Πρόσωπα

Δικαίωση για Ονάνα και τον… επιμένων Άγιαξ!

Δικαίωση για Ονάνα και τον… επιμένων Άγιαξ!

Τέλος μπήκε στον «εφιάλτη» του Αντρέ Ονάνα στην υπόθεση που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας πριν από μερικούς μήνες, περί ντόπινγκ και ο τερματοφύλακας του Άγιαξ επιστρέφει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις! 

Ο Αντρέ Ονάνα τον Οκτώβριο του 2020 είχε βρεθεί θετικός σε δειγματοληπτικό έλεγχο αντιντόπινγκ που είχε διεξαχθεί! Η UEFA, τον Φεβρουάριο του 2021, εξέδωσε την απόφαση της ποινής του όπου περιλάμβανε 12 μήνες αποκλεισμό από την αγωνιστική δράση!

Από πλευράς του, ο Καμερουνέζος γκολκίπερ, επέμενε από την αρχή πως δεν έχει κάνει ποτέ χρήση απαγορευμένων ουσιών και τα αποτελέσματα είναι ψευδής. Επιμένοντας και ο ίδιος αλλά και η ομάδα του, Άγιαξ, πως πρόκειται για λάθος και τα αποτελέσματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο αθλητής κυνήγησε το συμβάν και προσέφυγε στην λύση του αθλητικού δικαστηρίου (CAS) στο οποίο, αν και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, δικαιώθηκε και πλέον είναι έτοιμος να επιστέψει στις προπονήσεις και την ενεργό δράση!

Ο 25χρονος, αποτελεί έναν αθλητή που ο Άγιαξ έχει δείξει την εμπιστοσύνη, την επιμονή και την ικανοποίηση στο πρόσωπο του, καθώς αναφερόμαστε σε ένα σταθερό τερματοφύλακα που έχει συνδράμει και αυτός με την προσπάθεια του ένα λιθαράκι στις πορείες της Ολλανδικής ομάδας.

Η αρχή της καριέρας του και οι μεγαλοπρεπής ευρωπαική πορεία

Ο Αντρέ Ονάνα σε ηλικία 14 ετών (το 2010) από στις ακαδημίες που έχει δημιουργήσει ο Σάμιουελ Ετό (Eto’o Academy) στην γενέτειρα χώρα και των δύο, το Καμερούν, μεταφέρθηκε στα νεανικά τμήματα της Μπαρτσελόνα. Από εκεί σταδιακά ανέβαινε τις ηλικιακές ομάδες των «μπλαουγκράνα» και τον Ιανουάριο του 2015 μεταφέρθηκε στην Ολλανδία για λογαριασμό του Άγιαξ.

Ο Καμερουνέζος, σε 142 εμφανίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του έχει δεχθεί 115 γκολ, ενώ έχει κρατήσει την εστία του 60 αγώνες ανέπαφη, στο Ολλανδικό πρωτάθλημα!

Μάλιστα, την σεζόν 2018/19, ήταν βασικός παράγοντας της ευρωπαϊκής πορείας που διέπραξε ο Άγιαξ στο UEFA Champions League, φτάνοντας μέχρι και την ημιτελική φάση του θεσμού, όπου αποκλείστηκε από την Τότεναμ. Οι Ολλανδοί κατάφεραν όμως να γίνουν ο φόβος και ο τρόμος για κάθε αντίπαλο, κουβαλώντας μεγάλο βάρος στις πλάτες τους, καθώς άφησαν εκτός διοργάνωσής την 13 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, όπως επίσης και την «γηραιά κυρία», Γιουβέντους, στην φάση των 16 και των προημιτελικών αντίστοιχα!


Το όχι και ο σεβασμός του Άγιαξ προς τον Ονάνα

Τα μεταγραφικά σενάρια το φετινό καλοκαίρι για τον νεαρό γκολκίπερ ήταν αρκετά με την Ίντερ και την Άρσεναλ να εμπλέκονται στην υπόθεση. Η περίπτωση της Άρσεναλ είχε μια φημολογία πιο έντονη, ενώ η Αγγλική ομάδα φέρεται να είχε καταθέσει πρόταση 2 εκατομμυρίων ευρώ, δεδομένου της τιμωρίας του ποδοσφαιριστή. Προφανώς το ποσό δεν ανταποκρίνεται στην ρεαλιστική αξία του Ονάνα. Ο Άγιαξ με τη σειρά του, φαίνεται πως απέρριψε την πρόταση και έκανε ξεκάθαρο πως ο παίκτης δεν είναι στην λίστα προς πώληση.

Αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς, από το γεγονός πως η Ολλανδική ομάδα δεν έχει κάνει κάποια κίνηση αντικατάστασης του νεαρού. Αντ’ αυτού οι προσθήκες που έγιναν, είναι δύο τερματοφύλακες μεγάλης ηλικίας (38 και 37 χρονών) οι οποίοι ήταν κίνηση για να καλυφθεί το κενό του Καμερουνέζου, έως ότου επιστρέψει και όχι να αντικατασταθεί.

Ο Άγιαξ και ο Αντρέ Ονάνα συνεχίζουν την κοινή πορεία τους και επιτέλους τα χαμόγελα μπορούν να εμφανιστούν και πάλι, καθώς όχι απλά επιστρέφει στην ενεργό δράση νωρίτερα, αλλά η δικαίωση του λυτρώνει τόσο την δική του επιμονή, όσο και την εμπιστοσύνη της ομάδας στο πρόσωπο του ποδοσφαιριστή της!

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης