Πρόσωπα

Τζιανμάρκο Ταμπέρι: Ο χρυσός Ολυμπιονίκης άφησε το άλμα εις ύψος και έπιασε το μπάσκετ

Τζιανμάρκο Ταμπέρι:  Ο χρυσός Ολυμπιονίκης άφησε το άλμα εις ύψος και έπιασε το μπάσκετ
Παραμένει αυθεντικός ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι. Δεν έχει καβαλήσει το καλάμι μετά το χρυσό στο Τόκιο και δεν κρύβει την αγάπη του για το μπάσκετ. 
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ιταλίας στο άλμα εις ύψος, Τζιανμάρκο Ταμπέρι, άφησε τα στάδιο του στίβου και έπιασε τη μπάλα του μπάσκετ. Εξάλλου, η αγάπη του για την πορτοκαλί θεά είχε γίνει εμφανής, από τον τρόπο που πανηγύρισε μετά από ένα επιτυχημένο άλμα στο Τόκιο, προσποιούμενος ότι σουτάρει τρίποντο. 

Ο Τάμπερι βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Λωζάνη της Ελβετίας, όπου διεξάγεται το Diamond League. Κάθε χρόνο, οι διοργανωτές διαλέγουν ένα από τα αγωνίσματα να γίνει εκτός σταδιού, στο κέντρο της πόλης, όπου όλοι οι πολίτες μπορούν να το παρακολουθήσουν δωρεάν, χωρίς εισιτήριο. Φέτος το εν λόγω event περιελάμβανε το άλμα εις ύψους.

Μια παρέα φίλων που ζει στην Ελβετία για επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς λόγους, αποφάσισε να επικοινωνήσει με τον Ταμπέρι μέσω των social media και να τον προσκαλέσει να παίξει μπάσκετ μαζί τους. Όπως ήταν φυσικό, ο 29χρονος Ολυμπιονίκης δεν τους απάντησε, μιας και όγκος των μηνυμάτων που λαμβάνει καθημερινά από φανς, μετά και την πρόσφατη επιτυχία του, είναι τεράστιος.

Η συγκεκριμένη παρέα, αποτελούμενη από τους Ντάνιελ, Ρομπέρτο, Ματέο, Αλέσιο, Μάρκο, Φραντσέσκα και Μικέλα, δεν το έβαλε κάτω. Βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης για να δουν από κοντά τον Ιταλό να αγωνίζεται και μετά τον πλησίασαν για να φωτογραφηθούν μαζί του, να πάρουν αυτόγραφα και να του ζητήσουν ξανά, αυτή τη φορά δια ζώσης, να παίξει μαζί τους, την επόμενη ημέρα. Εκείνος τους απάντησε πως αυτό δε γινόταν, καθώς την επόμενη ημέρα θα έπαιρνε το αεροπλάνο και να αποχωρούσε από την Ελβετία, όμως τους αντιπρότεινε να βρεθούν αργότερα, την ίδια κιόλας ημέρα για να παίξουν μαζί μπάσκετ. Τους ζήτησε να του δώσουν ένα όνομα και να του στείλουν μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κανονίσουν της λεπτομέρειες. 

Έτσι και έγινε! Ο Τζιανμάρκο απάντησε στο μήνυμα της παρέας, η οποία εκείνη την ώρα είχε πάει για φαγητό, πιστεύοντας ότι ο ίδιος θα ήθελε να ξεκουρστεί μετά τον αγώνα. Όμως όχι, ο Ταμπέρι ανυπομονούσε να πάει στο γηπεδάκι και να παίξει μπάσκετ. Η παρέα ζήτησε η παραγγελία της να γίνει delivery και έσπευσε στο ανοιχτό για να συναντηθεί με τον Ολυμπιονίκη. Αυτός έφερε μαζί του δύο ακόμα γνωστούς άλτες, τον Μεξικανό, Έντγκαρ Ριβέρα και τον Σουηδό, Λόικ Γκας.

240631659_4009877979138734_27374878156891380_n.jpg

Σταδιακά άρχισε να βραδιάζει, όμως αυτό δεν πτόησε τους πρωταγωνιστές της ιστορίας μας, που έβαλαν ένα φως ποδηλάτου στη μία μπασκέτα, προκειμένου να βλέπουν και να συνεχίσουν ακάθεκτοι το παιχνίδι τους. Το ματς σταμάτησε όταν έφτασε η παραγγελία με τις πίτσες, με την άσημη παρέα και τους πρωτοκλασάτους αθλητές να γίνονται ένα, μοιραζόμενοι γέλια και φαγητό.

Η μόνη διαφορά που έχει άλλωστε ο Τζινμάκρο Ταμπέρι από τους υπόλοιπους..κοινούς θνητούς, είναι η ικανότητά του να πηδάει ψηλότερα. Κατά τα άλλα παραμένει καθόλα προσγειωμένος και αυθεντικός. 

ταμπερι_πιτσα.jpg

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης