Πρόσωπα

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Σκόραρε για 7η σερί φορά σε πρεμιέρα της Bundesliga!

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Σκόραρε για 7η σερί φορά σε πρεμιέρα της Bundesliga!

Ο Πολωνός φορ ήταν τυπικός στο ραντεβού με τα αντίπαλα δίχτυα και συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την περσινή σεζόν.

Σχετικά Άρθρα

90ο λεπτό στο παιχνίδι της Μπάγερν Μονάχου με την Άουγκμπουργκ. Οι «Βαυαροί» προηγούνται με 4-2, για την τελευταία αγωνιστική της Bundesliga. Το ματς δεν είχε βαθμολογική αξία, αφού η Μπάγερν είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα και μαθηματικά, όμως για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ήταν μία ιστορική στιγμή.

Ο Πολωνός φορ σκοράρει το 41ο τέρμα μέσα στη σεζόν στη γερμανική λίγκα και «σπάει» το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ, γράφοντας ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο 32χρονος φορ έκλεισε την χρονιά με τον καλύτερο τρόπο και επέλεξε να ανοίξει την επόμενη με τον ίδιο.

Η Μπάγερν Μονάχου φιλοξενήθηκε στην έδρα της Γκλάντμπαχ, μένοντας στο 1-1 και ξεκινώντας με το «αριστερό» τη νέα σεζόν. Δεν ισχύει το ίδιο και τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος για 7η συνεχόμενη σεζόν, σκοράρει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Μάλιστα, και στις έξι το έχει κατακτήσει ενώ έχει αναδειχθεί και πρώτος σκόρερ.

Αμβούργο (2015/16)

Το Αμβούργο ήταν η αφετηρία για τον Πολωνό φορ στο να σκοράρει σε πρεμιέρες. Η Μπάγερν Μονάχου ήταν εκπληκτική και «σκόρπισε» με 5-0 τον γερμανικό σύλλογο μέσα στην «Alianz Arena». Ο Λεβαντόφσκι πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του, στο 53ο λεπτό ενώ έδωσε και την ασίστ στον Τόμας Μίλερ για το 4-0.

Βέρντερ Βρέμης (2016/17)

Ακόμη ένας θρίαμβος αλλά με υπογραφή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Η Μπάγερν Μονάχου διέλυσε εντός έδρας με 6-0 την Βέρντερ Βρέμης και ο διεθνής άσος πέτυχε τα τρία από αυτά. Μάλιστα, είναι και το μοναδικό χατ-τρικ που έχει πετύχει σε πρεμιέρα, πετυχαίνοντας το πρώτο, το δεύτερο αλλά και το έκτο τέρμα.

Μπάγερ Λεβερκούζεν (2017/18)

Μπορεί η νίκη επί της Λεβερκούζεν να μην ήρθε τόσο εύκολα όσο των άλλων, όμως ο Λεβαντόφσκι ήταν και πάλι παρών. Με το σκορ στο 2-0, ο Πολωνός άσος «τελειώνει» την υπόθεση νίκη, κάνοντας το 3-0 στο 53ο λεπτό, με τις «ασπιρίνες» να μειώνουν απλά σε 3-1.

Χόφενχαϊμ (2018/19)

Ακόμα μία δύσκολη πρεμιέρα για την Μπάγερν Μονάχου, αυτή τη φορά κόντρα στην Χόφενχαϊμ. Το τελικό σκορ ήταν ίδιο με αυτό επί της Λεβερκούζεν. Μάλιστα, το τέρμα του Πολωνού ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς ήταν αυτό που έβαλε ξανά μπροστά την Μπάγερν Μονάχου, μετά την προσωρινή ισοφάριση του γερμανικού συλλόγου.

Χέρτα (2019/20)

Η μοναδική ισοπαλία μέχρι το φετινό ματς με την Γκλάντμπαχ. Η Μπάγερν Μονάχου φιλοξένησε την Χέρτα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ακόμα ένα παιχνίδι, που ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πήρε στις «πλάτες» του την ομάδα και της πρόσφερε τον έναν βαθμό. Συγκεκριμένα, πέτυχε το 1-0 της Μπάγερν και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Σάλκε (2020/21)

Επιστροφή στα… παλιά για τους «Βαυαρούς», οι οποίοι διαλύουν με 8-0 (!) την Σάλκε μέσα στο Μόναχο. Το ρεσιτάλ τερμάτων, δεν γινόταν να μην έχει τον Λεβαντόφσκι μέσα, ο οποίος αρκέστηκε σε μόλις ένα τέρμα στο 31ο λεπτό (το 3-0) ενώ μοίρασε και δύο ασίστ σε Μίλερ (6-0) και Μουσιάλα (8-0).

Αξιοσημείωτο, είναι πως η Μπάγερν Μονάχου έπαιξε για πρώτη φορά μέσα σε αυτό το διάστημα εκτός έδρας στην πρεμιέρα ενώ έμεινε για μόλις δεύτερη φορά στην ισοπαλία, μετά την Χέρτα. Παράλληλα, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δείχνει έτοιμος για ακόμη μία σεζόν γεμάτη… γκολ.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης