Πρόσωπα

Κώστας Σταφυλίδης: Επιστροφή έπειτα από 11 μήνες σε αποστολή και ώρα για… restart!

Κώστας Σταφυλίδης: Επιστροφή έπειτα από 11 μήνες σε αποστολή και ώρα για… restart!

Ο Έλληνας μπακ βρίσκεται ξανά σε αποστολή μετά από έντεκα μήνες απουσίες και είναι έτοιμος να κάνει το πρώτο βήμα προς την… αναγέννηση της καριέρας του.

Σχετικά Άρθρα

6 Σεπτεμβρίου του 2020. Η Ελλάδα φιλοξενείται από το Κόσοβο για το Nations League και ο Κώστας Σταφυλίδης, με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο, βρίσκεται βασικός ως αριστερό στόπερ. Στο 40ο λεπτό, ένα άτσαλο πέσιμο στον αγωνιστικό χώρο, επιφέρει έντονους πόνους στον ώμο, με αποτέλεσμα την αναγκαστική αλλαγή του.

Ήταν η αρχή ενός «εφιάλτη» που κράτησε έντεκα μήνες. Ο διεθνής μπακ, μόλις ξεπέρασε τον τραυματισμό στον ώμο, χτύπησε κατευθείαν στο γόνατο, με αποτέλεσμα να μείνει για ακόμη μερικούς μήνες εκτός. Έτσι, φτάνουμε στο σήμερα, όπου έχει συμπληρώσει έντεκα μήνες δίχως να έχει αγωνιστεί.

Αυτό το σερί, πρόκειται να σταματήσει καθώς βρίσκεται για πρώτη φορά σε αποστολή μετά το βράδυ του Σεπτεμβρίου. Έχουν περάσει λίγες εβδομάδες από τη μέρα που η Μπόχουμ ανακοίνωσε τον δανεισμό του από την Χόφενχαϊμ και ο ίδιος, θέλει να κάνει το restart στην καριέρα του.

Η «παλιοσειρά» των Ελλήνων του γερμανικού πρωταθλήματος…

Ο Κώστας Σταφύλιδης αποτέλεσε από τα κορυφαία ταλέντα του ΠΑΟΚ, όταν έκανε την εμφάνισή του με την πρώτη ομάδα, το 2011/12. Στο τέλος εκείνης της σεζόν, η Μπαγερ Λεβερκούζεν (γνωστή για το ελληνικό παιδομάζωμα), βγάζει από τα ταμεία της το ποσό των 1,5 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του. Μένει για ένα χρόνο δανεικός και στην συνέχεια, ξεκινάει η (τεράστια) πορεία του στα γερμανικά γήπεδα.

Από το 2013 μέχρι και σήμερα, έχει γεμίσει με εμπειρία από το γερμανικό πρωτάθλημα. Εκτός από ένα διάλλειμα 1,5 χρόνου σε Φούλαμ και Στόουκ, ο διεθνής μπακ έχει γίνει μία μόνιμη μορφή στην Bundesliga. Εκτός από τις «ασπιρίνες», φόρεσε με επιτυχία τα χρώματα της Άουγκσμπουργκ, στην οποία κόστισε 2,5 εκατ. ευρώ και από το 2019, ανήκει στην Χόφενχαϊμ.

Η Μπόχουμ είναι ο τέταρτος προορισμός της καριέρα του και η μεγάλη του ευκαιρία να κάνει την απόλυτη διαφορά και να αναγεννήσει την καριέρα του. Συνολικά έχει παίξει σε 60 αγώνες της Bundesliga, με απολογισμό έξι γκολ και μία ασίστ.

Η ατυχία των τραυματισμών!

Δυστυχώς, ο Κώστας Σταφύλιδης δεν έχει δείξει όσα αρμόζει στην ποιότητά του. Σε αυτό φταίνε οι τραυματισμοί. Ο Έλληνας μπακ είναι αρκετά επιρρεπής και ουκ ολίγες φορές, έχουν σταθεί εμπόδιο στην απότομη άνοδο που έχει ως ποδοσφαιριστής. Σε όλες τις ομάδες που έπαιξε είχε μίνιμουμ από ένα τραυματισμό.

Συνολικά, έχει τραυματιστεί 15 φορές (!) στην καριέρα του και έχει χάσει 90 παιχνίδια σε συλλογικό επίπεδο. Ματς τα οποία θα μπορούσαν να είναι υπέρ του έμπειρου άσου και να φτάσει σε σημείο να έχει μόνιμη θέση στη βασική εντεκάδα κάποιας ομάδας.

Το σημείο της επανεκκίνησης βρίσκεται στο Μπόχουμ!

Σήμερα (21/08) στις 16:30, η Μπόχουμ θα κοντραριστεί με την Μάιντζ για την 2η αγωνιστική της Bundesliga. Ο Κώστας Σταφυλίδης, έπειτα από 11 ολόκληρους μήνες, βρίσκεται στην αποστολή και είναι έτοιμος να επιστρέψει και στους αγωνιστικούς χώρους. Μία επιστροφή που συνεπάγεται με μία ευκαιρία να κάνει μία καινούργια αρχή ο έμπειρος μπακ.

Η ποιότητα του δεν έχει διαγραφτεί από τις μνήμες των Γερμανών οπαδών και η πορεία των Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην Μπόχουμ, μαρτυρούν πως ο Σταφυλίδης μπορεί να ξαναφτιάξει το όνομά του. Βέβαια, εφόσον του το επιτρέψουν οι τραυματισμοί και δεν τον σταματήσουν ξανά πάνω στην άνοδο της απόδοσής του.

stafylidis_hp.jpg

Ο ίδιος θέλει να ξαναγίνει ο ποδοσφαιριστής που ήταν, όταν οι ομάδες εμπιστεύονταν εκατομμύρια για τις υπηρεσίες του. Παράλληλα, θέλει να μπει ξανά στα βασικά πλάνα της Εθνικής Ελλάδος και να βοηθήσει όσο περισσότερο γίνεται. Ο Κώστας Σταφυλίδης, ξεκινάει το restart από απόψε…

Νότης Χάλαρης

ww.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης