Πρόσωπα

Μαρκ Ολμπράιτον: Ένας από τους τρεις «ρομαντικούς» της Λέστερ, συνεχίζει στο Κινγκ Πάουερ, και την βλέπει να… μεγαλώνει!

Μαρκ Ολμπράιτον: Ένας από τους τρεις «ρομαντικούς» της Λέστερ, συνεχίζει στο Κινγκ Πάουερ, και την βλέπει να… μεγαλώνει!

Ποδοσφαιριστής της Λέστερ θα εξακολουθήσει να είναι ο Μαρκ Ολμπράιτον για την επόμενη τετραετία, με τον Άγγλο 31χρονο δεξιό εξτρέμ να μην αποχωρίζεται ούτε τώρα την αγαπημένη του ομάδα, φιλοδοξώντας να την δει να «μεγαλώνει» ακόμη περισσότερο.

Πρόκειται για έναν από τους… λίγους ποδοσφαιριστές της Λέστερ, οι οποίοι έχουν συνδυάσει κάθε ατομική τους επιτυχία, αποκλειστικά με τα επιτεύγματα που έχει σημειώσει ο σύλλογος που εκπροσωπούν. Ένας… τέτοιος είναι και ο Μαρκ Ολμπράιτον.

Ο ρόλος και οι αριθμοί του Ολμπράιτον στις επιτυχίες της Λέστερ

Ο 31χρονος Άγγλος εξτρέμ, ο οποίος μετέβη στην Λέστερ το 2014 και έκτοτε είναι παρών σε όλη την «ανάπτυξη» της ομάδας, και στην καθιέρωσή της ανάμεσα στο big 6, ως μία επικίνδυνη αντίπαλο, η οποία ενίοτε έχει την δυνατότητα, να στερεί από τους «μεγάλους» τρόπαια και διακρίσεις.
PA.59626957-1_1_1.jpg

Μία τέτοια στιγμή είναι σαφώς το πρωτάθλημα του 2016 – μία από τις πιο απρόβλεπτες επιτυχίες στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος. Μία άλλη είναι η περσινή κατάκτηση του FA Cup, με την Λέστερ να πανηγυρίζει στην εν λόγω διοργάνωση, ύστερα από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες, βάζοντας «φρένο» σε μία αρνητική παράδοση, που η ίδια είχε δημιουργήσει στον εαυτό της.

Στις επιτυχίες της αυτές, σε συνδυασμό βεβαίως και με την συμμετοχή στο Champions League του 2017, ο Μαρκ Ολμπράιτον είχε διαδραματίσει τον ρόλο του, είτε αποτελώντας μέλος των βασικών πλάνων του εκάστοτε προπονητή, είτε προερχόμενος από τον πάγκο, όντας συνήθως η… πρώτη αλλαγή των «αλεπούδων».
Leicester-Albrighton-Rodgers-scaled-e1610920230922_1.jpg

Η αδυναμία του στο γκολ, το «10» που δεν έχει βιώσει ποτέ, η ανανέωση συνεργασίας και η συνύπαρξη με Σμάιχελ και Βάρντι

Μαζί με την Λέστερ καθιερώθηκε και αυτός στην συνείδηση του φίλαθλου κοινού ως ένας πολύτιμος μεσοεπιθετικός, του οποίου η ταχύτητα και η τεχνική κατάρτιση του δίνουν την δυνατότητα να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις, πέραν της τετράδας της αμυντικής γραμμής!

Μοναδικό μελανό σημείο του άλλωστε αποτελεί το γκολ. Και αυτό διότι, ο Μαρκ Ολμπράιτον δεν έχει καταφέρει ποτέ να συμμετάσχει αθροιστικά, είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο, σε διψήφιο αριθμό τερμάτων της Λέστερ, με την πιο παραγωγική του σεζόν, να χρονολογείται η επόμενη από αυτήν της κατάκτησης του πρωταθλήματος (συμμετοχή σε 9 γκολ, έχοντας πετύχει τα 2).
gettyimages-926713986-1024x1024_1.jpg

Πλέον όμως, το μέλλον του είναι εξασφαλισμένο. Ο Ολμπράιτον συνεχίζει στην Λέστερ για να την δει να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, βάζοντας και αυτός το «λιθαράκι» του στην προσπάθεια των «αλεπούδων» να θεωρηθούν βήμα βήμα, μία ομάδα που χαρακτηρίζεται για το ειδικό βάρος της φανέλας της.

Αυτός άλλωστε, ο Κάσπερ Σμάιχελ και ο Τζέιμι Βάρντι, έχουν συνυπάρξει συνολικά για περισσότερα από 400 ματς, έχοντας πετύχει κάτι αξιοσημείωτο. Τρεις ποδοσφαιριστές που πιθανώς χαρακτηρίζονται… ρομαντικοί, και πλέον αποτελούν και τους τελευταίους τέτοιους για τις «αλεπούδες», μετά την επικείμενη απόσυρσή από το ποδόσφαιρο, του αρχηγού τους, Γουές Μόργκαν!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης