Πρόσωπα

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Η «χρυσή» σελίδα του Γκέρντ Μύλερ, έχει πλέον μία ακόμα υπόγραφή!

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Η «χρυσή» σελίδα του Γκέρντ Μύλερ, έχει πλέον μία ακόμα υπόγραφή!

Λίγο πριν κλείσει μισό αιώνα, το ρεκόρ του Γκέρντ Μύλερ ισοφαρίστηκε από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι…

«Πέτυχα κάτι που ήταν ακατόρθωτο να συμβεί. Είμαι τόσο υπερήφανος που κατάφερα να γίνω μέρος της ιστορίας της Μπάγερν Μονάχου και να ακολουθήσω τα βήματα του μεγάλου Γκέρντ Μύλερ». Μπορεί στο αγωνιστικό κομμάτι, να ήταν ένα απλό γκολ κόντρα στη Φράιμπουργκ για την προτελευταία αγωνιστική της Bundesliga. Όμως, ιστορικά, ήταν κάτι παραπάνω. Πολύ παραπάνω.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έφτασε τα 40 τέρματα στη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα και ισοφάρισε το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του κορυφαίου Γκέρντ Μύλερ από το 1972. Μία επίδοση που κανείς δεν μπορούσε ούτε καν να…στοχεύσει, πλέον ανήκει και στους δύο επιθετικούς. Βέβαια, υπάρχει ακόμα μία αγωνιστική, όπου ο Πολωνός φορ μπορεί να γίνει ο νέος… στόχος για αυτό το απλησίαστο ρεκόρ.

Το χρονικό μέχρι την… κορυφή!

Ήταν καλοκαίρι του 2014. Η Μπάγερν Μονάχου εκμεταλλεύεται το γεγονός πως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν ανανεώνει με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ και τον κάνει δικό της με ελεύθερη μεταγραφή (!). Κανείς δεν περίμενε σε τι θα εξελισσόταν αυτός ο… γάμος, ειδικά όσον αφορά το ιστορικό ρεκόρ του Μύλερ. Ο Πολωνός φορ έσκυψε κεφάλι και δούλεψε για να καταφέρει, αρχικά, να καθιερωθεί.

Σεζόν με τη σεζόν, έδειχνε όλο και περισσότερο τις εκτελεστικές του ικανότητες, με αποκορύφωμα τις δύο σερί σεζόν που ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με 30 τέρματα. Την περσινή σεζόν, έκανε την αρχή της κουβέντας για το αν μπορεί να φτάσει τον Γκέρντ Μύλερ. Τα 34 τέρματα ήταν ότι πιο κοντινό σε αυτή την στοιχειωμένη επίδοση. Φέτος, έκανε το απόλυτο.

Μπορεί το ματς με τη Φράιμπουργκ να μην είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού η Μπάγερν έχει στεφθεί μαθηματικά πρωταθλήτρια. Για τον διεθνή επιθετικό, δεν ίσχυε το ίδιο. Στο 26ο λεπτό, ο Λεβαντόφσκι εκτελεί από τα 11 βήματα και φτάνει τα 40 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα. Το ρεκόρ 49 χρόνων, δεν έχει πλέον μόνο ένα όνομα.

Όταν ο Γκέρντ Μύλερ πρόλαβε τον… Αντωνιάδη!

Αναμφίβολα, ο Γκέρντ Μύλερ, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Γερμανίας. Ένας δεινός σκόρερ που γράφτηκε με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία της Μπάγερν Μονάχου και της εθνικής ομάδας. Τη σεζόν 1971/72, κατάφερε να σοκάρει όλο το παγκόσμιο ποδόσφαιρο με τα συνολικά 40 γκολ σε μία σεζόν στο πρωτάθλημα.

Το αποτέλεσμα ήταν να καταφέρει να κατακτήσει το Χρυσό Παπούτσι, όμως είναι αξιοσημείωτο για το ποιος ήταν ακριβώς πίσω του εκείνη τη σεζόν. Ο λόγος για τον Αντώνη Αντωνιάδη. Ο φορ του Παναθηναϊκού άγγιξε κάτι… τρελό, όμως το ταλέντου του Γερμανού επιθετικού, δεν του επέτρεψε να γράψει ιστορία. Συγκεκριμένα, με το «τριφύλλι» στο στήθος μάτωσε συνολικά 39 φορές τα αντίπαλα δίχτυα. Μόλις ένα λιγότερο από τον Μύλερ.

Δεν λέει όχι σε νέα πρόκληση…

Και πάμε στα μεταγραφικά. Το ερχόμενο καλοκαίρι, λένε πως θα είναι από τα πιο καυτά στον τομέα των αγορών και των πωλήσεων. Από τη μία οι τάσεις φυγής του Κιλιάν Εμπαπέ, από την άλλη το συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι που εκπνέει το καλοκαίρι και το EURO που θα φέρει νέες εξελίξεις. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι φαίνεται πως δεν θα λείπει από αυτά τα σενάρια.

Μπορεί πριν λίγες μέρες, ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε να ξεκαθάρισε πως ο Πολωνός φορ δεν θα αποχωρήσει από το Μόναχο, ωστόσο η «L’Equipe» έχει διαφορετική άποψη. Η γαλλική εφημερίδα τονίζει πως, η αποχώρηση του Εμπαπέ από τη Παρί Σεν Ζερμέν, θα κάνει τον σύλλογο του Παρισιού να μπει δυναμικά στην διεκδίκηση του 32χρονου άσου.

Όσο για την πλευρά του ποδοσφαιριστή, υπάρχει μία σκέψη για κάποιες νέες εμπειρίες. Με τους «Βαυαρούς», ο Λεβαντόφσκι τα έχει κατακτήσει όλα. Πρωταθλήματα, κύπελλα, Champions League και τώρα με το ρεκόρ, ουσιαστικά ολοκληρώνει το έργο του στα γήπεδα της Γερμανίας. Έτσι, είναι στο χέρι του τι θα συμβεί από εδώ και πέρα, δεδομένου πως το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2023.

Φυσικά, υπάρχει και η Χρυσή Μπάλα. Ο Πολωνός φορ είναι ίσως από τους πιο αδικημένους ποδοσφαιριστές στην ιστορία αυτής της διάκρισης. Μπορεί πέρσι να έκανε το τρεμπλ και να τα κατέκτησε όλα, όμως ο κορωνοϊός δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει το βραβείο. Φέτος, που θα διεξαχθεί κανονικά η απονομή, ο Πολωνός δεν φαίνεται να είναι ανάμεσα στα φαβορί.

Με μία αγωνιστική να απομένει, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει την ευκαιρία όχι απλώς να γίνει μέλος της ποδοσφαιρικής ιστορίας αλλά να γράψει τη δική του, ξεχωριστή σελίδα. Τι χρειάζεται; Ένα γκολ

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης