ τις υπηρεσίες του ούτε στο ματς της Ελλάδας απέναντι στο Κόσοβο.

Ο καιρός όμως πέρασε και η κατάστασή του βελτιώθηκε. Έναν μήνα και 65 αγωνιστικά λεπτά μετά την «ιστορική» του εμφάνιση επί αγγλικού εδάφους, ήρθε η ώρα να καταγράψει και την ένατη συμμετοχή του με το εθνόσημο!

Εκεί, για ακόμη μία φορά ήταν εξαιρετικός, συμβάλλοντας επί της ουσίας στην πρώτη νίκη της Εθνικής μας ομάδας σε προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά από τέσσερα χρόνια.

Στο 78’ έκανε κίνηση στον χώρο, έφερε την μπάλα μπροστά του και πάσαρε ενώ θα μπορούσε να εκτελέσει, σε κενή εστία στον Παυλίδη. Αλτρουιστική κίνηση. Κίνηση ώριμου ποδοσφαιριστή. Το 2-0 ήταν γεγονός, και ο Χρήστος Τζόλης πιστοποίησε με μία ασίστ, τις καλύτερες 30 ποδοσφαιρικές ημέρες της ζωής του!

Πλέον, αυτό που απομένει είναι και το πολυπόθητο ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της Αγγλίας. Στο ματς με την Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς πιθανώς θα λάβει χρόνο συμμετοχής, και αν όλα πάνε όπως αναμένεται, η Νόριτς θα τον έχει στην διάθεσή της και στο αρχικό σχήμα, στην κρίσιμη αναμέτρηση της επόμενης εβδομάδας, απέναντι στην Γουότφορντ.

Εκεί δηλαδή που ο Χρήστος Τζόλης θα συμπληρώνει 40 ημέρες από το πρώτο ματς του Λιγκ Καπ

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης