Πρόσωπα

Εράν Ζάχαβι: Επιβεβαιώνει πως η ηλικία είναι… αριθμός και απειλεί τον Σπίγκλερ!

Εράν Ζάχαβι: Επιβεβαιώνει πως η ηλικία είναι… αριθμός και απειλεί τον Σπίγκλερ!

Ξεκίνησε τη σεζόν, όπως την τερμάτισε πέρσι και είναι έτοιμος για (ακόμα ένα) ρεκόρ. Το BN Sports σας θυμίζει τι έχει καταφέρει μέχρι τώρα ο Εράν Ζάχαβι

«Για να κερδίσεις τίτλους πρέπει να ξέρεις πως να το κάνεις», είχε δηλώσει ο Εράν Ζάχαβι κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν. Στην περίπτωσή του, βέβαια, το σωστό είναι «για να σπάσεις ρεκόρ», καθώς ο Ισραηλινός επιθετικός, δεν δείχνει να διατεθειμένος να σταματήσει να το κάνει όσο καλύτερο γίνεται.

Ο 34χρονος άσος ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής με την εθνική ομάδα του Ισραήλ, καθώς πέτυχε δύο γκολ στον θρίαμβο της χώρας του με 5-2 κόντρα στην Αυστρία και έφτασε τα πέντε τέρματα σε δύο ματς (!). Φυσικά, εκείνο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον, ήταν πως με ένα ακόμα γκολ, θα φτάσει τον Μορντετσάι Σπίγκλερ, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο Ισραήλ.

Το φορτσάτο ξεκίνημα με την Αϊντχόφεν, ο αποκλεισμός από το Champions League και ένας «killer» που δεν λέει να… γεράσει.

Η επιστροφή στην Ευρώπη και οι ελληνικές ομάδες!

Πέρσι, ο Εράν Ζάχαβι αποφάσισε να πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την Ευρώπη, με την Αϊντχόφεν να αφήνει στην άκρη το κακό πέρασμα από την Ιταλία που είχε κάνει πιο μικρός και να τον εντάξει ως ελεύθερο στο ρόστερ. Μία μεταγραφή που ήταν «αθόρυβη» στην αρχή αλλά έκανε πανικό μετά. Ο 33χρονος επιθετικός ήταν από τους πρωταγωνιστές της σεζόν, καθώς μάτωσε 17 φορές τα αντίπαλα δίχτυα σε 33 ματς ενώ μοίρασε και τέσσερις ασίστ.

Φυσικά, δεν ήταν φόβος και τρόμος μόνο για τις αντιπάλους του στην Ολλανδία αλλά και για τις… ελληνικές ομάδες. Συγκεκριμένα, ο Ισραηλινός φορ έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League και με τον Ολυμπιακό στη φάση των «32». Απέναντι σε αυτούς, πέτυχε και τα μοναδικά του τέρματα στην διοργάνωση. Συγκεκριμένα, βρήκε μία φορά δίχτυα κόντρα στον Δικέφαλο και… τέσσερα (!) κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ξεκίνησε την σεζόν, σαν να μην τελείωσε ποτέ η προηγούμενη…

Μέχρι τώρα, ο διεθνής άσος έχει αγωνιστεί σε εννιά παιχνίδια σε συλλογικό επίπεδο. Τα έξι ήταν στα προκριματικά του Champions League και τα τρία για το πρωτάθλημα. Σε όλα έδειξε τις… άγριες διαθέσεις του για τη φετινή σεζόν, καθώς ήδη μετράει πέντε γκολ και τρεις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Αποκορύφωμα, το πρώτο ματς της σεζόν κόντρα στην Γαλατασαράι, όπου ο 34χρονος άσος σημείωσε χατ-τρικ και είχε μία ασίστ στο τελικό 5-1 (!). Με λίγα λόγια, απόλυτος πρωταγωνιστής για το πρώτο βήμα της πρόκρισης. Ταυτόχρονα, σκόραρε και στα δύο ματς από τα τρία πρώτα ματς του πρωταθλήματος, βάζοντας το χεράκι του στις τεράστιες νίκες με Καμπούρ και Γκόου Αχέντ Ίγκλις.

Βέβαια, είναι αξιοσημείωτο, πως όποτε σκοράρει ο Ζάχαβι, η Αϊντχόφεν φεύγει με… θρίαμβο από το ματς.

Ο εθνικός ήρωας που είναι έτοιμος να πιάσει κορυφή!

Στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ του 2022, το Ισραήλ αντιμετώπισε τα Νησιά Φερόε και την Αυστρία. Ο 34χρονος άσος ήταν βασικός και στα δύο και απέδειξε γιατί αποτελεί τον μπροστάρη της χώρας του. Με τα Νησιά Φερόε, κατάφερε με προσωπικό χατ-τρικ, να χαρίσει την νίκη με 4-0 στην ομάδα του και να πάει στον αγώνα με Αυστρία, με την καλύτερη ψυχολογία. Μπορεί το παιχνίδι να ήταν δύσκολο και αρκετά ισορροπημένο, όμως ο Ζάχαβι το έκανε να μοιάζει με… περίπατο.

Στην λήξη του αγώνα, το Ισραήλ είχε επικρατήσει με το ευρύ 5-2 (!), με τον άσο του ολλανδικού συλλόγου να σημειώνει δύο τέρματα και να φτάνει τα πέντε σε δύο ματς. Βέβαια, δεν σταματάει εκεί το τρομερό, καθώς είναι έτοιμος να γράψει ιστορία.

Συγκεκριμένα, έφτασε τα 31 τέρματα με την εθνική του ομάδα, κάτι που σημαίνει πως απέχει ένα γκολ από το να φτάσει τον Μοντεργκάι Σπίγκλερ. Ο, πλέον 77χρονος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, διατηρεί την πρώτη θέση των σκόρερ του Ισραήλ εδώ και αρκετές δεκαετίας, με τον Ζάχαβι να είναι έτοιμος να σπάσει αυτό το ρεκόρ.

Μπορεί να μην κατάφερε ποτέ να κάνει το επόμενο βήμα, όμως ο Εράν Ζάχαβι απέδειξε πως ποτέ δεν είναι αργά για να δείξεις σε όλους την αξία σου. Και το ποδόσφαιρο, δικαιώνει ξανά…

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης